"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Al·legacions al Reglament de la Residència

psm-pollenca | 13 Maig, 2013 09:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Continuam treballant per millorar les propostes que surten de l'Ajuntament. En el Ple del mes de febrer l'equip de govern va presentar i es va aprovar inicialment el nou Reglament de Funcionament Intern de la Residència de Sant Domingo. En aquell moment des del PSM varem optar per l'abstenció ja que pensavem que el text que ens presentaren es podia millorar amb les al·legacions. Pensam que un reglament és necessari per regular el funcionament de la Residència i posar-se al dia en pràctiques i maneres de fer les coses adapatdes als temps actuals. Hem intentat, amb les nostres al·legacions, fer que la vida dels residents pugui ser més lliure i autònoma si el seu estat físic els ho permet, evitant un excessiu intervencionisme en la seva llibertat diària. Suposam que prest es discutiran aquestes i la resta d'al·legacions que es puguin haver presentat abans de l'aprovació definitiva del Reglament. 

Aqui podeu trobar el text original que es va aprovar inicialment

i a continuació les nostres al·legacions (en cursiva el text original):

 

Les visites comunicaran en la recepció de l’establiment el nom de la persona que desitgen visitar i s’identificaran amb el document nacional d’identitat o document similar. Les visites a residents malalts seran regulades pel personal sanitari.

Les visites es rebran, com a norma general, a les sales comuns del centre. Les visites a la pròpia habitació necessitaran d’autorització prèvia del personal competent del centre.

I.4. S'hauria d'evitar la necessitat de la identificació prèvia a la visita pels familiars que siguin visitants habituals, cercant qualque sistema alternatiu (tarja identificativa, per exemple), ja que l'anomenada “recepció” no existeix a la Residència ni té assignat cap membre del personal, dificultant aquest tramit previ de registre.

Condicionar que les visites s'han de realitzar en zones comunes i només extraordinàriament a les habitació suposa limitar excessivament la llibertat i intimitats dels interns i dels seus familiars. L'autorització per fer les visites a les habitacions no s'hauria d'aplicar a cada cop que que fa una visita, sinó que amb una autorització hauria de ser suficient per les futures visites.

 

Queda totalment prohibit el lliurament de regals o almoines dels residents als treballadors del centre residencial, així com la donació de qualsevol tipus de bé.

I.7. S'hauria de prohibir el lliurament de regals o almoines, a més de als treballadors del centre, també als membres del Patronat o a qualsevol autoritat o funcionari de l'Ajuntament.

 

En les zones d’ús comú, els residents hauran d’anar adequadament vestits amb roba de carrer i nets. 

I.12. Sembla reiteratiu esmentar que a les zones comuns els residents han d'anar nets, ja que nets hi han d'anar mentre es trobin en el centre, ja sigui a les seves habitacions o a les zones comuns.

 

Els residents que desitgin presentar queixes o reclamacions sobre qualsevol aspecte del personal, del funcionament o dels serveis de la residència, les faran arribar a la direcció mitjançant els fulls de reclamació que tindran a la seva disposició a la recepció del Centre.

III.1. També s'hauria de donar la opció als familiars o a qualsevol ciutadà que visiti el centre la possibilitat de presentar queixes o reclamacions i usar la bústia de suggeriments. Actualment aquesta bústia no és operativa. Les queixes, reclamacions o suggeriments s'haurien de contestar en un temps determinat que s'hauria d'especificar per donar credibilitat al procediment mitjançant bustia.

 

Els preus actualitzats de la quota mensual i dels serveis complementaris estaran exposats en el tauler d’anuncis del centre.

VII.1. A més, com tota la informació de l'Ajuntament referent a taxes i preus públics, es publicarà a la web municipal.

 

  • Es crearà una comissió formada per: President del Patronat municipal de la Residència, o persona amb qui delegui, el regidor competent en matèria de serveis socials, 2 treballadors del centre, 2 usuaris o familiars responsables on s’informarà de les decisions que afectin al centre.

  • La comissió es reunirà semestralment i sempre que el convoqui el President o ho sol·liciti un terç dels seus membres.

  • De cada reunió que es dugui a terme, es redactarà una acta que s’exposarà al tauler d’anuncis durant 3 setmanes i es farà arribar una còpia de la mateixa als familiars responsables que ho demanin.

VIII. Afegir: La comissió es renovarà cada 2 anys. Els treballadors hi estaran assignats de manera rotatòria entre el personal funcionari i interí. Els 2 usuaris s'escolliran per sorteig, sempre que acceptin el nomenament.

 

Les persones destinatàries dels serveis socials tenen els drets següents:

a) Dret a accedir al sistema de serveis socials en condicions d’igualtat sense discriminació per raó de lloc de naixement, idioma, ètnia, sexe, orientació sexual, estat civil, situació familiar, edat, discapacitat, religió, ideologia, opinió o qualsevol altra condició personal o social.

IX. El dret d'accedir a la Residència en condicions d'igualtat es garantirà, entre d'altres, publicant a la web municipal el llistat d'espera (amb les reserves que la llei de protecció de dades imposi). Les urgències i excepcions en l'ordre d'accés a la Residència seran justificades i decidides pel Patronat amb la publicació de la corresponent acta.

 

 

Comentaris

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 15/05/2013, 09:29

Crisis en el Club Equitació Pollença, que podría perder su concesión municipal

Alternativa denuncia que se han conectado ilegalmente a la red eléctrica

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/crisis-club-equitacio-pollen-podria-perder-concesion-municipal.html

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 15/05/2013, 09:28

2
0
ARTE
Los codirectores del Museu de Pollença recuperarán el Certamen d'Arts Plàstiques

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/codirectores-del-museu-pollen-recuperaran-certamen-arts-plastiques.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb