"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un mal pressupost, especialment pel Moll i Sant Vicenç

psm-pollenca | 16 Maig, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja és sabut en el passat Ple d'abril l'equip de govern PP-Lliga no va aconseguir aprovar el pressupost pel 2013. Tot i haver negociat amb CIUP i la directiva d'UMP el vot contrari de la resta de partits de l'oposició, inclòs el del regidor Moragues (UMP) va fer rebutjar un pressupost que consideraven negatiu per molts de motius.

A partir de que el pressupost va sortir rebutjat l'enfilall de retrets per part de l'equip de Govern i del Batle ha estat constant. Especialment s'ha posat èmfasi per part de l'equip de Govern i de la directiva d'UMP que eren uns pressuposts amb “moltes inversions” pel Port de Pollença, i que per culpa del rebuig al pressupost no es podrien dur a terme. Aquesta afirmació només es pot sostenir des de la ignorància del que realment recollia el pressupost o des d'una postura poc respectuosa cap el que és el Port de Pollença.

I es que si d'alguna manera es poden qualificar aquests pressuposts (ara amb més possibilitats d'esser aprovats amb els vots d'UMP) es d'un insult a la importància del que suposa el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç pel municipi. Anem per parts.

La primera “gran inversió” consisteix en que la partida d'asfaltats inicial de 400.000 euros per tot el municipi es subdivideix amb dues partides de 200.000 eur. cadascuna per Pollença i pel Moll. Qui diu que el Moll no necessita més del 50% d'aquesta inversió. Si la necessitat hi es potser enguany la inversió en asfaltats hauria de ser molt més alta pel Moll que per Pollença. El moll no guanya 200.000 eur. d'asfaltat, potser en perd altres 200.000. I a on queda Cala Sant Vicenç amb tot això?

La millora de les instal·lacions esportives del Port es l'altra “gran inversió”, pressupostada amb 200.000 eur., consistent amb una pista de tennis i dues de paddle al poliesportiu. Potser la pista de tennis està justificada per donar servei al club de tennis, però... i les de paddle? Es que no existeix aquest servei al Moll? Hem de fer instal·lacions noves mentre les que existeixen cauen a bocins? mentre la gespa del camp de futbol està feta pols i es pressuposta la seva reparació amb només 1.000 euros?

La dotació de serveis de Gommar, com altres partides, s'inclou per “fer guapo”, ja que la partida econòmica és de 1.000 ridículs euros. No n'hi ha prou ni per obrir la primera síquia.

De partides per quedar bé en trobaríem moltes, amb dotacions totalment insuficients, que només apareixen per donar la imatge que es faran coses, però sabent que a la pràctica els doblers no basten per res: la millora de les infraestructures de cala Sant Vicenç (1,000 euros) l'adequació de Can Llobera (1,000 euros), les obres al passeig del Port de Pollença (1,000 euros). Com si de la “pedrea” es tractés, almoines que no serviran per res ja que les inversions no es podran executar amb aquestes quantitats.

Tot plegat només maquillatge per intentar justificar un vots i que ens feim creus que hi hagi partits que s'anomenen defensors del Moll que pretenguin plegar-se a aquesta autèntica presa de pèl.

Avui hi ha convocada una primera reunió per intentar consensuar un pressupost millor. Esperam que TOTS els partits hi puguem aportar les nostres millores, no per posar-nos les medalles -absurdes- de tal o qual inversió, sinó pensant amb l'interès general del municipi i amb el seny que l'actual situació econòmica i social requereix.

 

Tot i les quantitats ridícules de 1.000 eur. en moltes partides, es pressupostaven 200.000 eur. en el pagament del projecte

de l'auditori del que encara no sabem ni qui el va encomenar, ni quina quantitat s'ha facturat,

ni si la quantitat ha prescrit, ni quins concepten s'han de pagar.

 

  

Comentaris

 

Asfalt

Estalviador | 19/05/2013, 22:34

L'asfalt tant a carrers com a carreteres es una despesa gegantina de sempre. Seria millor fer "bacheos" a temps i s'estalviarien molts de doblers.

 

Primera reunió pressupost

Tomeu Cifre | 16/05/2013, 23:07

Aquest matí s'ha duit a terme la primera reunió per mirar d'arribar a un consens en l'aprobació del pressupost. La reunió ha estat prou satisfactòria i hem quedat per la setmana vinent concretar propostes de millora del pressupost.

 

Ultima Hora

PSM de Pollença | 16/05/2013, 09:35

El Tribunal Supremo decidirá sobre el futuro urbanístico de Formentor
Consell y Ajuntament recurren la sentencia que anuló el plan general de ordenación urbana

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/tribunal-supremo-decidira-sobre-futuro-urbanistico-formentor.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb