"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple de febrer: Residència, valors cadastrals, I.Ramon Llull...

psm-pollenca | 25 Febrer, 2013 09:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui dilluns a les 21, 30h ens reunirem l'assemblea del PSM-Entesa de Pollença per tractar els punts de l'ordre del dia del ple així com del Congrés de fusió del PSM i Entesa, les propostes pel pressupost 2013, la reunió amb PP-Lliga i altres qüestions de l'actualitat.

Com sempre a l'estudi d'en Toni Marquet, al final del Carrer Albeguins.Aquest dimecres hi haurà el Ple ordinari de febrer, avançat un dia pel festiu del 1er de Març. Aquesta és l'ordre del dia que es tractarà:


 1. Aprovació de l'acta de 25 d'octubre de 2012 (veure).

 2. Aprovació de l'acta de 29 de novembre de 2012 (veure).

 3. Aprovació, si s'escau, de la proposta de batlia relativa a la relació de càrrecs amb dedicació exclusiva.

  Com que les dedicacions exclusives van assignades a unes determinades àrees de gestió, ara, en haver dimitit la regidora Magdalena Estrany, que en tenia una, s'ha d'eliminar l'assignació de dedicació exclusiva a l'Àrea de Hisenda i Cultura, amb efectes al dia que va dimitir.

 4. Sol·licitud d'actualització de la ponència de valors cadastrals.

  Com que a Pollença es varen revisar els valors cadastrals a l'any 2006, en plena bombolla immobiliària, tenim uns valors molt alts que repercuteixen en l'Impost de Bens Immobles (o en l'ocupació de via pública). El ministeri d'Hisenda autoritza als ajuntaments a sol·licitar una rebaixa de fins al 20% d'aquests valors per ajustar-se més a la realitat. Això no significarà que l'IBI baixi, sinó que es moderi la pujada, ja que l'augment del 2006 es prorrateja en 10 anys (fins al 2016) i per tant la pujada encara no s'ha acabat de notar del tot.

 5. Aprovació, si escau, del Compte General de l'exercici 2011.

  Es va aprovar inicialment i no hi ha hagut al·legacions.

 6. Aprovació inicial, si escau, del Règim Interior de la Residència Social de Santo Domingo.(veure)

  S'ha redactat un reglament de funcionament de la Residència. Aqui el podeu trobar per valorar-lo i fer les vostres suggerències.

 7. Moció presentada pel grup Alternativa relativa a l'Auditoria.(veure)

  Es demana que l'anomenada “auditoria” es faci pública. N'estam totalment d'acord, si bé la Secretària titular i l'Interventor, que supervisaren la liquidació del 2010, han demanat poder fer-ne uns informes a propòsit, fet que potser recomanaria esperar a tenir els informes preparats abans de fer-la pública.

 8. Moció presentada pel grup PSOE amb motiu del 8 de març Dia Internacional de les Dones.(veure)

  Una moció per recordar aquest dia i la política regressiva del PP respecte a aquesta qüestió.

 9. Moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana per a la publicació de les balances fiscals.(veure)

  Una moció que hem signat ja que trobam que és una reivindicació bàsica per donar transparència a la relació de les comunitats amb l'estat i posar en evidència el dèficit fiscal que patim a les Balears, que des de fa tants anys des del PSM també venim denunciant.

 10. Moció presentada pel grup PSM-EN d'adhesió de l'Ajuntament de Pollença a l'òrgan fundacional de la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llull.(veure)

  L'institut Ramon Llull treballa per a la promoció internacional de la llengua i la cultura en català. Fins l'any passat Balears formava part de l'IRLL, però les fòbies polítiques del Govern Balear actual feren que s'abandonàs aquesta institució. Ara els municipis de les Balears, governats per partits de totes les tendència, s'han unit per crear una xarxa que pugui participar de les activitats de l'IRLL, xarxa a la que volem que s'integri també Pollença.

 11. Propostes i mocions d'urgència


PART DE CONTROL I SEGUIMENT

Informació / Dació de comptes de Batlia

Precs i preguntes

Encara hi sou a temps de fer-nos arribar les vostres preguntes pel Ple.

 

La Xarxa de municipis de les Balears per l'Institut Ramon Llull es va constituir el passat dia 16 a Manacor, amb nombrosos municipis adherits. Ara hi demanam l'entrada de Pollença.

 

 

És constitueix a Manacor la “Xarxa de municipis i entitats de les Illes Balears pel Ramon LLull”

 

Comentaris

 

Defensor del Poble

Tomeu Cifre | 02/03/2013, 11:38

Haurem de demanar als responsables per aquesta informació requerida fins a tres vegades i no facilitada. La opacitat mai és bona, i quan ho demana el Defensor del Poble, encara molt manco.

 

Positiu

jrv | 01/03/2013, 19:51

Enhorabona per haver presentat la moció en relació a l'adesió del municipi de Pollença a l?institut R. Llull, és molt encertat.

 

IRLL

M'agrada | 01/03/2013, 15:08

La dignitat d'un poble per damunt de tot. Enhorabona Tomeu.
Bona feina.

 

Noves

Joan Ramon | 28/02/2013, 21:36

Si, almenys será una persona compromesa en la defensa de la nostre llengua, per altra banda, avui a Diario de Mallorca:
Pollença, uno de los municipios que obstaculizan al Defensor del Pueblo
Un informe de la oficina del Defensor del Pueblo señala al ayuntamiento de Pollença como una de las 18 entidades locales del país que "no han contestado a una solicitud de información después de habérselas requerido hasta en tres ocasiones". Sin embargo, el dictamen no cita el expediente en cuestión.
Trist privilegi aquest.

 

Ramon LLull

Toni Marquet | 28/02/2013, 20:28

Avui el batle ha dit per radio Pollença, que anomenarà a Tomeu Cifre, PSM, representant del nostre ajuntament dintre Xarxa de Municipis del Ramon Llull. Si és així, enhorabona.

 

Enhorabona

Joan Ramon | 28/02/2013, 20:04

Enhorabona, una bona mesura la de treballar des dels municipis davant dels atacs del Govern Balear (INCREIBLE!!) a la nostre llengua.

 

Re: Ple de febrer: Residència, valors cadastrals, I.Ramon Llull...

Molt bé | 28/02/2013, 16:03

Enhorabona al vostre regidor. Vaig sentir el ple per la radio i trob que en el punt de l'auditoria va fer una intervenció impecable col·locant cadascú al seu lloc.

 

Institut Ramon Llull

PSM de Pollença | 28/02/2013, 15:52

Aprovada la nostra mocio per afegir Pollença a l'Institut Ramon Llull. Treballarem amb el govern municipal per fer arribar les possibilitat de promocio cultural als ciutadans del municipi. Gracies als grups que han signat i han donat suport a la mocio. Llastima de l'abstencio del PP.

 

Poesia

jrv | 27/02/2013, 15:08

Aquests versos de "quina guarda", no poden ser mes aclaridors, és un privilegi poder-los llegir...moltes i enginyoses gracies!!.

 

Quina guarda!!

ido | 26/02/2013, 10:30

Bauzá ocultà, conscient,
part dels seus béns. Com s'explica?
Urdangarin comunica
que el rei no estava al corrent.
Si no era així, en quin moment
el va poder assessorar
per dir-li d'abandonar
els negocis que tenia?
Si ho va fer és perquè ho sabia,
com sap el perquè Bauzá.

 

Terrasses

PSM de Pollença | 26/02/2013, 08:52

Ultima Hora: El TSJB anula la tasa municipal para instalar terrazas en el paseo marítimo del Port de Pollença.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/tsjb-anula-tasa-municipal-para-instalar-terrazas-paseo-maritimo-del-port-pollen-a.html

 

Terrasses

PSM de Pollença | 26/02/2013, 08:47

Una sentencia constata pagos duplicados por ocupar la vía pública en primera línea.

El TSJB exime a un empresario de abonar la tasa municipal porque ya había abonado el canon correspondiente a la demarcación de Costas.

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/02/26/sentencia-constata-pagos-duplicados-ocupar-via-publica-primera-linea/829073.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0