"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Quin Festival !

psm-pollenca | 22 Gener, 2013 09:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Recopilem. Per saber on som cal fer un poc de memòria i recordar d'on venim. L'any 2010, després de molts d'anys de funcionar com un organisme autònom, el Festival de Pollença va canviar la seva gestió econòmica. Això es va fer per augmentar el control i donar més transparència a la gestió del Festival ja que els sistema aplicat fins aleshores, funcionant com un organisme municipal que rebia subvenció del propi Ajuntament, no era el correcte (tot i els molts anys que venia funcionant així). Per esvair qualsevol dubte sobre la seva gestió es va optar per aquest sistema, integrant el seu pressupost com si d'una àrea més de l'Ajuntament es tractàs. En aquell moment des del PSM varem dir que haguéssim preferit crear una fundació amb l'Ajuntament, la Conselleria de Turisme, el Consell i aportacions privades; d'aquesta manera s'hagués compromès a aquestes altres institucions i no els hagués estat tan senzill deixar de donar les subvencions (180.000 € en el cas de la conselleria de Turisme), a banda que el sistema hagués permès les aportacions privades d'una manera legal i transparent. No es va voler anar per aquest camí. Resultat: En la part negativa es varen perdre les subvencions d'altres administracions, encara que en la positiva es va aconseguir que el sistema fos més transparent i auditable.

Després de dos anys de funcionar d'aquesta manera, al 2012 es va contractar un director artístic nou, el compositor Joan Valent, sembla que confiant en que la seva àmplia agenda de contactes permetés suplir les mancances econòmiques del Festival i confiant que podria captar aportacions privades per organitzar les “activitats paral·leles”, algunes d'elles gratuïtes. La Regidora de Cultura va confiar en el Director per engegar un model nou de Festival, el resultat artístic del qual cadascú el valorarà com vulgui. El que està clar es que es tractava d'un model molt lligat a la figura del Director. Les “activitats paral·leles”, cine, música al carrer i el cicle de novel·la negre, funcionaren bé, en general, amb una presència de públic important i ressò mediàtic, amb la presència de personatges famosos. En canvi el bessó del Festival, la música clàssica, ha sofert una important davallada de públic i d'ingressos -això es objectiu-, i segons els entesos, de nivell -això ja és més subjectiu-.

Després de força mesos demanant pels resultats del Festival de Pollença 2012, a la fi, abans del ple extraordinari se'ns va facilitar el que haviem demanat, consistent en un informe d'intervenció i un informe de la regidora. En vista del contingut d'aquests informes, en el ple extraodinari des del PSM varem manifestar la nostra preocupació pels elements negatius que s'hi reflectien i perquè de cara al 2013 ens semblava que el model començat l'any passat difícilment podria tenir continuïtat a la llum del que mostraven els informes. Aquesta falta de rumb ens semblava un problema per la credibilitat i prestigi que encara li pugui quedar al Festival. Aquests comentaris aixecaren l'enuig de la regidora que va titllar el nostre regidor de noningú, intentant ridiculitzar-lo, fins i tot.

Ves per on, aquells documents que varen provocar els nostres comentaris de preocupació, apareixeren l'endemà damunt la premsa acompanyats de sengles declaracions de la regidora i del director artístic, destapant la caixa dels trons. Els problemes: la creació d'una “associació d'amics del Festival” per part del director sense demanar autorització a l'Ajuntament per tal de recaptar subvencions d'empreses privades (recordau el que dèiem més amunt de la Fundació?), de tal manera que realment l'Ajuntament no sap el que ha costat el Festival 2013 ni a on han anat a parar els doblers (tornau a recordar el que dèiem del perquè dels canvis al Festival 2010 sobre el control econòmic?). També sembla que hi ha hagut un excés d'entrades regalades per part del Director, un fet que en èpoques passades era molt criticat. Per corregir això la regidora va decidir treure la direcció a concurs públic de cara a la propera edició, fet que suposa un entrebanc per la continuïtat del Director.

A partir d'aquí hi ha hagut declaracions creudaes i contradictories entre l'Ajuntament -la regidora, especialment, perque el batle en aquest assumpte està desaparegut- i el Director, així com articles de premsa que fins i tot demanen la dimissió de la regidora Estrany. Crida molt l'atenció ja que quan es va contractar al Sr. Valent i durant els actes del Festival semblava que la sintonia era total amb constants elogis mutus. Ara hem sabut, emperò, que els problemes venien d'enfora.

La responsabilitat pivota principalment sobre la regidora, ja que la seva obligació, a banda de contractar un director, era la de muntar un sistema que funcionés i deixar clar al director quina era la seva tasca dins aquest organigrama. La regidora no pot apel·lar a "l'herència rebuda", ja que al 2012 s'ho ha muntat així com ha volgut. El director no té perquè saber com funciona la contractació ni els expedients en un Ajuntament, però la obligació de la regidora era fer-li-ho saber i conduir la seva feina pels tràmits -sovint farragosos- que son obligats en una administració pública.

Com deim a la capçalera un autèntic festival que ens ha tornat fer empegueir a molts pollencins i una important preocupació de cara al 2013, ja que sembla que l'Ajuntament no té gens clar el model que vol seguir, ni sabem si continuarà el mateix director, vistes les declaracions d'aquests dies.

Veure informe d'Intervenció

Veure informe de la Regidora Estrany

Veure quadre gestió econòmica.

Veure article Ultima Hora: "Pollença privatizará la gestión de su festival tras detectar «anomalías»"

Veure article Diario de Mallorca:"Joan Valent y el Ayuntamiento niegan ´anomalías´ en la gestión del Festival de Pollença"

Veure article Elena Vallés:"Un verano sin Sakamoto ni Franzen gracias al ayuntamiento de Pollença"


Actualització 23/01/2013

Avui el batle contradiu a la Regidora de Cultura públicament.

Noticia Ultima Hora: "El alcalde de Pollença defiende la gestión artística de Valent en el Festival. No descarta que continúe en 2013 si eligen repetir su modelo multidisplinar"

 

 

 

 

 

Comentaris

 

Pesta

Jai | 06/02/2013, 07:48

El que fa tufo és veure com es va gestionar amb en Joan Cerdà Rull i companyia...

 

DIRECTORS

Trama pepera | 05/02/2013, 16:57

Una reflexió:
En Valent gestiona el Festival 2012 o dirigeix si voleu. Un dels artistes que més actua en el Festival'12 és en Josep Vicent.
Aquest darrer, ha estat fitxat recentment per dirigir la Simfònica de les Balears, en detriment d'en Brotons.
En Valent és defensat pel Batle(PP) i en Vicent contractat pel Govern-Consell-Ajuntament de Palma(PP).
Valent Mallorqui, Vicent Valencià. No trobau que això té una mica de tufo?

 

Hores extres Festival.

PSM de Pollença | 31/01/2013, 12:05

Si et refereixes a que pel Festival s'hauran de pagar 16.870 euros d'hores extres, dels que 5.700 corresponen a una sola treballadora, donc no és broma. Són dades aportades per l'Area de Cultura i Intervenció.

 

Festival

Pep Rotger | 30/01/2013, 18:56

Això de les extres d'una treballadora municipal per motius del festival, deu ser broma, no?

 

Ruptura de fet

PSM de Pollença | 23/01/2013, 12:19

La desautorització pública que ha fet el batle de la regidora de Cultura és ben significativa de com malament estan les coses dins l'equip de Govern. I el PP encara no ha fet a saber si accepta les condicions dels ex-Lliga per continuar dins el govern municipal.
Estaria bé saber que n'opina el que queda de la Lliga i l'altra regidor no-adscrit per saber cap on poden anar les coses.

 

Re: Quin Festival !

Biel T. | 23/01/2013, 10:03

En Joan segur que ho sap!

 

Re: Quin Festival !

Toni | 23/01/2013, 08:57

Sabeu res d'ERC, PSOE, UMP????

 

ja ho val

Joan | 22/01/2013, 20:17

CxI és a l'oposició?
Ara n'he tengut notícies...

 

Re: Quin Festival !

Festival Park | 22/01/2013, 17:38

És una vergonya tot això crec que el que heu de fer els partits de l'oposició (o sigui CxI i PSM, ja que els altres estan desapareguts o riuen les gràcies a na Munareta) pegueu un cop sobre la taula i li faceu entendre que transparència no significa fer reunions per fer pendre desicions a l'oposició per si la cagam poder tirar-lis les culpes. Que es ella la regidora amb dedicació exclusiva i que ha de prendre les desicions ella i les corresponents responsabilitats que s'en puguin desprendre.

 

Re: Quin Festival !

Catalina Buades | 22/01/2013, 17:04

Es increible, encara li haurem de demanar perdó a la senyora Estrany. I si això no basta ara pareix que no te cap responsabilitat i que els grups de l´oposició li han de donar la solució. O com a mínim així ho informa Alternativa en el seu blog quant diu que ha convocat una comissió per cercar solucions. Pregunta, per qué cobra aquesta senyora?.....,per si de cas demano disculpes per demanar.

 

Pandereta a tope.

PSM de Pollença | 22/01/2013, 16:45

És fantàstic. Tria al director que vol sense consultar-nos res, treguent a l'anterior a cosses. Fa la programació que vol. Es fa el Festival amb un començament bastant accidentat. Demanam la informació completa i tarda quatre mesos a donar-la. Fa un informe i en comana un altre a l'interventor on surten problemes. En el ple ens diu que tot està perfecte. Després surt al diari el contingut de l'informe amb les seves declaracions dient que farà un "concurs" per les anomalies detectades, a l'endemà en Valent ho nega tot i s'indigna. La premsa demana la seva dimissió. Tot això s'ho han fet solets. I al final, quan feim un article sobre com ha anat tot... dona la culpa al PSM. D'aurora boreal. Potser vol que ens posem un esparadrap a la boca.

-----------------------

Que vol dir? que li han posat micròfons? això ja sí que seria de película (no sabem de qui seria la banda sonora).

 

Re: Quin Festival !

Patetisme | 22/01/2013, 16:13

De fet na Malena diu que algú mal intencionat de l'oposició ha filtrat informació de les seves reunions a la premsa

 

Re: Quin Festival !

Juana Cifre | 22/01/2013, 16:11

Jolin Tomeu, Que sou de Dolents...
En Kenedy també? ja vos val.
Haurem de fer un article d'això.

Sort que encara tenim na Malena i en Pepe i en Sancho perdo Sanchez per salvar i dignificar aquest poble.

 

Encaixar malament la crítica

Tomeu C. | 22/01/2013, 15:49

Efectivament. I de matar en Kennedy també en som culpables. La culpa és molt lletja. Ningú no la vol, malgrat cobri dedicació exclussiva per aguantar-la.

La veritat és que tot plegat resulta banstant patètic. Precissament amb el tema del Festival hem estat especialment cuidadosos i prudents, perque per res voldriem que es fes mal al Festival. Des del primer dia en que es va triar el nou director no hem volgut posar pals a les rodes esperant que tot sortís bé, però...
De tot el que ha sortit a la premsa s'ho han manegat ells totsolets, amb els seus informes, les seves declaracions i contradeclaracions... i els culpables som el PSM. Fins i tot deven esser els culpables que n'Elena Vallés n'hagi demanat la dimissió.

Massa nerviosisme dins aquest equip de govern.

 

Re: Quin Festival !

Pere | 22/01/2013, 14:38

Bones, he escoltat a la senyora Estrany per la ràdio i la veritat sino ho he entés malament el PSM resulta ser el culpable d´haver canviat el model del Festival, haver triat el senyor Valent com a Director artístic, no haver controlat la gestió i la seva transparència i, ara, de no estimar Pollença ni el Festival perquè se critica a la regidora....., francament això, com dirien els seus amics de Alternativa, es de TRACA¡¡

 

Re: Quin Festival !

Pixeris | 22/01/2013, 14:07

Ooooh! Pobreta, amb lo mona que va sempra aquesta nina!!

 

Re: Quin Festival !

Patetisme | 22/01/2013, 12:32

Això si agreix la manera d'oposició d'altres partits que ajuden i demostren estimar Pollença

 

Re: Quin Festival !

Patetisme | 22/01/2013, 12:32

Crec que les acusacions que acaba de fer la Regidora estrany a la Radio municipal (aquesta que es paga amb els diners de tots els contribuients pollencins) Dient que CxI i PSM amb la vostra oposició feis mal a Pollença i que es destructiva.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb