"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

psm-pollenca | 16 Abril, 2013 09:29 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Des que a les passades eleccions es va configurar un ple municipal amb tanta varietat de partits, i després de veure com es conformava un Equip de Govern en minoria PP-Lliga Regionalista, els partits que ens quedàrem a l'oposició varem decidir lliurement cercar vies i espais de comunicació més fluids que en passades legislatures. Això es va concretar en un major intercanvi d'informació, la posada en comú de les mocions abans dels plens i la realització de reunions amb una periodicitat que ha anat variant al llarg dels mesos, de manera més o manco informal. Això s'ha anat fent des del respecte a l'autonomia de cada partit, sense pretendre imposar cap sentit de vot en un clima de confiança mutu.

Des que es va anunciar la creació d'un nou partit, el Pi, és evident que aquest ha estat un factor que ha alterat les condicions en que es trobava el ple de l'Ajuntament, o al manco així ens ho sembla des del PSM i pareix que coincidim amb la resta de partits de l'oposició. El nou partit va posar en evidència les diferències internes a la Lliga i, encara que ells ho neguen, pensam que va influir en la sortida dels membres no adscrits de l'equip de govern. Per tant, si aquests moviments afectaren a l'equip de govern, no ha d'estranyar que també hagin afectat de qualque manera als partits de l'oposició.

Així, des de la constitució d'aquest nou partit i la desaparició dels dos que l'han format (Lliga Regionalista i Convergència per les Illes), ens trobam a Pollença en que existeix un partit, el Pi, que encara que oficialment no té regidors, perquè no es va presentar a les eleccions, a efectes pràctics compta amb tres afiliats que sí són regidors, J.R.Mateu, M.Ramon i M.Roca, aquest darrer membre de l'equip de govern. Aquest fet, unit a les declaracions del president del Pi, Jaume Font, afirmant que el seu partit té un pacte de govern amb el PP a Pollença (veure noticia), o bé el propi blog “La Punta” que s'anuncia com a mitjà d'informació del Pi pregonant que la creació del Pi suposa “la desaparició de les antigues formacions que el conformen entre elles CxI(veure blog La Punta), o el fet que ja es facin reunions conjuntes de partit (com ens va informar el propi Joan Ramón), ens posa de manifest que, ara per ara, la situació del Pi respecte de la seva situació dins l'equip de govern o fora d'ell, és prou indefinida, al nostre entendre.

Per això varem coincidir amb la resta de partits de l'oposició, que, fins que no s'aclareixi aquesta indefinició el tracte que tindríem amb els regidors que són del Pi (o que són dels grups municipals CIUP i LLR, però afiliats al Pi, si es vol dir així) no podria ser el mateix que amb un altre partit de l'oposició i no es podria mantenir el nivell de coordinació que hi havia fins ara. No ens correspon a nosaltres aclarir quin serà el futur del Pi, per suposat, sinó a ells. Des del total respecte i amb tota la cordialitat, esperarem que decideixin el seu futur definint-se clarament dins o fora de l'equip de govern. Sigui quina sigui la seva decisió la respectarem, ja que serà ben legítima, i en qualsevol cas esperam continuar amb una bona col·laboració. Sense cap dubte preferíem tenir-los definitivament al costat, a l'oposició, pel que resta de legislatura, ja que suposaria que no continuarien (si tots deixassin el govern) recolzant al PP en les seves polítiques agressives ni en el seu desgovern de Pollença. El regidor Joan Ramon Mateu, quan entre tots li ho varem comunicar, ens va manifestar que entenia aquesta decisió, ja que ells eren els primers en reconèixer que es troben en una situació a l'espera d'esdeveniments. Nosaltres per ara també quedam a l'espera d'aquests esdeveniments que depenen de la seva decisió i sigui quina sigui la respectarem.

 

Rafel Ballester, President de CxI de Pollença i membre de l'executiva del Pi (veure article), Martí Roca, regidor de la Lliga i membre del Pi, Jaume Font, president de la Lliga i del Pi, i Joan Ramon Mateu, regidor de CxI i membre del Pi. Si això no és un partit, ho sembla.

 

 

 

Ens ha arribat que per Pollença s'han repartit octavetes anònimes ofensives contra el batle. No les hem vistes, però sigui com sigui no és la manera en que s'ha de fer la política i per tant les condemnam.

Des del PSM expressam les nostres opinions de manera oberta, exposant-nos a les crítiques que això pot comportar. Fer les coses d'amagat va contra l'exercici de la llibertat que hauria de representar la pràctica política.

 
 

 

Comentaris

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

Joan CC | 17/04/2013, 11:11

Per evitar confusions vull aclarir que aquest Joan Cifre no som jo (coordinador d'alternativa). Tot i que estic bastant d'acord amb el que diu.

 

PP

ido | 16/04/2013, 22:44

Realment, les polítiques del PP al Govern Balear, són les més agressives que es poden donar en democracia.
Qui vulgui gobernar amb aquestes polítiques, desprès que no pretengui contar segons quines batelletes...

 

Resposta al Pi

Joan Cifre | 16/04/2013, 22:12

Pot ser, quan en Tomeu C. se va oferir a ajudar per dur Urbanisme, no escoltaven tots aquests admiradors de CxiUMPI.
Està molt bé això que feis senyors del PSM, les reaccions demostren, que per davall n'hi ha que ja no aguanten més a l'oposició i frisen de tocar baula municipal.
I si que les polítiques del PP són agressives, perquè no respecten res, ni la cultura, ni les festes, ni els serveis socials, ni el turisme, ni el medi ambient. Qui no ho veu això, és perquè deu tenir interessos per l'Ullal....

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

PSM de Pollença | 16/04/2013, 13:20

No Pere, potser no ens hem expressat bé. El que volem dir és que de les opcions de futur possibles n'hi ha una que és entrar tot el Pi definitivament dins l'equip de govern que sí seria col·laborar amb les polítiques del PP (ara això només ho fa el regidor Roca). L'altra opció, més desitjable al nostre entendre, seria estar tots tres a l'oposició i lluitar contra aquestes poítiques per contruir una manera alternativa de governar Pollença.

Respecte del la presència d'Alternativa a la Junta de Govern, ja varem dir en el seu moment que ho respectavem, que la oposició pot estar dins la junta de govern (com ha passat fins fa poc temps al veí poble de Campanet, per exemple), i no passa res. Arà bé, de les desicions que ha pres Alternativa dins la Junta de Govern sí que els hem fet responsables quan ens han semblat equivocades, igualment que els antics membres de la Lliga.

Sobre la resignació a aquest desgovern municipal que patim...no consideram que estiguem més resignats que CIUP o altres partits de l'oposició, per suposat. El fet de fer una nota de premsa dient que es donarà suport a qualsevol opció de govern no eximeig a ningú de la responsabilitat de cercar formes alternatives de govern. La nostra recerca de maneres millors de governar el poble ha estat presentant al·legacions a totes les normatives i taxes en les que no estaven d'acord, presentant mocions o fent denuncies públiques de comportaments incorrectes de l'equip de govern; en aquest sentit, i sense entrar en competicions amb altres partits, crec que podem presentar una bona fulla de serveis que no té res a envejar als mèrits a l'oposició que pugui haver fet qualsevol altre partit durant aquesta legislatura.

Crec que no s'ha de veure en aquesta postura dels partits de l'oposició cap agressivitat cap al Pi. Símplement es tracta d'una prevenció a l'espera de nous aconteixements.

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

MENYS | 16/04/2013, 13:02

Senyor un:
Els dos regidors son de la coalició entra CxI i UMPI... O tampoc ho has entès això? Patètic... l'ase va dir al porc orellut amic meu.

Pere: més clar aigua... crec que amb la frase: " al PP en les seves polítiques agressives ni en el seu desgovern de Pollença". Se'ls veu el "plumero"... no n'hi ha més de fetes.

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

Pere | 16/04/2013, 12:20

Malgrat no comparteixo gens la vostra postura, compartida amb Alternativa, UMP, PSOE i ERAM la puc respectar. Ara el que trobo totalmente fora de lloc es dir que CIUP recolza " al PP en les seves polítiques agressives ni en el seu desgovern de Pollença". Com es pot dir això i quedar-ser tan ample?. CIUP en cap moment ha recolzat ni té pacte de govern amb el PP i crec que hi ha demostrat les seves diferències amb el govern, tan o mes que el PSM.

Crida l´atenció també, com el PSM a criticat i discrepat en aquest mateix blog de la situació de Alternativa dins la Junta de Govern i el que això significava. També com hi havia una relació que podriem denominar (sense ser ofenssiu)molt cordial i coincident entre A i els no adscrits quan estaven el govern. Tampoc deixa indiferent els postulats de Unió Mollera Pollencina (UMP) que mai ha recolzat cap iniciativa del Psm. Totes aquestes questions, segons el PSM, no necessiten ser aclarides. Això jo li dic oportunisme que me dur a pensar que les "raons" o justificacions son respectables però poc convincents.

Finalment el PSM i amb això coincideix sense cap fisura amb la resta de l´Oposició "coordinada", s´ha resignat el govern del PP i LLiga perque no veu viable cap altra possibilitat. En canvi, CIU no se resigna. Primer, va fer public el seu recolzament a qualsevol alternativa de govern, fos de qui fos i contes o no amb ells. Segon no entra dins l´actual govern municipal si aquests no modifica el pacte i inclou el programa que CiU va presentar a les darreres eleccions. Crec que això es una postura molt clara i qui no la vol entendre es el seu problema. Sols hi ha una limitació a tot això es que les discrepancies ideològiques o "estratègiques" no han de perjudicar mai els ciutadans de Pollença i això es el que no fa CiUP.

 

Paperets

Tomeu C. | 16/04/2013, 11:42

M'ha arribat que per Pollença s'han repartit octavetes ofensives contra el batle. No les he vistes, però crec que puc parlar en nom del PSM quan dic que les condemnam, que no és la manera en que s'ha de fer la política. I a més són contraproduents, ja que no ajuden a la causa de la recuperació dels camins públics.

Des del PSM expressam les nostres opinions de manera oberta, exposant-nos a les crítiques que això pot comportar. Fer les coses d'amagat va contra l'exercici de la llibertat que hauria de ser la política.

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

PSM de Pollença | 16/04/2013, 11:36

Res més lluny que cercar conflictes, sino que aquesta desició és per evitar-los. Aqueta visió que tenim del tema és el nostre punt de vista; és normal que des de Convergència o el Pi o la Lliga es vegi d'una altra manera.

No ho personalitzis amb el PSM, ja que va ser un acord també d'Alternativa, PSOE, Esquerra Republicana, Unió Mollera i els dos regidors no adscrits. De tota manera el pocs que tenim blogs estam acostumats a rebre crítiques ja que els altres que no en tenen això que s'estalvien.

Enlloc veuras que "rompem relacions amb CIUP", o al manco no ho voldriem així. Relacions en tenim amb tota la resta de partits, fins i tot amb el PP, amb la direcció pollencina del qual tenim una bona relació. Així que molt manco volem rompre amb el Pi, però, això sí, pensam que haurien d'aclarir la seva postura.

Respecte de MÉS a Pollença, ens pots anomenar com vulguis. Com que no hi ha IniciativaVerds, per tant som el PSM-Entesa, únic representant de la coalició MÉS. En el nostre cas el nom no fa la cosa, tan a l'oposició està el PSM com MÉS.

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

Un | 16/04/2013, 11:33

Quin regidor té ara mateix UNPI, senyor Menys??

O no són els dos regidors de CiU afiliats al PI??

El PSM pot decebre en alguna ocasió però vostè és patètic.

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

MENYS | 16/04/2013, 10:10

Aquest comunica ñés de cine. A més de configurar l'ajuntament així com li dona la gana al PSM, o hem de dir MES? també s'hauria d'aclarir... D'una estecada lleven representació a UMPI que no ha desaparegut i no s'ha ajuntat al PI però si que es va presentar i te representació a l'Ajuntament, o ja no hi pensau amb en Martinet Paraiso?
I com bé deis ara que els que havien posat condicions a les dues bandes en les negociacions post electorals d'excloure de les mateixes a CiUxP han deixat el govern tot i que el pacte vigent està firmat per ells i fa un mes estan amb vosaltres ara rompeu relacions amb CiUxP... uf quina pudor a munarisme que fa aixó i voltros hi entrau de peus... MÉS va a MENYS! Decepcionant!

 

Re: Resposta al Pi de Pollença, amb tota cordialitat.

MENYS | 16/04/2013, 10:10

Aquest comunica ñés de cine. A més de configurar l'ajuntament així com li dona la gana al PSM, o hem de dir MES? també s'hauria d'aclarir... D'una estecada lleven representació a UMPI que no ha desaparegut i no s'ha ajuntat al PI però si que es va presentar i te representació a l'Ajuntament, o ja no hi pensau amb en Martinet Paraiso?
I com bé deis ara que els que havien posat condicions a les dues bandes en les negociacions post electorals d'excloure de les mateixes a CiUxP han deixat el govern tot i que el pacte vigent està firmat per ells i fa un mes estan amb vosaltres ara rompeu relacions amb CiUxP... uf quina pudor a munarisme que fa aixó i voltros hi entrau de peus... MÉS va a MENYS! Decepcionant!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb