"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ordenança d'un camí encara no recuperat.

psm-pollenca | 10 Juny, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquesta propera setmana es durà a aprovació al Ple del Consell Insular l'ordenança reguladora de la Carretera Vella de Lluc a Pollença. Com a primera valoració és una bona notícia, ja que la regulació d'aquest camí suposa que s'han donat les passes anteriors, de investigació, afitament i recuperació dels trams usurpats de la carretera per finalment regular com s'ha d'usar aquest camí que el Consell va reconèixer com a propi. Anys enrere els qui reclamavem la recuperació dels camins públics clamàvem enmig del desert, i ara és una tasca reconeguda socialment pel valor afegit que dona al turisme i a la qualitat de vida dels ciutadans.

L'important punt feble en aquesta qüestió és el de la recuperació, ja que és ben sabut que quan la Carretera Vella s'acosta a Pollença presenta encara alguns trams que no s'han recuperat d'una manera lògica i coherent. Aquests trams són ben coneguts a l'endret del torrent de Llinàs i Can Pontico. Per això divendres passat els consellers del grup MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font i Magdalena Palou, així com els diputats autonòmics Gabriel Barceló i Antoni Alorda, així com el nostre regidor Tomeu Cifre, s'acostaren als punts conflictius de la ma dels membres dela Plataforma Pro Camins Públics Oberts, per tal de conèixer de primera mà els problemes que encara planteja la recuperació de la Carretera Vella.

De fet la recuperació completa de la Carretera Vella permetria acabar bé la Ruta de Pedra en Sec, sense aplicar la pèssima solució actual, fent passar als excursionistes per damunt la carretera asfaltada, ni tampoc haver de donar solucions cares i estrambòtiques com la construcció de dos ponts sobre el torrent.

De fet al darrer ple varem demanar al batle per aquest ponts, fet que el va sulfurar, com és habitual quan es tracta aquesta qüestió. Aquests ponts eren la opció que va triar l'ex-conseller Miquel Àngel Borràs per tal de no haver d'entrar en conflictes sobre la propietat de la Carretera Vella, una tàctica que fou molt habitual en la seva època i que donà altres mals resultats, com en el cas de l'Empaltada (amb un desviament que després s'ha hagut de desfer). Encara ara el batle s'aferra a aquesta opció per solucionar la qüestió i va manifestar que la Conselleria de Medi Ambient (Gabriel Company) havia pressupostat els ponts i els construiria (a través de Recursos Hídrics). Fa tres anys fou aquesta mateixa conselleria la que va informar desfavorablement la construcció d'aquests ponts, ja que no els va trobar adequats, informe que afortunadament va fer aturar el procés que hagués portat a la construcció dels ponts.

Els ponts són absolutament innecessaris si es recupera completament el traçat de la Carretera Vella en condicions òptimes per ser transitada i si s'habilita el lateral públic de la carretera nova en un petit tram. Això estalviaria als excursionistes desviaments extranys i la construcció d'uns ponts tan cars com innecessaris.

També hem sabut que el batle va encarregar un informe tècnic a l'àrea d'urbanisme que es va presentar com a propostes al Consell prèvies a l'aprovació inicial. Lamentam que no consultàs per res i ni tan sols informàs a la resta de grups municipals sobre aquests suggeriments fets al Consell en un tema tan sensible i que s'ha debatut tantes vegades amb importants polèmiques al Ple de l'Ajuntament.

MÉS per Mallorca insta el Consell a recuperar la carretera vella Pollença-Lluc respectant tots els trams públics

 
La Carretera Vella continua, pero la Ruta de Pedra en Sec desvia als excursionistes a damunt l'asfalt per tal que no passin per trams devora finques "conflictives".
 
Per evitar tant les finques compromeses com el pas per la carretera asfaltada, el Govern Balear i l'Ajuntament plantegen un pont. Tot per no procedir a la recuperació completa que evitaria aquesta despesa.
 
 
Un bon grup de representants del PSM i MÉS per Mallorca es reuniren amb la Plataforma per conèixer sobre el terreny els problemes que encara té el camí, davant l'aprovació, aquesta setmana, de l'ordenança reguladora.
 
 
 

 

Comentaris

 

Carretera Vella de Lluc a Pollença

Joan Crespí Salas | 11/06/2013, 17:07

És un insult als excursionistes i a tota la ciutadania que la família que té un bar que es diu GR 221, que vol dir Ruta de Pedra en Sec,és la que posa entrebancs a la Ruta de pedra en Sec en arribar a Pollença

 

Partit xaPPucer

ja ho val | 10/06/2013, 16:06

Quin govern més xapucer, basta veuré el que fan amb la nostre educación i sanitat.

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 10/06/2013, 10:16

Més per Mallorca insta al Consell a recuperar toda la carretera vieja de Lluc a Pollença

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/06/08/mes-per-mallorca-insta-consell-recuperar-carretera-vieja-lluc-pollenca/851468.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb