"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Propostes de la Plataforma per la Ruta de Pedra en Sec a Pollença

psm-pollenca | 09 Maig, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La Plataforma Pro Camins Públics ha sortit al pas de les declaracions del Batle sobre la Carretera Vella de Lluc i la confussió que es vol crear barrejant-ho amb La Ruta de Pedra en Sec i el pont que havia d'atravessar el torrent. Han registrat aquesta petició al Consell per mirar de cercar una sol·lució raonable i definitiva per evitar que els excursionistes hagin de passar per damunt la carretera nova, fet que genera moltes crítiques entre aquest col·lectiu format tant per mllorquins com per turistes extrangers. No serà per no proposar idees:

 

Actuant en nom propi i en nom de la Plataforma pro Camins Públics Oberts:

EXPOSAM

Que a la Ruta de Pedra en Sec en el tram comprès entre Can Pontico i el torrent de Llinars, a l’alçada dels Kms 3 a 3.6 de la Ma-10, es fa anar als usuaris per damunt la carretera Ma-10 i en la mateixa direcció que els cotxes (cosa no permesa pel Còdi de Circulació).

Que vista la problemàtica que hi ha en aquest tram i la perillositat que això comporta , volem manifestar el següent:

La Plataforma pro Camins Públis Oberts defensa uns criteris que creim necessaris per la millora de la Ruta de Pedra en Sec:


  • Primer .- La Ruta de Pedra en Sec ha de usar camins públics abans de fer camins nous.

  • Segon.- Evitar vies transitades o les més transitades per vehicles.

  • Tercer .- Que les rutes tenguin interés paisatgístic i/o cultural.

  • Quart.- Que compleixin amb l’objectiu marcat

 

Fetes aquestes consideracion prèvies i amb l’únic afany de col·laborar amb la Coselleria de Medi Ambient, proposam tres possibles solucions:

 

Proposta A .- La Ruta de Pedra en Sec està ben senyalitzada i adequada pels vianants seguint la carrtera Vella de Lluc a Pollença fins a l’alçada del torrent de Llinars ( Km. 3.6 de la Ma-10 ) a la finca de Ca na Borrassa. Aquí és on està senyalat sortir a la carretera Ma-10. Proposam que la Ruta de Pedra en Sec segueixi la carrtera Vella de Lluc a Pollença travesant el torrent de Llinars i desprès habilitar un pas pel costat dret de la Ma-10 en direcció a Pollença , aprofitant que hi ha un desnivell i espai suficient per fer un tirany d’uns dos metres d’amplària , sense invadir terreny privat i enllaçar altra vegada amb la carretera Vella de Lluc a Pollença a l’alçada de Can Pontico. ( Mapa núm. 1, fotos 1, 2).

Proposta B.- Fins a Can Serra, a l’alçada del km 4 de la Ma-10 la Ruta de Pedra en Sec va per la carrtera Vella de Lluc a Pollença. En aquest indret, anomenat Pas Gran, hi ha unes passadores que amb un passamans farien possible travessar el torrent de la Vall d’en Marc amb més seguretat, encara que dugui aigua. Seguidament i a la dreta del torrent esmentat hi ha un camí públic, el núm. 126 del Catàleg anomenat camí Vell de Lluc A, camí que des del 25 de setembre de 2008 te iniciat expedient d’investigació , segons BOIB núm. 153 de 30-10-2008. Aquest camí va per dins un bosc de ribera fins a enllaçar amb el núm. 9, camí de Can Romí/cami de la Coma per desprès continuar per la carrtera Vella de Lluc a Pollença passat el pont. ( Mapa 2 , Fotos 3, 4) .

 

Proposta C .- El camí d’Amunt, format pels camins núms. 9, tres trams del 126, 84, 147 i el 131 del Catàleg de Camins de Pollença . Começa a la carretera Vella de Lluc a Pollença al final de finca de l’Empeltada. Es paisatgísticament el més adequat, camí documentat des de l’any 1.340 i en els trams més ben conservats té 7 pams d’amplària , alguns trams estan ampliats, té ponts antiquíssims, passa pel llogaret de Can Cerdà, normalment no travessa finques i va a prop dels marges, també és el més usurpat i a trams en periode d’investigació. (Mapa 3, fotos 5, 6). Cal recordar que aquesta proposata era el traçat inicial per a la Ruta de Pedra en Sec.


La Plataforma pro Camins Públics Oberts es decanta per les tres propostes ja que totes tres es refereixen a camins públics .

Per tot això

SOL·LICITAM

Que es resolgui al darrer tram de la Ruta de Pedra en Sec en bé del turisme senderista i de tota la ciutadania.

 Cal evitar situacions de perill com aquesta

 

Les passadores del Torrent de la Vall de'n Marc

 

El lateral de la carretera nova on s'hi podria habilitar un tirany

 

 


Veure més sobre la vaga
 

Comentaris

 

Aniversari de cossins

jrv | 14/05/2013, 18:47

Be, jo els molts d'anys els te dessitjo cada dia Tomeu, però certament m'he he equivocat de dia..i de persona.
Igualment molts d'anys al Batlle, i molt d'encert també, que no li vindrà de mes, i que pugui obrir molts de camins ...

 

Aniversari

Tomeu Cifre Bennàsar | 13/05/2013, 19:18

Gràcies Joan Ramon, però qui fa anys avui és en Tomeu Cifre Ochogavia, que ara batle de Pollença per més senyes. Gràcies de tota manera però jo els faig al desembre.

Molts d'anys a en Tomeu també des d'aquí.

 

Persones abans tot

jrv | 13/05/2013, 11:57

Molts d'anys al regidor del PSM, que suposo en compleix 39 ??
I molta salut, que seny també en te.

 

Obres doiudes

jrv | 11/05/2013, 10:27

També us pòdeu fixar que les "obres", o "obretes " que feren a can Berenguer, encara no he pogut esbrinar amb quina finalitat, l'únic que han aconseguit és que el bus no pugui arribar a on s'havia previst la seva aturada. La grandaria d'alguns bussos no permet entrar amb facilitat a l'aparcament.
Una obra per fotre el personal, doblement. Per cara, per innecessaria i inútil.

 

la corda que el bou...

jrv | 11/05/2013, 10:22

Si, això de l'aparcament del poliesportiu de Pollença me fa venir al cap alló de que val mes la corda que el bou, o que la salsa que el peix....crec que amb l'època de mancança económica que passem, i durarà, llargament és excessiu i inadequat.
A mi la major part d'aquestes obres me son sospitosses...

 

aporcament

ido | 10/05/2013, 23:08

Realment un bon nyarro aquest aparcament, qualsevol podría malpensar que s'ha sercat una obra poc practica però cara, es veu que això d'inflar presuposts segueix vigent...

 

Parkingson

prebedecirereta | 10/05/2013, 16:07

Avui s'obri el parking del poli. El gasto mes urgent que tenia Pollença per lo que se veu. No hi aneu en Bus perque no hi han deixat places, pels busos faran un altre aparcament segurament.

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 10/05/2013, 09:23

No sabem si això significa que UMP (Nadal inclòs) ja dona el seu vot favorable al pressupost.

El concejal Nadal Moragues pide disculpas por romper la disciplina de voto

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/05/10/concejal-nadal-moragues-pide-disculpas-romper-disciplina-voto/844537.html

 

PP bis...

jr | 09/05/2013, 16:54

El president de UMP es simplement el PP bis del Moll.
Que el regidor no hagui volgut fer d'escolanet del PP l'honra.

 

carretera vella

ido | 09/05/2013, 13:39

Que es faci la ruta, no lleva que la carretera vella de Lluc sigui una via pública.

 

Re: Propostes de la Plataforma per la Ruta de Pedra en Sec a Pollença

Miquel Amengual Jr. | 09/05/2013, 10:37

S'han aprofitat molt de l'excusa que la Ruta de la Pedra en Sec i la Carretera Vella de Lluc no és el mateix, però no hi ha dubte que una Ruta ben feta hauria d'utilitzar aqueixa carretera.

Tot són estratègies per no obrir els camins públics.

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 09/05/2013, 10:26

O recondueixen la situació o el PP se n'haurà sortit amb la seva: deixar UMP sense representació municipal o entrar un nou regidor d'UMP afí al PP. No entenem com l'executiva d'UMP pot caure en un parany així, tot per haver negociat uns pressuposts d'esquena al regidor que els havia de votar i que no ha volgut fer de titella.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ump-podria-expulsar-expedientar-concejal-tras-negarse-dimitir.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb