"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

psm-pollenca | 24 Maig, 2013 19:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta setmana sortia als mitjans de comunicació la demanda que PIMECO i l'Associació Comerç Pollença han fet a l'Ajuntament respecte de que per part d'aquest es prenguin mesures per evitar la proliferació de grans superfícies al nostre municipi. La crisi ha accentuat els problemes que pateix el petit i mitjà comerç pollencí, essent evident la quantitat de comerços que tanquen i la situació de desavantatge que tenen respecte de les grans superfícies.

De fet el que es demana és que mentre no s'aprovi l'adaptació i revisió del Pla General, es faci una moratòria de comerços majors de 400m².

En els darrers anys poca cosa s'ha fet des de l'Ajuntament pel comerç pollencí. Les poques mesures urbanístiques que hi havia, entre elles la limitació comercial al polígon industrial, s'han anat cercant subterfugis per saltar-se-les. Si parlam de casos concrets fa pocs anys es va permetre a una gran superfície agrupar zona comercial de diversos solars mitjançant un estudi de detall per poder instal·lar-se al polígon, una mesura potser legal, però que l'Ajuntament no estava obligat a acceptar si pretenia protegir el petit i mitjà comerç.

Ja a principi de legislatura varem posar de manifest el problema pel comerç que podia suposar el fet que no tingués assignat cap regidor de l'Ajuntament. En qüestions comercials hi han intervingut el regidors de fires de Pollença, la del Moll, el Batle o la llavors regidora d'Hisenda. És evident que la manca de lideratge en aquesta qüestió acaba perjudicant al comerç.

Per altra banda aquestes grans superfícies, ja estiguin situades a Pollença o a Palma, col·loquen enormes tanques publicitàries de dubtosa legalitat a l'entorn de Pollença. De fet la primera que rep als que visiten al nostre poble, clarament il·legal i denunciada pel nostre grup a l'Ajuntament i al Consell de Mallorca, allà continua intacta, desviant als possibles clients cap a fora del nucli urbà. I l'Ajuntament en lloc d'actuar consent que l'expedient d'infracció caduqui sense fer cap actuació. Ja n'hi ha prou en que les instal·lacions per aquestes grans superfícies les construeixin empreses de fora, que els productes que venen aquestes superfícies siguin de fora inclús de Mallorca, i que els beneficis que generen surtin del nostre municipi com perquè a sobre rebin tractes de favor per part de l'Ajuntament. Això també es competència deslleial afavorida des del propi consistori, per molt que des de la gran superfície es facin donacions de menjar a l'Ajuntament, amb foto dels polítics inclosa.

També cal que amb el nou sistema de declaracions responsables l'Ajuntament es posi les piles en revisar les instal·lacions d'activitats fent les inspeccions pertinents i comprovant que efectivament els locals es poden acollir a aquesta tramitació administrativa.

El batle pretén fer l'aprovació inicial de l'adaptació del Pla General en poc temps. Cal que reculli el guant que li han llançat els comerços pollencins. Si no ben aviat del comerç pollencí no en quedarà més que el record i no tindrem altre opció que ser tots clients de les multinacionals dirigides per persones que ni tan sols coneixem.

 

Veure notícia Diario de Mallorca

 Permetre il·legalitats com aquesta enorme tanca no és tan sols una infracció urbanística i un atemptat paisatgístic, sino també una competència deslleial cap al comerç pollencí.

 

 

 

 

Veure nota de PIMECO i Comerç Pollença a continuació.

Comerciantes de Pollença y PIMECO piden una suspensión temporal para comercios de más de 400 metros

 

Palma, 21 de mayo de 2013. La Associació de Comerciants i Empresaris del municipi de Pollença y la patronal del comercio mallorquín PIMECO han solicitado esta mañana al Ajuntament pollensí que aplique una suspensión cautelar a las licencias para superficies comerciales de más de 400 metros cuadrados.

Tal como se explica en el escrito, la demanda de la asociación de comerciantes fue refrendada el pasado lunes 20 de mayo en un encuentro celebrado en el edificio Miquel Capllonch y en el que se convocaron a todos los comerciantes del Pollença, Puerto de Pollença y Cala Sant Vicens.

Esta petición ha sido firmada por los presidentes de la patronal y de la asociación de comerciantes, Bernat Coll y Dolores Domínguez respectivamente, quienes reclaman que la suspensión se aplique mientras dure el proceso de revisión del Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) y adaptación al Plan Territorial de Mallorca que en estos momentos está llevando a cabo el consistorio de Bartomeu Cifre.

“Consideramos oportuno que el ayuntamiento establezca una suspensión transitoria para aquellas solicitudes de nuevos establecimientos comerciales que, por su tamaño, puedan alterar de forma sustancial la densidad comercial de Pollença” ha afirmado Domínguez.

En caso de que el ayuntamiento aplique la suspensión, los comerciantes propondrán con el apoyo de PIMECO un plan de dinamización y dimensión comercial que fortalezca el tejido empresarial pollensí.

Cristóbal Ripoll

Responsable de Comunicación de PIMECO

Comentaris

 

Comerç

Joan Ramon | 27/05/2013, 17:50

A mi l'article del Arabalears em sembla que reflecteix prou bé una realitat, el tema del fil directa, tam´bé em sembla fora de lloc.
Salut

 

Re: Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

Si | 27/05/2013, 17:13

Gracies, estic segur que aixo passa, pero el que jo crec es que es molt dificil anar al reves, vull dir que en temps de crisi, en temps de la comunicacio, la gent vol bons preus, i molt per triar, i contra aixo es molt dificil lluitar,i es posar solucio en aquests temes el que ha de fer el comers tradicional. Per exemple les tendes de electrodomestics shan unit en cooperratives, per gunyat volumen i poder oferir bons preus i molt per triar ( expert, millar,...) tal vegada es un cami no l'unic.
Ah! Es bastant mezqui i miserable el comentari de fil directe, si fa la feina i cobra per ella que hi ha a dir. Si no ja ho sap agencia tributaria

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 27/05/2013, 10:06

"Si", avui al diari Ara Balears hi ha un article que contesta al que tu exposes, i deixa ben clar que sense cap control el que acaba imposant-se es la gran superfície.

Balears perd el 30% del petit comerç en tan sols una dècada

h
ttp://www.arabalears.cat

 

Malversació rentable

Fil directe | 27/05/2013, 07:54

Sembla que després d'haver estat condemnat i inhabilitat per malversació n'hi ha un que es treu un bon sou fent classes de repàs i d'esport... cap problema, però em deman si aquests ingressos es declaren i paguen els impostos que paguem els altres?. Molts no guanyem tant en mesos com aquest en un!.

 

anam fent

ido | 26/05/2013, 09:35

Jo sincerament, crec que de grans superficies ja n'hi ha massa, i de fet, al municipi de Pollença ara maeix n'hi ha tres, això si no contam com a tal l'hiper centro del moll, per això a mi aquesta demanda em pareix més que adequada.
A nivel de Mallorca també entenc que n'hi ha abastament, entenc que ja no només es tracta de ser competitiu, sinó ques'ha de regular, però bé, e problema es que no només s'hauria de regular en quan a grans superficies, sino en planajament urbanistic i Pollença segueix destacant pel descontrol, això es el que pens jo, salut

 

Re: Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

Si | 25/05/2013, 10:33

Jo no crec que se donin privilegis, es la meva opinio, vols dir que a tots els municipis on s'han instalat superficies de 600 m s'han donat provilegis?, no ho crec. Pero crec que els ciutadans volen hipers, quans pollencins van a fer les seves compres a mercadona a alcudia o a sa pobla, perque, perque es mes barato i la qualitat per un igual, quanta gent compra la seva roba a ciutat?, quanta ja compra per els seus ho bys a internet?,...... Perque sera? No estic en contra del comerc tradicional pero no crec que la solucio sigui llevar competencia! Quins son els comersos que funcionan a pollensa, per que, a quins sectors van dirigits, com funcionen, ..... Aixo es el tipus depreguntes a determinar, crec!

 

Re: Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

PSM de Pollença | 25/05/2013, 00:46

El gran comerç no el llevaras. Tampoc no es l'objectiu. La gent pot triar. Pero d'aqui a privilegiar al gran fomerç des de l' administracio hi ha una gran passa. I el que ara s'esta fent es primar el gran comerç per davant el petit que dona feina als nostres veins.

 

Re: Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

Si | 24/05/2013, 23:13

Un treballador, que tengui sort, i faci feina, i que mes sort encara cobri 1000€,pagui hipoteca o renda,.. Tengui 1 fill o 2,......... Pensau que no triara uns preus competitius i a la baixa, poden els comersos petits competir en preus amb les grans superficies?, evitaren que un treballador com el que he dit compri a mercadona, Zara,....?

 

Re: Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

Si | 24/05/2013, 22:59

Creis que si sols hi ha petits comersos a pollença, hi comprarem o anirem a mercadona, alcampo, corte ingles,......!

 

Re: Amb el comerç pollencí, fets i no paraules.

Si | 24/05/2013, 22:56

Pero que hem de protegir el petit i mitjan comerc, que per preus no es competitiu, o als ciutadans que tenguin llibertat i puguin comprar a preus mes baixos?, no ho se pero tenc els meus dubtes. Els pollencins compraran als comersos petits p mitjans, o aniran a ciutat a comprar amb mes oferta per triar, a una hora en cotxe, o en transport public?no ho se pero crec que no es un tema deno deixar posar comersos de mes de 400m a pollensa, es un tema de esser competitiu amb oferta i preus. Avui les distancies no existeixen, el transport public, autopistes, internet, mes oferta, resteurants, internet,..... I aixi no s'arregla limitant ela comersos a POLLENÇa, crec?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb