"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Carretera Vella o Carretera Macabra ?

psm-pollenca | 11 Abril, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tot i que al principi no érem gaires els que creiem amb el potencial del senderisme com a motor de la desestacionalització turística, i en la recuperació de les rutes que el fan possible, poc a poc aquesta idea ha anat essent reconeguda pels pollencins. A dia d'avui la Carretera Vella de Lluc ja és reconeguda com un reclam atractiu pels practicants d'aquest esport.

Podem imaginar la cara que se'ls deu quedar als excursionistes, molts d'ells vinguts de països del centre i nord d'Europa, quan, circulant per una ruta propietat del Consell de Mallorca, es troben en un indret determinat amb una acumulació macabra de restes de bens i altres animals en avançat estat de putrefacció. Si a més sabessin que alguns d'aquells animals són propietat de batle del poble, l'estupefacció ja seria màxima.

Això és el que passa a Pollença en un dels trams de la Carretera Vella de Lluc. La presència d'aquests animals morts no és fortuïta, ja que es tracta d'animals de granja (o domèstics), i per tant són allà a causa l'activitat ramadera. Al nostre entendre aquesta pèssima imatge que s'ofereix, que ahir va ser denunciada per la Plataforma Pro Camins Públics Oberts, ens deixa en evidència una sèrie de fets:

  1. Que el Consell de Mallorca hauria d'haver fet retirar d'una vegada per tots els obstacles que manquen per eliminar, reconeguts per la pròpia consellera.

  2. Que quan el Consell permet el manteniment de barreres pel control dels ramats de les finques colindants ho hauria de fer amb un conveni que deixés ben clares les obligacions dels propietaris de les finques. No pot ser que es beneficiïn de la presència d'unes barreres i que això no els comporti cap obligació.

  3. Que les explicacions donades pel batle, admetent que dos dels bens són seus, però que correspon al Consell retirar-los, ja que es tracta d'una via pública, no s'aguanten per enlloc. El primer responsable de retirar els animals morts és el propietari dels mateixos i si ell no ho fa, ho pot fer l'administració repercutint el cost al propietari, si es coneix -com és el cas-. Només el fet de reconèixer que sabia de la mort d'aquests animals i no haver-los retirat ja es motiu suficient per reprovar la seva actitud de falta de respecte cap al patrimoni públic, un fet especialment greu tractant-se d'un batle.

  4. Així mateix aquesta excusa suposa admetre la titularitat pública del camí, tantes vegades negada pel propi batle. Esperam que a partir d'ara la qüestió hagi quedat clara i es retiri el recurs d'alçada posat contra l'acord del Consell el passat 19 de novembre.

  5. Finalment el Consell ha de fer netejar el camí i prendre les mesures pertinents contra els responsables de la presència d'aquests animals morts. Especialment s'ha d'investigar si a més a més han estat duits allà aposta, fet que seria especialment greu.

    Una vegada més es posa en evidència la bona tasca de la Plataforma que fa la feina que haurien de fer les administracions i els responsables polítics en la recuperació i el manteniment de la xarxa pública de camins. A continuació adjuntam algunes de les fotos que ens han fet arribar des de la Plataforma.

Ultima Hora

Diario de Mallorca

Per sort en aquest cas les fotografies encara no incorporen la olor, però ja són prou explícites per fer-se'n una idea.

 
 
 
 
 
Per una banda es permeten aberracions com aquesta i per l'altra
es fan la foto promocionant "algunes" rutes senderistes
 
  

 

Comentaris

 

Grup de coordinació

Tomeu Cifre | 13/04/2013, 20:08

Respecte a tota aquesta qüestió de si el Pi governa o no governa, no ens correspon al PSM decidir-ho, per suposat. Ja s'aclarirà el Pi a veure a quina banda està. De moment l'únic que sabem és que un regidor que és del Pi és membre de l'equip de govern, que el president del Pi diu que té un pacte amb el PP a Pollença, i que dos regidors que es presentaren amb CxI, ara també són del Pi. Prou embullat, però ja s'ho faran.
Fins que s'aclareixin la relació que vol tenir el PSM amb els dos regidors de CxI-Pi és cordial i de col·laboració, com ha estat tota la legislatura. Però ja no pot ser el mateix tipus de tracte que abans de crear-se el Pi.
I no s'ha expulsat ningú de cap "grup de coordinació" que coma a tal no ha existit mai. Simplement la resta de partits de l'oposició (tots) varem manifestar al regidor Joan Ramon que la relació no podia ser la mateixa, i va semblar que ell ho va entendre. Esperam que les bones relacions continuin.

 

Re: Carretera Vella o Carretera Macabra ?

Tomeu Cifre | 13/04/2013, 19:57

Per, aquest és ujn blog local i parlam de temes essencialment locals. I el que ha passat i està passant amb un patrimoni públic com és la Carretera Vella de Lluc ho creim prou important. De quastions culturals i nacionals no ens n'has de donar lliçons. Basta veure les mocions que hem presentat al ple, entre elles reprovar al conseller i al ministre. I si en vols llegir més tens el blog del partit, que tracta les questions que afcten a les Balears:

h
ttp://www.pensadiferent.cat/

 

no entenc res

ido | 13/04/2013, 16:17

El que xerra de moixos és el Batlle, jo el que veig és que un grup de ciutadans exercint la seva responsabilitat cívica, varen posar en coneixement de les autoritats competents uns fets...

 

No entenc res

idoi | 13/04/2013, 16:15

I qui ha anomenat el PI aquí?
Jo la posición clara del PI no l'he vist, però si ho dius, jo sent als seus dirigents com Jaume Font dir que no és nacionalista, com a molt regionalista, però bé, deu ser que no he escoltat bé...

 

Re: Carretera Vella o Carretera Macabra ?

Pere | 13/04/2013, 14:30

Si algu te una posició clara en temes culturals es el Pi. Si algu te una posició clara en temes de país es el Pi.... Aquesta setmana sols el Pi-Pollença ha publicat la seva postura en quan els atacs a la llengua ...... voltros xarrau de moixos i ovelles mortes els camins. Ido, fer el favor de no mesclar ous i caragols.

 

Espanyolisme

ido | 13/04/2013, 14:21

Crec que el taranna del PP és d'un atac constant a la nostre llengua, i dir que el PSIB i Alternativa tenen aquest tarannà és faltar a la realitat.
El PSIB quan governava mai va posar en dubte el requisit del Català, de fet el PP tampoc, però en aquesta legislatura, el PP està desenvolupant polítiques que degraden constantment una llengua, en detriment de l'altre, de fet mai cap partit a les illes va actuar així, per això mateix és evident que els dictats espanylistes a aquesta terra, qui els està asumint és el PP, si el PI el vol com aliat, és molt legitim, però que no vulgui amagar-ho titllant els altres de espanyolistes, i de cercar com aliats un partit que es carecteritza ara mateix per atacar constantment el català.

 

cosetes

ido | 13/04/2013, 14:17

EL primer seria que UMP no té competències per derogar decrets de mínim i el PP si i a més els deroga?
El segon que el PSOE i A defensen el decret de minims i el PP el deroga?
Que el PP no exigeicx el català a la llei de funció pública, només el castellà i el Psoe i Alternativa defensen que el català sigui un requisit?

 

Re: Carretera Vella o Carretera Macabra ?

1,2,3 | 13/04/2013, 13:05

Diferencies de talant espanyolista entre PSOE i A? Un dos tres responda otra vez?
Diferencies generals entre PP i UMP? Un dos tres responda otra vez?

 

Castellanització

ido | 13/04/2013, 13:01

Per dictats espanylistes, les polítiques del PP, siguem seriosos...

 

Con FIANZA

ido | 13/04/2013, 12:56

Con Fianza están en llibertat molts polítics del PP

 

Re: Carretera Vella o Carretera Macabra ?

Pere | 13/04/2013, 12:30

Sí el mateix nerviosisme que demostra el PSM expulsant a CiUP del grup de coordinació de l´oposició municipal per motius de la creació del PI.

Podeu dir que no hi havia confiança, etc... però quina confiança mareixen dos regidors no adscrits que son els coautors del pacte de govern vigent a Pollença? i quina confiança mareix Alternativa estant dins la JUnta de Govern i sent corresponsable de les decissions de govern que allà si prenen? i quina confiança mareix UMP que no ha votat cap iniciativa o mocio plantejada pel PSM?. No solia ser aquesta la forma d´actuar del PSM. I no crec que posar pals a les rodes d´una nova força política, que lluny de posar trabes el PSM en el futur pot obrir nous escenaris per la millora del país. Veig que optau per seguir els dictats espanyolistes marcats per Alternativa i UMP..... del teu pa feras sopes!!

 

CorruPPció

ido | 13/04/2013, 09:37

El ministre de justícia (?), Ruiz Gallardón, vol que la policia dugui l'escarni a més de 300 metres de distància dels polítics afectats i qualque dirigent del PP ha qualificat de nazis els ciutadans que han protagonitzat actes de protesta d'aquesta mena. A la vegada, prediquen tolerància. Deuen estar nerviosos.

 

seny

jrv | 12/04/2013, 09:39

Igualment jo també subscriveixo els temes i raonaments de l'article d'en Tomeu, un exemple del que hauria de ser la preocupació per la "res pública " de qualsevol persona lligada directament a la política i també qualsevol ciutadà normal i corrent, que al cap i a la fi ens perjudica a tots.
Malhauradament, massa sectarisme i cofoisme dins els partits-secta.

 

Carretera Vella

Joan Crespí Salas | 11/04/2013, 22:53

Gràcies Tomeu, un magnífic article. No pens contestar, no val la pena.

 

Castellà-català

jrv | 11/04/2013, 20:09

La fòbia anticatalanista és fomenta des de Madrid.
La Gazeta, La Razón (sic) ABC. El Mundo en van plens cada dia, d'anticatalanisme.El creixament del sentiment independentista a Catalunya és fomenta des de Madrid i Castella, crec que fa uns anys, quan no s'havien produït tantes agressins a la dignitat de Catalunya i els catalans, el sentiment independentista era ínfim numericament.
El pijor enemic d'Espanya s'esta comprovant una vegada mes, son els castellans imposadors i intolerants.

 

Dret de llengües

Miquel1016 | 11/04/2013, 18:01

La Constitución Española establece que el castellano es el idioma oficial de todo el estado español. Y define esta oficialidad como la obligación de conocerlo y el derecho de usarlo. No existe la obligación constitucional de usarlo. Por tanto el reglamento del Congreso de los Diputados es anticonstitucional. Y la resolución judicial de la que se trata también. Aún más, puesto que el catalán es cooficial en cataluña y puesto que cooficial significa "oficial junto a otro" se entiende que -con la CE en la mano- en Cataluña existe la obligación de conocer el catalán (al igual que el castellano) y el derecho a utilizarlo. Un derecho a usarlo que significa poder dirigirse a particulares o a la administración en este idioma, y no otra cosa. Pero está claro que en España hay ciudadanos de primera (los castellanoparlantes) y de segunda (los catalanoparlantes). ¡Y luego se extrañan que el independentismo haya crecido tanto!

 

dois de batllets

28 des... | 11/04/2013, 12:48

Les análisis dels mens i altres animals morts al camí públic al castat de ca na Borrassa, diuen demostrar que aquets animals es varen anar a suicidar allà només per fotre al Batlle i fer-lo quedar malament. I que per fer una demostració de bona voluntat, el Batlle, a mes de netejar el camí per compte seu, vol posar-hi bancs per seure, faroles, i una gelereta per si qualcú te set, ben proveida.
I la regidora de turismo vol posar dos panells informatius, i posar un porter que obrira i tancarà les barreres-filferrada segons passin o entrin els caminants...

 

Estar a l'alçada

jrv | 11/04/2013, 10:15

Me puc permetrer opinar sobre el Batlle del meu poble, el meu Batlle, no n'hi hi ha d'altre, i opino d'ell com a batlle, no com a particular.Fins i tot estic convençut que és un deura com a ciutadà espressar la meva opinió mesurada.
La meva opinió , fruit de la observació del tarannà dels darrers anys, és que d'aquest Batlle ens podem fiar mes que d'un altra anterior, malgrat no comparteixi sovint actituts i encara menys, pantejaments polítics seus.
Al manco sabem de que và. Però en la questió del cami public que passa al costat de la seva finca a Ca Na Borrassa, crec que ha pèrdut una magnifica ocassió de demostrar un mínim d'elegància i de respecte per a la propietat pública, de mostrar que pot posar el seu càrrec de Batlle (per segona vegada) a l'alçada de propietari, o familiar de propietari de finca rústica sense perder-hi. A simple vista, perdonau-me, crec que l'actitut es de curtada, i no me refereixo en absolut a la qüestió dels animals morts damunt el camí, que no tinc ni idea de qui ho ha fet, malgrat sigui també una altra curtada diferent atribuible a no se qui, i s'hagui denunciat al SEPRONA, per ser aquest organisme d'absoluta confiança.
Me refereixo que del Batlle de tots els pollencins i pollensines s'espera una actitut menys agressiva cap el que és de tots els ciutadans.

 

Vaja doi

Joan Ramon | 11/04/2013, 09:40

Jo també firm la instancia, i demanar que es retirin animals molts de damunt un camí, no es pot considerar que sigui fet per motius polítics, no entenc com pot dir aquests desbarats.

 

Re: Carretera Vella o Carretera Macabra ?

Miquel Amengual Jr. | 11/04/2013, 09:27

I tot això ho fa el propietari del restaurant "GR"... Una cosa és una mica de cinisme, però això és passar-se!

 

Excusatio...

PSM de Pollença | 11/04/2013, 09:23

Perdonau la llatinada, però hi va com anell al dit: "Excusatio non petita, accusatio manifesta" (disculpa no demanada, culpa manifesta).

 

Animals morts

PSM de Pollença | 11/04/2013, 09:17

Encara donarà la culpa a la Plataforma....

El alcalde Cifre retirará los animales muertos de la carretera vieja de Lluc
Dice ser víctima de una campaña de «acoso político» por parte de Pro Camins.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alcalde-cifre-retirara-animales-muertos-carretera-vieja-lluc.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb