"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

O rectificar o dimitir.

psm-pollenca | 02 Maig, 2013 09:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

NOTA DE PREMSA 29/04/2013

EL BATLE NOMÉS TE DOS CAMINS: RECTIFICAR O DIMITIR 

Els grups municipals d’Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra Republicana i els dos regidors no adscrits exigim al Batle una negociació conjunta i consensuada dels pressuposts o la seva dimissió.

________________________________________________________ 

Després de les darreres declaracions del batle sembla ser que no té cap intenció, a pesar d’estar en minoria, de fer autocrítica i rectificar la seva actitud de falta de transparència i diàleg que ha marcat la gestió municipal aquests darrers mesos, i que ha abocat en la impossibilitat d’aprovar els pressuposts per aquest any 2013. Una aprovació que ja arribava tard i que s’ha va veure frustrada per la manca d'interès del batle i del seu soci de govern de consensuar-los amb la resta de partits.  El PP i la Lliga varen agafar el camí fàcil negociant el pressupost només amb CiU i el president d’UMP  per poder-los aprovar,  d’esquenes a la resta de partits i al propi portaveu i regidor d’UMP. És clar que és més beneficiós per Pollença una negociació amb tots els partits, on les prioritats i necessitat del municipi es poden detectar més fàcilment, que aquest mercadeig del PP i la Lliga amb els doblers de tots els pollencins per tan de procurar-se els vots favorables .

En aquest moment el batle té dos camins. Rectificar immediatament aquesta actitud i negociar els pressuposts, vitals pel municipi, de forma oberta i transparent o si no està dispost a rectificar, l’altre camí que li queda és dimitir i deixar pas a algú amb més capacitat de diàleg que pugui governar aquest Ajuntament.

El batle demostra una actitud poc valenta instant a l’oposició a fer una moció de censura quan sap perfectament que legalment no la podríem dur endavant donat que la majoria absoluta necessària perquè una proposta de moció de censura prosperi en el cas de Pollença se veuria incrementada en dos vots, pel fet que dos dels proponents són regidors no adscrits a cap partit, i per tant el seus vots no computen en una moció de censura. (Veure article de la LOREG adjunt al final).

Resulta sorprenent que el batle no vegi dins l'actual equip de govern (PP-Lliga Regionalista) cap altre regidor capacitat ni legitimat per posar-se al capdavant de l’Ajuntament (declaracions fetes al diari Última Hora el 28/04/2013). Aquí es demostra el tarannà del batle, que ha conduït de manera totalment personalista la gestió municipal, sense intentar cercar acords amb la oposició, però sense comptar tampoc amb la complicitat dels seus companys de govern o de partit.  Aquest fet ha arribat a un extrem tal que actualment posa en perill la governabilitat del nostre Ajuntament.

Si realment el batle està en política per convicció, tal com va dir en el darrer ple, ara és l’hora de demostrar-ho fent un exercici de responsabilitat. Una responsabilitat que darrerament ha estat absent, i això no ho podem permetre perquè les conseqüències les estam patim tots com a ciutadans.

Els portaveus dels grups municipals, Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra Republicana i els 2 regidors no adscrits.

Diario de Mallorca 01/05/2013: "Los partidos instan a Cifre a dimitir si no negocia los presupuestos con todos"

Ultima Hora: "La oposición pide la dimisión de Cifre si no quiere negociar los presupuestos"


A continuació adjuntam la normativa que regula les mocions de censura, i que demostra que aquesta no és possible amb només els regidors que no estavem d'acord en aprovar el pressupost. La moció de censura exigiria la participació de tots els grups de l'oposició, inclosos els regidors de CIUP, que per fer-la possible l'haurien de signar per treure del govern al seu company del PI, Martí Roca.

Aquesta és la regulació de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General sobre mocions de censura (des de la modificació del 1999):

Artículo 197. Moción de censura del Alcalde.

1. El Alcalde puede ser destituido mediante moción de censura, cuya presentación, tramitación y votación se regirá por las siguientes normas:

a    La moción de censura deberá ser propuesta, al menos, por la mayoría absoluta del número legal de miembros de la Corporación y habrá de incluir un candidato a la Alcaldía, pudiendo serlo cualquier Concejal cuya aceptación expresa conste en el escrito de proposición de la moción.

En el caso de que alguno de los proponentes de la moción de censura formara o haya formado parte del grupo político municipal al que pertenece el Alcalde cuya censura se propone, la mayoría exigida en el párrafo anterior se verá incrementada en el mismo número de concejales que se encuentren en tales circunstancias.

Este mismo supuesto será de aplicación cuando alguno de los concejales proponentes de la moción haya dejado de pertenecer, por cualquier causa, al grupo político municipal al que se adscribió al inicio de su mandato.

b    El escrito en el que se proponga la moción censura deberá incluir las firmas debidamente autenticadas por Notario o por el Secretario general de la Corporación y deberá presentarse ante éste por cualquiera de sus firmantes. El Secretario general comprobará que la moción de censura reúne los requisitos exigidos en este artículo y extenderá en el mismo acto la correspondiente diligencia acreditativa.

c               

d    El documento así diligenciado se presentará en el Registro General de la Corporación por cualquiera de los firmantes de la moción, quedando el Pleno automáticamente convocado para las doce horas del décimo día hábil siguiente al de su registro. El Secretario de la Corporación deberá remitir notificación indicativa de tal circunstancia a todos los miembros de la misma en el plazo máximo de un día, a contar desde la presentación del documento en el Registro, a los efectos de su asistencia a la sesión, especificando la fecha y hora de la misma.

e              

f     El Pleno será presidido por una Mesa de edad, integrada por los concejales de mayor y menor edad de los presentes, excluidos el Alcalde y el candidato a la Alcaldía, actuando como Secretario el que lo sea de la Corporación, quien acreditará tal circunstancia.

g              

h    La Mesa se limitará a dar lectura a la moción de censura, constatando para poder seguir con su tramitación que en ese mismo momento se mantienen los requisitos exigidos en los tres párrafos del apartado a, dando la palabra, en su caso, durante un breve tiempo, si estuvieren presentes, al candidato a la Alcaldía, al Alcalde y a los Portavoces de los grupos municipales, y a someter a votación la moción de censura.

2. Ningún concejal puede firmar durante su mandato más de una moción de censura. A dichos efectos no se tomarán en consideración aquellas mociones que no hubiesen sido tramitadas por no reunir los requisitos previstos en la letra b) del apartado 1 de este artículo.

 

 

Comentaris

 

El desgovern és evitable.

Tomeu C. | 03/05/2013, 19:02

Jo crec que una situació de major estabilitat dins l'Ajuntament és perfectament possible, però hi han de passar coses. Un Govern és una equip de feina, i quan un equip no funciona, o s'ha de canviar totalment la manera de treballar o s'han de canviar les persones que dirigeixen aquesta manera de treballar. Està clar que l'equip de govern no està per canviar la manera de treballar, per tant l'única manera d'avançar seria un canvi en els que dirigeixen l'equip de govern per permetre a altres persones reconstruir ponts i comfiança per treure el carro endavant entre tots. Si no la feina no sortirà, independentment de qui s'endugui el gat a l'aigua a les properes eleccions, cosa que ara per ara importa poc -crec- als ciutadans de Pollença.

 

Re: O rectificar o dimitir.

Pau | 03/05/2013, 17:21

J c c no facis promeses que no compliras, pero fet a l'idea. Supos que despres fereu autocritica?

 

Re: O rectificar o dimitir.

Joan CC | 03/05/2013, 16:16

Joan C si després de tot el que passa la gent torna a votar al PP, tal vegada el que ens hem de plantejar es canviar d'illa o de país.

 

Re: O rectificar o dimitir.

Joan C. | 03/05/2013, 15:39

Tens raó, posau el llistó tan amunt que així ens va....crec que sabem el que vos agradaria fer però crec que ens hauriem de plantejar el que es pot fer i, ara per ara, me sembla que vos heu resignat a deixar els ciutadans que representau, conjuntament l´OPosició,en mans del desgovern municipal del PP i la Lliga, esperant que les properes eleccions municipals a veure si sona la campana.... i, alerta !!! que la gent sol votar el dolent conegut que el bo per coneixer i potser anam camí de la majoria absoluta del PP. Es una percepció, m´agradaria equivocar-me.

 

Re: O rectificar o dimitir.

Joan CC | 03/05/2013, 13:48

Joan C on he donat la cupa a ningú? Dir que s'està disposat a recolzar qualsevol alternativa que vol dir? Nosaltres tenim el llistó una mica més alt i no ens conformem amb qualsevol alternativa a l'actual i el dia a dia posa en evidència les diferències que hi ha entre els diferents partits. Per fer més del mateix que no ens cerquin...

 

Re: O rectificar o dimitir.

Joan c. | 03/05/2013, 13:18

Joan C.C., crec que hauries d´haver començat per lo darrer que dius. No hi ha cap possibilitat de que els partits de l´Oposició presenteu una alternativa de govern. Donar ara les cupes a CXI no crec que sigui massa asenyat i manco si tenim en compte, primer, que están a l´Oposició i, segon, es l´unic parrtit polític dels consistori pollencí que ha manifestat públicament que recolzaria qualsevol opció o alternativa de govern a l´actual, estinguin o no ells presents. Aqueste es la realitat que pareix alguns volen negar, altres cinc centes es que no interessi....molts sabem perquè.

 

Re: O rectificar o dimitir.

Joan CC | 03/05/2013, 10:32

Com diu uns dels Peres el que se l'hi ha demanat a (Convergència + Lliga= PI) es que defineixin si estan al govern o a la oposició. També es cert que ells tenen el seu dret a no fer-ho.
Es cert que no es possible que no es pot presentar una moció de censura sense CXI, (més motiu per demanar que se defineixin), seria subrealista que els Convergents presentessin una moció de censura per treure a un company del pi del govern. Per acabar, tot i que (CXi+Lliga= PI decidissin estar a l'oposició) . Crec que seria molt complicat establir una alternativa de govern amb un grup amb el que tenim tantes diferències en temes urbanístics i econòmics per exemple...

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 03/05/2013, 09:37

Formentor se vuelve a regir por la normativa urbanística del año 1990
El texto es mucho menos proteccionista y permite ampliar aún más el hotel

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/formentor-vuelve-regir-por-normativa-urbanistica-del-ano-1990.html

 

Re: O rectificar o dimitir.

Pere, 1er comentari | 03/05/2013, 09:17

....... i amb aixo no vull dir que el PP i la Lliga o Margi Roca, com vulguis, no tenguin part de responsabilitat o culpa, la tenen i molta pero bàsicament per haver consentit aquestes formes de fer política. Tomeu C., tu fa anys que te mous per l'Ajuntament i saps perfectament que l'actual situacio no s'havia produït mai.... i potser sigui diferent pero esta lluny de ser positiva per ningú.

 

Re: O rectificar o dimitir.

Pere, 1er comentari. | 03/05/2013, 09:03

Home!!!.... Tomeu C. es cert es que no heu provocat cap crisi de govern ni fet Batle el del Juma.....ni volguent podrieu!!. Teniu un regidor i aixo es magre per poder fer el que dieu. Pero aixo, no tan el psm, no lleva que en asuests legislatura no s'hagin produit situacions estranyes, com per exemple, la pinça d'Alternativa i na Munareta que ens va dur a situacions tan estranyes com la composició de la Junta de Govern, el desgavell del Festival, l'escandol del Pla director del Museu, la instrumentalització de la radio municipal, l'utilitzacio de mitjans públics per encarregar informes per anar contra persones a preu d'auditoria, ......... aixo que tu has qualificat com "donar peixet". I tot aixo, ens agradi o no, ens ha portat una situacio de desgovern, de manca de confiança i desestabilitat que pagam tots els ciutadans. Tens rao, la culpa es molt lletja i ara els ciutadans cercan responsables i assenyalen els polítics i.....seguem realistes, no fan tantes diferencies.

 

Interesssant

interessant | 03/05/2013, 08:50

h
ttp://www.onamediterrania.cat/

 

Re: O rectificar o dimitir.

pau | 03/05/2013, 01:09

Pere, això es impotència,; PSM i Alternativa no poden governar per si sols, (no tenen suficientment recolzament, no es poden recolzar amb els no adscrits ( els seus vots no conten per la majoria suficient per poder fer una mocio de censura), i tampoc volen deixar governar als altres. Ja els agraderia des de la oposició dictar les directrius del govern, pero ja fa un temps que el batle tampoc els deixa,... poc a poc tendran que marcar el su territori, perquè menjen del mateix sac de vots, s'hauran de diferenciar , cada vegada ho tendreu més difícil, i no podreu ésser tan amiguets,....

 

Moció

Pere | 03/05/2013, 00:47

Pau, jo no crec que l'oposició no vulgui CxI, sinó més bé que li demanen que se defineixi, o govern o oposició. Hi ha una dita molt clara: no és pot estar a missa i repicant alhora. I això és el que fa UM, vull dir CxI. Que ara que hi caig, era el que sempre feia UM. No han canviat gaire les coses, no. Jo dins tot això només veig coherència en el PSM i en Alternativa, la resta va a remolc. Per cert, perquè no se fa Batle na Fogasa, o na Petri o en Llobeta?

 

Re: O rectificar o dimitir.

Pau | 03/05/2013, 00:27

això es massa, ara els de la oposicio voldrien que CIU partisipas amb una mocio de censura,(perquè el necessiten) i fa unes setmanes no el volien al grup de la oposicio, aixo es de veure!. Haurem de llogar cadiretes, els que governen no ho poden fer perquè no tenen vots suficients per fer-ho, els de la oposició no poden treurer-los perque hi ha dos regidors no adscrits (ES VAREN CANVIAR DE GRUP RESPECTE AL QUE ES VAREN PRESENTAR) i això provoca que per fer una mocio de censura necessitarien almenys 11 vots, que pareix que tampoc tenen perque tot xulos no varen voler als regidors de CIU. No poden governar, no poden fer una mocio de censura,..... El desgovern es tan responsabilitat de l'equip de govern, com de la oposicio, ben igual....

 

La culpa és lletja

Tomeu C. | 02/05/2013, 16:48

Home. No crec que al PSM se li pugui imputar la responsabilitat de no haver intentat un govern alternatiu després de les passades eleccions, ni tampoc la responsabilitat d'haver fet batle a l'actual, ni tampoc d'haver-li donat peixet durant dos anys, ni tampoc d'haver causat cap crisi de govern amb la sortida de dos regidors, ni tampoc d'haver duit al ple uns pressuposts sense consensuar. Queda molt bé això de posar tothom al mateix nivell, però la realitat ho desmenteix. La culpa és lletja iningú la vol, però és evident que no tots som ni hem fet el mateix en aquests dos anys de legislatura.

 

Re: O rectificar o dimitir.

Pere | 02/05/2013, 15:52

"Sols hi ha dues opcions, el Batle a de dimitir o negociar el presupostos amb totes les forces polítiques"....... homo!! ..... hi ha qualque altra opció, per exemple, que prorrogui els presupostos (això també va dir a la noticia proposant una moció de censura) o arribar a un acord de govern amb CIU i amb UMP...... , sí es pot donar aquesta darrera possibilitat. Seria increíble que l´unic regidor de UMP signi aquest comunicat i després resulti que recolzi el govern municipal.....això pareix no està tan lluny.

No crec que el Batle faci res, com be dieu, no sols respondra mai i fa el seu cap endavant. El que es molt clar i això perceben els ciutadans es que, per un motiu o l´altra, en aquesta situación que s´ha arrribat a Pollença i están molt presentes unes circumstàncies que no son imputables totes el Batles i el seu mal-govern, l´Oposició (tota) i te qualque responsabilitat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb