"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Carta a la Senyora Juana Maria Camps, figurant com a Consellera d’Educació.

psm-pollenca | 18 Juny, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui publicam un article del company Joan Ramon Bosch Cerdà tractant sobre l'educació i el recent canvi de conseller per part de José Ramon Bauzà. L'article entronca amb la demanada de la Federació d'Associacions de Pares que recolliem a l'article d'ahir. Sabeu que el nostre blog és obert a la participació i que ens podeu enviar els vostres articles a psmpollenca@mallorcaweb.net:

Carta a la Senyora Juana Maria Camps, figurant com a Consellera d’Educació.

Senyora Camps, record que quan vostè va arribar al càrrec va començar dient que en matèria d’educació tenia els mateixos coneixements que qualsevol altra persona, però el que jo no em podia imaginar és que s’esforçaria tant per fer veure que no en sabia ni poc, ni molt, sinó absolutament gens. Si segueix aquesta carrera amb l’argumentari tan desbaratat, podrà fer seu aquell escrit que diu: “Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus andrajos desprecia cuanto ignora…” (Antonio Machado)

Realment ha estat com un bomber que arriba a un incendi i aboca una llauna de benzina. Algunes de les seves dites m’han fet dubtar, doncs creia ingènuament que una persona que ocupa el càrrec de Consellera d’Educació no podia fer ús del desbarat per justificar les seves mesures. Per començar, va dir que l’aplicació del Decret TIL  (Tractament Integral de Llengües) suposaria que els pares podrien deixar de pagar classes particulars per tal que els seus fills aprenguessin anglès. Realment s’ho creu? O és que no té altra justificació per defensar l’indefensable?

Personalment crec que l’aprenentage de l’anglès és important per als nins i nines que són el futur d’aquesta comunitat, però introduir de cop assignatures no lingüístiques en anglès suposarà la necessitat d’un reforç suplementari per a l’alumnat amb un nivell just d’anglès. És evident que la introducció de matèries en aquesta llengua en suposarà un increment de l’exigència; o és que creu que l’aprendran per ciència infusa? No ho podrien fer de manera escalonada? Per exemple començant a educació infantil i anar ampliant així com els nins anessin adquirint les habilitats lingüístiques necessàries?

“Hem format més de 3.800 professors”, deia vostè el 22 de maig, per referir-se al fet que tenien els mitjans humans per dur endavant el Decret TIL. Vostè realment creu que un curs de 50 o 100 hores, i encara que fos de 500 hores, pot preparar una persona per fer una assignatura en una llengua que no domina? Seriosament, s’ho creu això?

Ara diu que hi ha professors que adoctrinen a les aules i, amb tots els respectes que es mereix el seu càrrec, només puc definir les seves declaracions com d’irresponsables. Li ha dit algú que la màxima responsable en Educació és vostè? Li ho dic perquè se suposa que si aquestes pràctiques són reals, la persona que ha de posar-hi remei és vostè, el que no pot fer és anar fent declaracions desafortunades i que denoten desús en la pràctica de l’ètica, per tal de desviar l’atenció. Vostè acusa i ja va bé... Doncs no, això no va així; des de la Conselleria d’Educació s’han de transmetre valors. També l’escola n’ha de transmetre, i un d’aquests valors tal volta podria ser que per defensar una cadira no s’hi val acusar tot un col·lectiu de manera gratuïta.

Quan a l’escola s’ensenya a reciclar, a respectar el torn de paraula, a tenir cura del material, a respectar l’entorn... es fa política, es tracta d’una preparació per quan s’han de prendre decisions, però a l’escola pública no es fa adoctrinament, malgrat la senyora Camps tal vegada ho preferiria. Evidentment, un mestre difícilment pot separar la seva persona de la seva pràctica docent. Vull pensar que vostè tampoc no pot (bé, jo diria que això és evident), però estic segur que tenim bons professionals a l’educació i a la sanitat, millors del que molts dels nostres “responsables (?) polítics” es mereixen. També n’hi ha de poc complidors, (segur que la senyora Camps en coneix algun o alguna) no ho negaré, com succeeix en totes les professions, però estaria bé que, en lloc de dedicar-se a aprofitar la seva actual professió de “política” per atacar el col·lectiu de mestres -i així desviar l’atenció dels retalls tan ferotges que ha patit l’ensenyament públic aquests darrers anys*-, fes política de veres, això és el que els ciutadans en general li agrairíem, i també que treballi per millorar l’ensenyament d’aquestes illes i deixàs de criminalitzar aquells que han de dur la tasca a bon port i que sembla odiar tant.

 

*(Pel 2013-14 es tornen a escapçar els pressupostos respecte l'any anterior, es retallen més de 17 milions d’euros, dels quals 10,5 milions són de la partida de personal, per tant, menys professorat per al proper curs).

 

En Ramon i en Xisco ens mostres com la nova consellera d'Educació ha aprés bé la doctrina de'n Bauzà

de dir que els professors adoctrinen (els agraim l'autorització per fer servir la tira)

 

 

Comentaris

 

ja ho val

quina gent | 24/06/2013, 13:12

I mentres el PI pactant gopverns amb aquesta genteta...

 

a veure

que trist | 20/06/2013, 17:35

Quin govern més trist que tenim, la pregunta és, realment ens mereixem això?
consentira la societat tornar votar aquest personal?

 

Caverna

govern cavernicola | 20/06/2013, 12:11

´Mes que aclaridor de que ens governa...

 

de pena

ido | 19/06/2013, 13:16

Avui el PP demana a la real acadèmia espanyola que deixi de considerar el valenncia una variant del català, estam governats per aprofitats, "capdefaves" i incults, no podem esperar gran cosa.

 

Carta a la Sra .Camps

Joan Crespi Salas | 18/06/2013, 23:47

Gràcies Joan Ramon , esta molt bé

 

Carta a la Sra .Camps

Joan Crespi Salas | 18/06/2013, 23:46

Gràcies Joan Ramon , esta molt bé

 

Vice-president

PSM de Pollença | 18/06/2013, 15:37

Des de l'Ajuntament ens informen que demà, dia 19 de juny a les 8'30 hores, el Vice-president del Consell de Mallorca,Sr. Joan Rotger Segui, visitarà les obres que s'han duit a terme al Casal de CAN LLOBERA.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb