"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'independentisme a les Illes Balears (1976 - 2011). Presentació a Pollença.

psm-pollenca | 27 Desembre, 2012 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja us avançarem aquests proper dissabte es presentarà a Pollença el llibre de Miquel Amengual Bibiloni i Joan Pau Jordà a la Tafona de Can Reiet, amb una presentació de Pere Salas. En Miquel ens envia una petita ressenya sobre el llibre que podreu adquirir dissabte mateix:

L’independentisme, entès com aquest moviment social i polític que defensa la constitució de les Illes Balears en un estat lliure i independent, ha jugat un paper clau en la nostra història recent. Ja ho assenyala al pròleg d’aquest llibre Antoni Marimon, una de les màximes figures en l’estudi de la història del nacionalisme a Mallorca, “com molt bé reflecteix el llibre de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual, l’independentisme pancatalanista ha suposat una mena de descolonització ideològica i ha fet veure que hi podia haver vida al marge d’Espanya, un fet que xoca amb la mentalitat provinciana de la majoria dels illencs, adoctrinats durant segles en l’espanyolisme per totes les eines de l’aparell estatal”.

D’aquesta manera, ja sigui des dels moviments en defensa del territori o de la llengua, fins a les manifestacions pel dret a l’autodeterminació, passant per les mobilitzacions en defensa dels drets civils o contra la corrupció, les persones i organitzacions independentistes han tingut un paper protagonista en la vida política i social de la nostra terra.

El llibre que presentam cerca treure a la llum les causes del sorgiment d’aquest moviment, la seva evolució i els moments de més efervescència, des del seu sorgiment en plena dictadura franquista, fins als nostres dies, així com analitzar de manera profunda les principals organitzacions que han format, i encara formen, part del moviment independentista.

 

 

 

 

Comentaris

 

Escriure un llibre

Toni Marquet | 28/12/2012, 18:21

Diuen que per sentir-se realitzats han de plantar un arbre i escriure un llibre. Tu portes un bon camí Miquel. Enhorabona.
A Can Reiet ens veurem.
Toni

 

Re: L'independentisme a les Illes Balears (1976 - 2011). Presentació a Pollença.

Tomeu Cifre | 27/12/2012, 23:13

La millor propaganda és un bon producte, i amb aquest llibre hi ha qualitat sobrada per formar-se, debatre i passar una bona estona. Ens hi veim.

 

Gràcies!

Miquel Amengual Jr. | 27/12/2012, 17:45

Gràcies per la propaganda! Esperem que en sorgeixi un bon debat!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb