"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La desactivació de la Lliga a Pollença

psm-pollenca | 14 Desembre, 2012 09:54 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui la premsa en va plena. Ahir els regidors Malena Estrany i Tomeu Fuster, així com un grup majoritari de militants d'aquest partit a Pollença anunciaren que deixen la Lliga Regionalista. Hi queden el regidor Martí Roca i uns quants militants més. Fins aquí es tracta d'un moviment intern d'un partit, del que tenim poc a dir més que respectar les seves decisions sobiranes. Aquest moviment, emperò, té repercussions institucionals, a l'Ajuntament, especialment importants si tenim en comte que la Lliga Regionalista és el soci de govern del PP i entre tots dos partits administren aquest municipi de 16.114 habitants i 21,5 milions d'euros de pressupost anual. No és un fet sobre el que poguem mirar cap a una altra banda.

El detonant de la dmissió és l'aposta d'en Martí Roca pel projecte d'unió entre Lliga i Convergència en el projecte "El PI", un projecte en el que els altres dos regidors no hi creien a nivell local. A ningú escapa, emperò, que les discrepàncies venien de més enfora i tenien més arrels ideològiques, per l'especial sintonia del regidor Roca amb la linea del PP més que no amb els seus companys de grup.

Els dos regidors que abandonen la Lliga quedaran com a “no adscrits”, això és, sense grup municipal. Els grups es formen a principi de legislatura (el grup del PSM, per exemple, és un grup de 1 regidor) i tenen representació a les comissions a través dels seus portaveus. En quedar sense grup aquests regidors perden la seva representació, ja que a partir d'ara l'únic regidor la la Lliga -el Sr. Roca- serà el seu portaveu. També té una vessant econòmica, ja que els grups tenen una assignació fixa i una variable en funció del nombre de regidors. La lliga passarà a tenir una assignació per 1 regidor, mentre que els “no adscrits” no tenen cap tipus d'assignació com a grup (sí un sou com a regidors).

Essent això important no és el fonamental. Allò més important és la gestió de l'Ajuntament i la governabilitat del municipi. Aquí és a on des de fa setmanes ja es notava que hi havia discrepàncies i falta de comunicació. El nomenament (i posterior destitució) de la secretària de batlia, feta sense el consens entre el PP i la Lliga, així com les votacions discrepants entre els propis membres de la Lliga dibuixaven un panorama de falta de rumb dins l'equip de govern que s'hauria de corregir el més breument possible.

A criteri de cadascú queda el fet que té la legitimitat o no d'estar en el govern del municipi quan s'han abandonat les sigles amb les que es presentaren a les eleccions. Els ciutadans voten partits amb llistes tancades i els 1.062 ciutadans que confiaren amb la Lliga atorgant-li tres regidors ara es troben que el partit al que votaren s'ha quedat només amb un regidor. Però això ja són reflexions que han de fer els seus propis votants.

Al regidors que han pres aquesta decisió només desitjar-lis encert en la seva nova etapa, sobretot pel compte que ens du als ciutadans que estam davall la seva administració, ja que són membres del govern municipal. Serà especialment dificil que regidors que han tingut aquesta ruptura puguin tenir un bon ambient de treball en un govern municipal i és dificil d'explicar als ciutadans que deixin el partit però no les seves tasques de govern.

I un apunt sobre Formentor

Per altra banda avui la premsa recull la noticia de que l'Ajuntament eliminarà el Pla Especial de Formentor per permetre agilitzar la llicència de reforma de l'hotel. Dels del PSM només volem manifestar que aquesta “agilització” s'ha de fer extensiva a tots els ciutadans del municipi que demanen llicències d'obra, sense favoritismes, i sense menyscapte de les garanties legals i mediambientals que han de complir tots els projectes. Les llicències són actes reglats, sotmesos a les normatives, per tant no depèn de la “voluntat de l'Ajuntament de donar llicència”, com afirma el batle, sinó a que es compleixi amb el planejament.

 Els tres regidors que llavors eren de la Lliga, en l'alegria de la nit electoral (Veure noticia Ultima Hora)

 

 

 

Comentaris

 

En possitiu

jrv | 17/12/2012, 09:22

Gracies pel teu comentari, Tomeu PSM, tens molta raó que l'estira i arronsa CxI-Lliga o ex-LLiga interesa menys que els temes mes trascendents com és el pressupost i altres questiosn que afecten mes el futur d'aquest municipi.
Mes que l'escorxament, rivalitats i rencunies de partidets...
Veig que des de el PSM, o tú, i Pepe, o Alternativa és destila molta mes inteligencia emocional, seny...

 

Re: La desactivació de la Lliga a Pollença

Tomeu C. | 16/12/2012, 21:53

La veritat és que la quantitat de comentaris que ha mogut a la xarxa aquesta noticia és sorprenent. La noticia és important, no hi ha dubte, i per això va merèixer que li dedicassim un article. Ja està bé que la gent participi en els debats, per això estan els blogs. Pero també és cert que la noticia afecta molt relativament al dia a dia dels pollencins -de moment-. En canvi altres desicions com l'aprovació dels pressuposts o la pujada de taxes afecten (i molt) a la butxaca de tots i ni de lluny mouen tant de debat.

També li vull agrair a en Joan Lluis que participi dels debats d'aquest blog.

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 15/12/2012, 18:32

Més noticies sobre el bollit dins l'equip de govern de Pollença. I molt sembla que no s'acabaran.

h
ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=388711554548166&set=a.103686913050633.7750.100002279734096&type=1&theater

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 15/12/2012, 18:31

L'oposició creu que la divisió de la Lliga afectarà la gestió

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/12/15/oposicion-cree-division-lliga-afectara-gestion/814799.html

 

munareta

cavirat | 15/12/2012, 17:47

jose luis tomas, estas a l'altura politica den tomeu inaxiti , no pasis pena sempre tendras el meu hombro per plorar quan na munareta estrany et dixi penjat, temps al temps, com ha fet ja amb en martí

 

Re: La desactivació de la Lliga a Pollença

Parts i quarts | 15/12/2012, 15:05

Sr. Juan Luis Tomas ja hi ha un article parlant del tema al bloc de CxI així que ja no te excusa per no penjar l'article allà, per cert divendres que ells no tendien cap problema en fer una pasa enrere per que la seva lider s'integraras al nou projecta

 

El nou partit

Pere, el de la veritat absoluta | 15/12/2012, 11:21

Agraïr el senyor Tomàs (o a l´autora dels seus comentaris) la seva participació i l´informació que ens aporta amb el seu comentari. Pareix, pel que diu, que els regidors no adscrits tenen una assemblea i que a decidirà si els regidors del grup no-adscrit han de continuar o no el govern municipal.Aquesta legislatura es molt interessant o com a mínim singular: un govern municipal amb minoria absoluta que se toca els collons de les decissions del Ple, un partit de l´oposcició dins la Junta de Govern i, ara, un govern de dos partits amb dos regidors no adscrits, que no tenen partit però que actuen com a tal en representació dels electors del partit que han abandonat...... LEGISLATURA HISTÒRICA. I el del Juma, poc a poc, fent la seva.

 

No adscrits

Joan Luis Tomàs | 15/12/2012, 04:12

Hola,

Primer de tot, donar les gràcies al blog del PSM per haver-mos donat l'oportunitat de poder explicar les nostres decisions.

Dir i reiterar el que hem dit al texte: nosaltres no hem optat per entrar al nou projecte del PI. I desitjar-lis molta sort en aquest nou projecte.

Moltes gràcies per la teva aportació Tomeu, de ben segur que amb el pas del temps, les decisions que es prenguin seran baix la tutela de l'assemblea que conforma el grup de no adscrits i, si entre elles hi apareix la possibilitat de deixar la junta de govern i es vota favorablement, ho farem.

Segon: senyor Pere, no me posaré a debatir amb vostè cap missatge que vostè pengi ni en aquest ni en cap altre blog, ja que no soc donat a discutir amb qualcú que pensa que té la veritat absoluta.

En tercer lloc, el comunicat de premsa és públic i està penjat en aquest blog i en el d'Urxella. Qui el vulgui penjar a la Punta ho pot fer, jo no l'he penjat perquè consider que els blogs més visitats són el d'Urxella i el del PSM. Qui el vulgui penjar allà ho pot fer. És més, ens faria un favor. A més a més, per aclarir aquest tema, els únics que han fet un article interessant-se per la situació en que queda la Lliga i els no adscrits + els problemes que pugui tenir la governabilitat del municipi són PSM i Alternativa. Per això hem considerat escaient publicar el comunicat de premsa en els seus blogs. Quan Convergència pengi un article parlant d'aquest tema al seu blog, no dubteu que hi participarem de molt bon agrad. Per acabar: gràcies per la invitació.

 

Xarrameca política.

jrv | 14/12/2012, 19:23

El cert és que aquest comunicat jo el veig coherent, i pensat de cara als 1063 electors que diu va tenir la Lliga.
No crec que, ni als programes electorals de la Lliga, ni als de PI és digués ni mu, de que passat un any, els dos partits serien un, independentment de que els programes de una i l'altra formació casi no tenien res en comú. Per tant, qui ha enganyat l'electorat, son els que ara se juntan sense esperar a les properes eleccions. I és que els politics, politiquets i politiquetes, avessats a mirar-se la guixa mes que escoltar als ciutadans, s'obliden dels electors reiteradament, i tan sols s'ocupen de fer-lis la pilota cada 4 anys, els utilitzen simplement.
I subjectivament, jo veig un "lobby" de llogaret anti Malena, els sabran per qué, oblidant que mes gent que tampoc és guanya les sopes amb la seva feina i gestió, el darrer "dedicat exclussivament", que s'havia de menjar el mon, no se que hagui fet res de rellevança, encara, a mes de cobrar, certament que porta menys temps...
Tot plegat, trist i estéril...

 

munareta estrany

tomeu | 14/12/2012, 17:56

joan lluis tomas que tens per de posar el comunicat de na malena a la punta? o tan donat instruccions? es veu que tens la lliço ben apresa i lo que diu la madona es llei. Pareix na munar en els seus bons temps quan mandava i tots , o quasi tots, callaven i acotaven el cap.

 

Lliga

pedro | 14/12/2012, 17:12

Idò jo crec que el Batle s'estima més tenir en Jota i en Mixel amb en Martí Roca dins el govern. Sino, temps al temps.

 

Juma i cia

Rafel | 14/12/2012, 16:43

EN Tomeu du Juma no fara res. Ara seran 3 partits que governin. domes canvia que el pp seran 6 i la lliga 2. Es com en Rajoy, deixa pixar el mul i ja ho veurem! Pasa de tot, els seus interessos son uns altres i tothom ho sap. Sobretot cuidar bé al Grup BARCELÓ de Formentor.

 

Re: La desactivació de la Lliga a Pollença

Tomeu Cifre | 14/12/2012, 14:49

El comunicat de la Lliga dona per un comentari de text ben llarg.

Crec que és coherent que si no els agrada la linea de la Lliga en surtin. La coherència, emperò, no es veu en el fet de mantenir els càrrecs de govern aconseguits amb la marca de la Lliga. No és gaire respectuós amb totes les persones que confiaren en aquell partit ni amb els membres que hi han quedat.

El lògic seria preparar una altra opció política de cara a les properes eleccions, pero des de fora del govern, que és com han començat tots els partits que han aparegut nous a Pollença en els darrers anys. És la meva opinió personal, es clar.

 

Re: La desactivació de la Lliga a Pollença

Margalida C. | 14/12/2012, 14:49

Aquí el que queda clar es sue el
Partit, les ideologies, les persones, les il.lusions i demés dols era un mitja perquè na Malena tengues la paga que volia. Ara se'n va amb 8 persones mes pero de renunciar a la paga ni parlar-ne. Per cert, no vos sembla estrany que el Batle mantengui el pacte de govern en aquesta situacio?. Sempre he dit que aquesta situacio beneficia el PP den Tomeu del Juma, els fets en son un clar exemple.

 

Re: La desactivació de la Lliga a Pollença

Pere | 14/12/2012, 14:43

Senyor Joan Luis Tomàs, vostè creu que la Lliga o els seus dos regidors, Estrany i Fuster, ha estat respectuosos amb el programa electoral?

 

Re: La desactivació de la Lliga a Pollença

PSM de Pollença | 14/12/2012, 14:36

Gracies per aportar el comunicat, Joan Lluis. Evidentment en el nostre blog hi ha informacio i opinió, ja que es el blog d'un partit, no d'un diari. I tambe donar eines plurals als ciutadans per interpretar els fets, ja que el comunicat també sorgeig des del punt de vista d'un partit i està bé que es pugui contrastar amb altres visions.

 

Aclariment

Joan Luis Tomàs | 14/12/2012, 12:01

Bon dia,

A fí de donar transparència al tema que parlau en el vostre article, els anteriors integrants de la Lliga Pollença que hem decidit no participar en el PI, vos facilitam el comunicat de premsa que hem enviat als mitjans de comunicació i que és el que volem donar a entendre. Qualsevol comentari que no sigui altre que el missatge que envia dit comunicat o els nostres regidors és una interpretació de l'original. Per tant, se li ha de donar la importància que li correspón a qui el fagi. L'objectiu d'aquest post és donar transparència a un procés que un grup molt nombrós que formavem part de la Lliga hem començat. Així com allunyar-mos d'especulacions que parteixen de malinterpretacions del texte original.

COMUNICAT DE PREMSA

La Lliga Regionalista i Convergència per les Illes va comunicar en el passat mes de setembre que havien decidit crear un nou partit amb l’objectiu de donar resposta a la necessitat d’articular una oferta política de moderació i diàleg.
El passat dia 16 de novembre els dos partits varen presentar la imatge i el que serà el nou partit, una formació autonomista, de centre, amb vocació balearista i amb voluntat d’integrar les quatre illes en un projecte comú.

Des d’un grup d’afiliats i simpatitzants de la Lliga Regionalista de Pollença volem manifestar el nostre suport a n’aquesta unió de partits de centre a nivell Balear. Pensam no només que és un bon projecte sinó que és necessari que hi hagi un partit polític que miri per les quatre illes, i fugi dels centralismes que tan poc ens han aportat en els darrers anys.

No obstant, els projectes necessiten de la seva implantació i materialització no només a nivell balear i autonòmic, sinó també a nivell local.

A Pollença varem optar per presentar una candidatura donada la situació en què es trobava el nostre municipi en el 2011. Un Ajuntament que estava gestionant els recursos amb una falta de rigurositat important. I això es va veure traduit en una mala gestió econòmica i, en general, en una mala gestió de molts de serveis, que varen fer que Pollença ja no fos un referent com ho havia estat durant molts anys.

La nostra agrupació creada 2 mesos abans de les eleccions va contar amb el recolzament de 1.063 electors, que es va veure traduit en 3 regidors. Totes aquestes persones varen optar pel nostre projecte castigant clarament als partits que governaven en aquell moment.

Sense voler entrar en debats donat que no volem obstaculitzar el projecte ni a nivell balear ni a nivell local, i sobretot donat que a Pollença hi ha un regidor de la Lliga que ha manifestat la seva intenció d’entrar en aquest nou partit, hem decidit, sent fidels als nostres principis, fugint de l’oportunisme polític, i amb la màxima objectivitat possible, el següent:

1. No entrarem en el nou partit EL PI, respectant totalment el projecte i totes les persones que hi formaran part, al igual que demanam que se’ns respecti a tots i cadascú de nosaltres que lliurament hem optat per no entrar en el projecte. Les persones que van optar per votar a la Lliga van depositar la seva confiança en una candidatura formada per tota una sèrie de persones i en un programa electoral concret, per tant, sentim que hem de ser fidels a tots i a totes les persones que van optar per nosaltres fins que acabi la legislatura.

2. Per fer això possible i així poder donar continuitat al nostre projecte polític, el projecte amb el qual ens vam presentar a les eleccions, sortirem de la Lliga, passant els regidors Malena Estrany i Tomeu Fuster a ser membres no adscrits de l’Ajuntament de Pollença. D’aquesta manera també facilitarem la unió de la Lliga i Convergència en el nostre municipi.

Pollença, a 12 de desembre del 2012

President Comitè Local Lliga - Pollença:
Tomás Galindo

Secretari Comitè Local Lliga- Pollença:
Josep Andreu Martorell

Vocals del Comitè Local Lliga - Pollença
Malena Estrany
Javier Vidal
Cristina Samarini
Joan Luis Tomas
Biel Bauçà
Odile Deroulede
Martí Josep Vives

Bona part de la gent que es va presentar a la llista de la Lliga a Pollença a les eleccions del 2011

 

imputada estrany

cavirat | 14/12/2012, 11:19

no t'enganis tomeu la ideologia no te res que veure amb tot això, la imputada estrany lo unic que defensa es el seu sou i les seves sopes i el que vol es controlar el seu partit, millor petit i ben controlat com li va ensenyar be la seva mestre Maria Antonia Munar

 

Lliga

Higinio Blanco | 14/12/2012, 10:53

La putada de tot això, és que el poble se'n recent. Ja ens va bastar amb en Rull i na Ramón. No voleu brou? Idò tassa i mitja!!
Poble incult!! En lloc de donar suport a partits coherents com el PSM o Alternativa. Donen el vot a Facistes i Nines guapes.
Idò ara que mengin merda!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb