"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Les rutes senderistes de la Biodiversitat

psm-pollenca | 05 Abril, 2013 12:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el passat Ple ens vàrem interessar per un fulletó que ha editat l'Ajuntament de Pollença anomenat “Senderisme a Pollença a través de deu rutes de la biodiversitat”. Aquest full va ser presentat per l'Ajuntament a les jornades sobre la Serra de Tramuntana celebrades a Pollença (veure noticia).

És bò que poc a poc es vagi reconeixent el potencial turístic que té el senderisme per la desestacionalització turística, tesi que des de fa anys venim defensant des del PSM, i tesi que han sabut defensar els sectors turístics d'altres municipis, com per exemple a Sóller (Los hoteleros de Sóller recuerdan al alcalde su «obligación» de aprobar el catálogo de caminos).

Això deixa en evidència a aquest Ajuntament, que es dedica a mantenir camins tancats però que de cara a la galeria presenta les rutes senderistes com un actiu turístic. El mateix Ajuntament que no ha volgut recórrer la sentència de Ternelles (quan sí ho han fet els propietaris, fet pel que al final s'haurà de tornar anar al jutjats, però només amb la possibilitat de quedar-nos igual o sortir-hi perdent), és el que s'omple la boca parlant de rutes senderistes en les jornades sobre la Serra. La feina d'anys de lluita la fan els que des de l'equip de govern s'han anomenat “exèrcit de Pancho Villa” i els fruits els pretén recollir el polític oportunista de torn.

A sobre, el fulletó presenta importants mancances que no podem atribuir al desconeixement, sinó a una voluntat premeditada de tractar la qüestió dels camins des d'una òptica tendenciosa. Com va dir el batle en el Ple “s'han posat només els camins que no són conflictius”. Els camins no són conflictius, el que són conflictives son les actituds d'uns pocs usurpadors i la connivència de l'Ajuntament.

Així el fulletó no recull el camí de Ternelles, que es deu considerar com a “conflictiu”, quan es tracta d'una de les rutes més interessants del municipi, amb una servitud pública ja confirmada per sentència judicial, i a la que per accedir-hi es pot demanar torn a la pròpia web de l'Ajuntament (http://www.ajpollenca.net/ternelles.html). A sobre amb uns valors ambientals reconeguts també judicialment. I no la posen dins de les deu rutes més interessants pel turisme senderista !

Hem de recordar que al judici sobre Ternelles, una de les proves esgrimides per Menani S.A. per negar la titularitat pública han estat les pròpies accions de l'Ajuntament. Ens podem trobar d'aquí a uns anys (o d'aquí a uns mesos, davant el Tribunal Suprem) que en un altre judici qualcú es tregui aquest fulletó per demostrar que tal o qual camí no es considerava públic ni d'interès turístic.

Tampoc la Carretera Vella de Lluc s'ajusta al traçat reconegut pel Consell, fent passar als excursionistes per la carretera nova a l'endret de Llinàs, en vers de seguir el camí que el BOIB reconeix com a de titularitat pública. I si el que volen fer els senderistes es el camí de Formentor al Far es trobaran que la ruta marcada no es correspon amb la realitat física dels camí, a sobre un camí sense cap tipus de senyalització. Traçat erroni i sense senyals, turista perdut.

O el camí del Port de Pollença a Sant Vicenç pel Coll de Síller, tan demanat pel turisme, ha estat obviat completament tot i aparèixer en el Catàleg de Camins.

En definitiva un cúmul de despropòsits que ens posa de manifest la irresponsabilitat tant del Batle com de la Regidora de Turisme a l'hora de publicar aquest fulletó i un insult al turisme de qualitat que  l'equip de govern hauria de potenciar en el municipi.

 

 
 

Comentaris

 

que trist

Joan Ramon | 09/04/2013, 17:51

Realment, la desidia d'auqest ajuntament en les rutes d'interès excursionista, clama al cel.
Pensra que amb doblers públics és pagara aquest fulleto, és una prova de tudar doblers públics al meu aprer.

 

quina cosa!!

Tolo | 05/04/2013, 19:27

Realment s'ha pagat per aquests fulletons tan tristots?
Quina tudada de doblers.

 

Re: Les rutes senderistes de la Biodiversitat

Tomeu C. | 05/04/2013, 14:50

Certament, Pepe, agafar aquest fulleto per fer una ruta es inutil, ja que es impossible orientar-se tal i com estan traçats.

 

Desestacionalització?

Joan Ramon | 05/04/2013, 14:38

Realment, pareix que es vulguin carregar el turismo que no sigui de sol i platja.
Qualsevol diría que no volen aprofitar les opcions que té el nostre municipi en aquest sentit.
Desprès ens parlaran de desenstacionalització i és gastaran doblers anant a fires...

 

Re: Les rutes senderistes de la Biodiversitat

Pepe | 05/04/2013, 13:53

Totalment d'acord amb el vostre article, a més a més la forma de traçar els itineraris que han posat als fulletons és poc útil i pràctica.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb