"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Wert i Bosch, persones "no grates" a Pollença.

psm-pollenca | 25 Gener, 2013 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El PSM proposarà a la resta de grups municipals que el ple de l'Ajuntament reprovi i declari persones “no grates” a Pollença al ministre d'Educació José Ignacio Wert i al conseller d'Ensenyament Rafel Bosch per la política educativa i lingüística especialment perjudicial pels interessos dels ciutadans de les Balears.

La moció es justifica en la defensa que ambdós personatges han fet de la nova llei d'educació estatal, promoguda des del ministeri i que s'aplicarà amb el beneplàcit de l'actual conseller. La nova LOMCE ha estat rebutjada per la l'immensa majoria de sindicats de l'ensenyament i dels sectors de l'ensenyament, tant educadors com pares d'alumnes, ja que no suposarà una millora de la qualitat educativa i hi introduirà elements discriminatoris entre els alumnes.

A més la llei pretén instaurar la minorització de la llengua catalana relegant-la a la categoria de matèria no troncal. Recordem les paraules del ministre Wert en el seu afany d'espanyolitzar” els alumnes o les del conseller Bosch dient que la llei té “moltes aportacions balears”, fet que el converteix en corresponsable de la mateixa.

El PSM espera que altres grups municipals es puguin sumar a aquesta iniciativa que suposa la continuació d'altres adoptades pel consistori en defensa de la llengua pròpia i de l'ensenyament de qualitat.

Hem d'agrair la col·laboració dels companys del Bloc-Compromís pel País Valencià en aquesta moció, concretament de Joanjo Garcia, regidor a l'Ajuntament de Xàtiva.

Al municipi de Pollença hi ha quatre centres de primària i dos instituts així com un col·legi concertat, centres que hauran d'aplicar la nova llei LOMCE.

Comunicat Stei:"WERT massacra les arts i les humanitats"

Ultima Hora:"Wert mantiene el catalán fuera de las asignaturas troncales en la nueva ley"

Ultima Hora:"Ignacio Wert: «Soy como un toro bravo; me crezco con el castigo»"

dBalears:"Bosch destaca que la llei Wert té moltes aportacions balears"

El conseller Bosch, un dia que no feia submarinisme per Cabrera

 
El ministre Wert el dia que va dir que volia "espanyolitzar" als nins catalans
 
 

MOCIÓ:

DECLARACIÓ DE “PERSONAE NON GRATAE” DEL MINISTRE

JOSÉ IGNACIO WERT ORTEGA I DEL CONSELLER RAFAEL ÀNGEL BOSCH SANS

El camí de les persones catalanoparlants al llarg de la Història no ha estat un camí fàcil. Des de la pèrdua del nostre autogovern i la implantació dels Decrets de Nova Planta, la persecució de l’Estat envers els catalanoparlants ha estat constant i duita a terme des de tots els àmbits.

Amb el procés democràtic iniciat al 1978 es va poder establir, per primera vegada en dècades, un marc legal protector envers la nostra llengua i garant de la seva supervivència i dels drets dels i les catalanoparlants que tindria com a peça fonamental Llei de Normalització Lingüística, que ens ha permès gaudir de les primeres generacions de joves educats en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Ara, des del Govern Espanyol, 305 anys després de l’inici del genocidi cultural i lingüístic, s’anuncia una reforma educativa que pretén relegar l’ensenyament del català a un segon plànol i que té com a base ideològica la suposada i falsa persecució de la llengua castellana a les comunitats autònomes on hi ha més d’una llengua oficial.

La LOMQE pretén negar la condició de llengua vehicular del català i com a conseqüència ataca els programes òptims d'ensenyament al nostre sistema educatiu. El seu objectiu és, per tant, fer inviables els programes d'immersió lingüística i d'ensenyament en llengua pròpia: els únics que garanteixen competències suficients en les llengües minoritzades i que promouen el respecte i la igualtat entre les llengües i les cultures.

Dita reforma educativa (LOMQE), a més a més, pretén subvencionar els centres educatius que separen els i les estudiants per sexes; incentiva l’educació privada i concertada; resta importància a l’educació infantil i pretén introduir el paradigma econòmic del benefici a les aules.

Tot això s’ha d’afegir a les constants sortides de to del ministre d’Educació José Ignacio Wert que ha demostrat en reiterades ocasions el seu tarannà pseudodemocràtic i nostàlgic del passat.

Per tot això, demanam la immediata dimissió del Ministre Wert així com també demanam la dimissió del Conseller d’Educació Rafel Bosch per donar suport a aquesta nova reforma que ens trasllada a temps del franquisme i que acabarà provocant una anul·lació de la nostra identitat com a poble, resultat que està buscant el PP balear des de fa molts anys, especialment en aquesta legislatura.

Estarem ara i sempre del costat del nostre poble, la seva cultura i la seva llengua; posant en valor la pluralitat existent a l’Estat i denunciant les contradiccions d’un espanyolisme ranci i desfasat que ara novament encarna el Partido Popular amb els seus representants en el PP balear, que han seguit fil per randa el principi de deixar morir la nostra llengua amb les actuacions de l’equivalent de Wert al Govern Balear, el conseller Rafel Bosch i la seva nova Llei de Funció Pública.

Es per tot això que proposem al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords:

  1. El Ple de l’Ajuntament de Pollença manifesta el seu rebuig al nou projecte de llei d’educació (LOMQE) que promou el ministre d’educació, José Ignacio Wert, pel que suposa d’atac a l’ensenyament del i en català, així com per tractar-se d’una reforma classista, segregadora i mercantilista.

  2. El Ple de l’Ajuntament de Pollença reprova el ministre d’Educació, José Ignacio Wert i exigeix la seva dimissió immediata, així com la del Conseller d’Educació, Rafel Bosch, per donar suport aquesta nova reforma i, en conseqüència, declara persona non grata a cada un d’ells dins els municipi de Pollença.

  3. Donar trasllat d’aquests acords al Congrés dels Diputats, al Govern Espanyol i al Govern Balear.

 

Comentaris

 

Re: Wert i Bosch, persones "no grates" a Pollença.

Miquel Amengual Jr. | 29/01/2013, 16:36

Fora del nostre poble els que perverteixen l'educació dels nostres fills, ni més ni pus!

 

dubtes

Joan Ramon | 26/01/2013, 10:52

El Batle diu que no recuperarà cap camí, fins que no hagi una sentencia ferme per Ternelles, segons això, jo em demano,Tot es pot recorrer, és a dir, segons el batle, si algu recorrer els imposts, es deixaran de cobra fins que hagi sentencia?

 

Re: Wert i Bosch, persones "no grates" a Pollença.

Paco | 25/01/2013, 19:33

yo solo pedia que me confirmaseis algo que me habian comentado y que me parecía ... raro?

 

a paco

Tomeu C | 25/01/2013, 17:31

Paco, no entenc gaire aquest interes per les activitats professionals de les persones que formam part del PSM, especualment si no tenen cap carrec public.
De tota manera en aquest enllaç podras trobar tota la informacio sobre aquesta licitacio per resoldre el teu dubte.

h
ttp://www.conselldemallorca.net/?&id_parent=9493&id_section=2439&id_son=4667&id_grandson=9455

 

Refugis

Toni | 25/01/2013, 15:32

la gestió? Crec que no és correcte, en tot cas seria la concesió, dioncs el Consell Insular va decidir privatitzar-ho (com tot el que toca) i es va fer un concurs.

 

Re: Wert i Bosch, persones "no grates" a Pollença.

Paco | 25/01/2013, 14:00

bueno, el el blog de los alternativos no me han hecho caso ...
es cierto eso de que biel picarol se ha hecho con la gestion del refugi del pont roma?
gracias

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 25/01/2013, 08:49

Diario de Mallorca:

El PSM propone que Bosch y Wert sean declaradas ´personas non gratas´

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/01/25/psm-propone-bosch-wert-sean-declaradas-personas-non-gratas/822325.html#EnlaceComentarios

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb