"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preparant el Ple: Volem explicacions sobre el Festival

psm-pollenca | 07 Gener, 2013 09:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta setmana ja es celebrarà el Ple extraordinari que varem demanar tots els partits de l'oposició. Un dels punts que tocarem el proper dijous 10 a les 20h serà el del Festival de Pollença. Ja fa gairebé un mes que tinguérem la reunió en que s'havia de tractar aquesta qüestió, però la veritat és que informació que se'n va proporcionar era més aviat escassa i amb alguns apunts preocupants.

Se'ns va entregar una memòria descriptiva de les activitats que va incloure el Festival de Pollença 2012. Aquesta memòria serveix de poc per valorar si el Festival ha complit amb els objectius marcats. No inclou recompte d'espectadors, ni l'impacte en els mitjans de comunicació ni molt manco un apartat econòmic ben desglossat. Per això cal que es donin expliacions sobre tots aquests extrems en el ple extraordinari.

De la primera aproximació econòmica se'n desprèn que el festival del 2012 ha reduït molt el seu pressupost respecte del que venia costant fins al 2009 (al 2010 va ser el primer any en que es va integrar dins la comptabilitat com una àrea municipal més). Però també s'ha de tenir en compte que abans a l'Ajuntament li costava 120.000 E anuals, mentre que la resta eren subvencions del Govern Balear o del Consell, mentre que ara els 209.022'23 E del 2012 els ha hagut d'assumir íntegrament l'Ajuntament. Es a dir, malgrat sigui un Festival més econòmic, a l'Ajuntament li està costant més que mai. De fet, el Festival més car per l'Ajuntament fou el del 2011, que es va programar pensant que es rebria l'habitual subvenció de la Conselleria de Turisme, quan aquesta no va arribar mai.

A aquest fet li hem d'afegir la baixada molt important per ingressos de venda d'entrades i abonaments, una dada molt important per avaluar l'acceptació del Festival entre els afeccionats a la música, que ha baixat de 189.958'76 E al 2009 a 69.790'75 E al 2012. Una dada ben preocupant, especialment si ens n'adonam que s'han venut molts menys abonaments, que eren els que habitualment compraven els seguidors més fidels del Festival.

Finalment s'han d'aclarir qüestions relacionades amb els patrocinadors, ja que sembla que alguns patrocinis privats que figuraven en la publicitat mai no s'han ingressat als comptes de l'Ajuntament. Sembla que el director artístic ha gestionat directament aquests patrocinis dels que l'Ajuntament no en té cap informació. Per acabar-ho d'adobar el mateix director ha posat en marxa una associació aprofitant el nom del Festival de Pollença, sense que l'Ajuntament ho hagi autoritzat ni en tengui cap informació. Finalment s'haurà d edonar compte de les hores de feina del personal, una qüestió altres anys polèmica i que enguany en la que enguany sembla que s'han acumulat un nombre molt important d'hores extraordinàries. Massa punts foscos sobre els que s'ha de donar llum per gargaritzar la continuïtat del Festival de Pollença i que no depengui tan sols d'una persona en concret.

 


Comentaris

 

Explicació liquidacio 2011

PSM de Pollença | 11/01/2013, 15:14

Bones tardes,
Des de l'àrea d'hisenda vos envío un aclariment referent a la noticia publicada ahir al Diari de Mallorca.
Si teniu dubtes al respecte podeu contactar tant amb mi com amb l'interventor.
Salutacions,
Malena

En relació a la noticia publicada ahir al Diari de Mallorca, es fan els següents aclariments.
En primer lloc fa referència a la manca de confirmació de la liquidació del pressupost municipal 2011, aquesta informació és errònia, ja que la liquidació se va aprovar per resolució de Batlia de data 5 de juliol de 2012 i les dades consten trameses a la Web del Ministeri d’Economia i Hisenda amb data de transmissió 25 de juliol de 2011, evitant així les possibles retencions d’ingressos per manca de transmissió de dades aplicada pel Ministeri.
Respecte el Compte general del 2011, sembla que la transmissió de les dades d’aquest document és el que ha generat certa polèmica. Vos explicam les circumstàncies que se varen donar:
La sindicatura de Comptes de les Illes Balears va fixar el 31 de desembre de 2012 com a data límit per a la transmissió de les dades del Compte general 2011. El departament d’intervenció tenia preparat i informat dit document en data 22 de novembre de 2012. Recordam que com a requisit per a la transmissió que el compte se va establir que aquest estàs prèviament dictaminat per la Comissió especial de Comptes.
Dia 13 de desembre es va reunir la Comissió especial de Comptes i va dictaminar favorablement el compte, i acte seguit es van iniciar els treballs de transmissió de les dades.
El departament d’informàtica ens informa que aquesta operació es va veure dificultada degut que al final de l´any s’estava procedint a la migració de dades del servidor de l’Ajuntament. El departament d’informàtica, en col.laboració amb el tècnic d’Hisenda, varen aconseguir la transmissió de les dades del compte de l’Ajuntament entre el 27 i el 28 de desembre, però no va aconseguir remetre la informació dels OOAA fins dia 3 de gener pels esmentats problemes tècnics.
Fetes les oportunes consultes a la Sindicatura de Comptes, ens confirmen que la informació dels comptes de l’Ajuntament de Pollença constaran a l’informe agregat dels Comptes de la Comunitat Autònoma sense mes incidències, que era l’objectiu de dites actuacions.

 

Explicació a la liquidació

PSM de Pollença | 11/01/2013, 15:09

Com diu en Biel T. no estaria gens malament que tractant-se d'una informació institucional es fes pública a la pròpia web de l'Ajuntament. O en el facebook. O bé que na Malena hagues enviat l'explicació a qui la va publicar, el Diari de Mallorca.
Pero no passa res, si amb els seus mitjans no pot fer-ho també noltros la podem publicar ja que veim que no és una cosa confidencial i que tu ens dones permís, Joan Luís.

 

Re: Preparant el Ple: Volem explicacions sobre el Festival

Biel T. | 11/01/2013, 12:02

Juan Luís Tomàs: I com així no feis un bloc per penjar les vostres cosetes, alguna cosa així com "amics, fans i altres herbes de na Malena"? Així mira per on, podrieu exercir això que no sabeu que és, la ransparència, en primera persona... que heavy no?

 

Podeu penjar l'explicació que la regidora d'hisenda vos ha enviat a l'opoció?

Joan Luis Tomàs | 11/01/2013, 09:43

Bon dia,

Na Malena Estrany vos ha enviat a tots els partits de l'oposició una explicació sobre la notícia de la liquidació del 2011 i 2012 que va sortir al Diario de Mallorca. La podeu fer pública?

Seria una bona tasca de transparència i ajudaria a que la gent no jutji abans de saber tota la veritat sobre aquests assumptes. Vull pensar que les observacions que es fan són des de l'ignorància d'una circumstància que s'ha donat, ja que si és per mala llet, me pareix molt heavy...
Al blog d'Alternativa ja l'han penjada. Moltes gràcies i fins aviat

 

Re: Preparant el Ple: Volem explicacions sobre el Festival

PSM de Pollença | 11/01/2013, 08:28

No ens importa qui fa les preguntes, siguin familars, amics o desconeguts. Hores extres se'n fan en aquest Ajuntament. Es ben legítim voler saber perque unes es cobren aviat i altres no.

 

Lo mio primero...

A mi los parientes!! | 10/01/2013, 17:07

FAMILIAR d'una efectada, t'escriu un fill de cosí d'un regidor....
Qui va llevar la darrera paga extra de Nadal, viu a Madrid, nom Mariano Rajoy. I me pensaba que les hores extra no s'en podien fer, simplement adaptar horaris als treballs.

 

Hores extres.

Tomeu | 09/01/2013, 20:36

Li ho demanarem. No se si acceptaran contestar noves preguntes en el ple extraordinari, pero al manco a l'ordinari segur que li podrem fer. Gracies a tu.

 

Hores extres!!!

familiar d'una afectada | 09/01/2013, 15:58

Pots demanar Tomeu al proper Ple aquest tema de les extres?
gràcies PSM.

 

Hores extres!!!

Familiar d'una afectada | 09/01/2013, 15:55

Per cert, tanta dedicació exclusiva per el regidor d'hisenda, i ja du un retràs de 3 mesos sense pagar les hores extres al personal. Ja que els hi retalla l'extra de Nadal, al manco que compleixi amb el que fan de feina de demés, sino que deixi l'exclusivitat a un altre que permí ell no és massa vàlid.

 

feinera

maki | 08/01/2013, 11:47

Cert, treballa amb na Munar, en Joan Cerdà Rull, en Paradiso....res de bò degue aprendrer...

 

poca vergonya

tomeu | 08/01/2013, 11:37

Na Malena va dir transperència i feine , idò res de res.Ni la liquidacio del 2011 ha entregat segons el Diario de Mallorca.
Es que pobrete per nomes 2000 i pico d'euros, no fa feine a gust despres de cobrar molt més per fer feine per na MUNAR I COMPANYIA

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb