"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

psm-pollenca | 02 Juliol, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Vagi per endavant que aquest article no pretén ser una crítica cap al nostre municipi veí ni fomentar cap rivalitat envers Alcúdia. Probablement tenim moltes coses a aprendre d'Alcúdia com ells deuen tenir-ne per aprendre de Pollença; benvinguda sigui la col·laboració entre municipis malgrat el fracassat intent de la Mancomunitat del Nord. Per tant l'article no va per aquí, no va d'enfrontar pobles.

L'article va de qüestionar com un assumpte -el Festival de Pollença- es pot gestionar rematadament malament i quan ja sembla que no hi ha més per afegir les coses encara poden anar a pitjor. Si a partir de l'informe que es va conèixer al final de l'any passat s'ha demostrat que hi ha moltes coses a millorar en la gestió del Festival, de llavors ençà aquesta gestió ha anar de malament en pitjor. L'equip de govern va abandonar aquest assumpte donant per fet que l'anterior director, en Joan Valent, repetiria com a tal. Veren passar mesos sense cap reunió fins que se'n va convocar una amb manco de vint-i-quatre hores d'antelació a la que la majoria de membres del consistori no hi varem poder assistir. Després es va confirmar públicament que el Sr. Valent seria el Director, però sense que s'hagués fet el contracte del mateix. Des de l'oposició varem demanar que el contracte es fes per concurs públic i que, si això no podia ser, que al manco es fes per tan sols un any per poder fer un procediment millor que cara a l'any següent. El batle, davant els informes tècnics que així ho indicaven i amb una moció aprovada en aquest sentit, es va veure forçat a convocar un procediment negociat sense publicitat al que, a banda del propi Valent, hi va convidar a dos dels seus col·laboradors, Com era d'esperar, ni tan sols presentaren ofertes per fer de director. Probablement a aquests els veurem en les properes setmanes dirigint alguna secció del Festival. Tot plegat una farsa. Per això més hagués valgut fer la contractació “a dit” i assumir-ne les conseqüències, ja que el que s'ha fet en trampejar el procediment per “vestir” l'expedient de legalitat.

La darrera semblava que era la qüestió dels preus de les entrades que es va portar al Ple. S'havien d'aprovar els preus dels concerts quan ni tan sols coneixíem de quins concerts es tractava. El “programa” va arribar cinc minuts abans del ple, una gota que va fer vessar el tassó de la paciència provocant que bona part de la oposició (PSM, PSOE, A, ERAM i T.Fuster) abandonàssim el Ple i ens asseguéssim a les cadires del públic per no haver de votar aquest despropòsit.

Idò sí, encara es podia fer més malament. Dissabte la premsa publicava que el concert “estrella” del Festival es farà a l'Auditori d'Alcúdia. Ja només faltava aquesta. El Festival ha servit durant anys per portar la millor música europea al nostre poble, projectar el nom de Pollença a l'exterior i dinamitzar culturalment -i turísticament- l'estiu pollencí. Idò el concert que atraurà més atenció mediàtica es farà fora de Pollença. Tot un símbol de a on estan portant el Festival. I tot això l'equip de govern ja ho sabia el dijous, quan els altres ens exclamaven de rebre el programa hora per hora, però bé que s'ho callaren.

A sobre amenaçant amb que “es podria deixar de fer el Festival i no passaria res”(textual del Batle al ple de 27/06/2013). Idò sí que passaria, Sr. Batle. Passaria que Pollença seria un poble més pobre culturalment, que hauria demostrat que no sap cuidar allò bo que ens arriba d'anys enrere i hauria deixat clar tenim uns dirigents polítics totalment insensibles.

Una altra qüestió és la qualitat del que s'està programant: repetirà Nyman, repetirà la World Oquestra, repetirà Eduardo Mendoza (no quedàvem que hi havia una gran agenda amb molts de noms?), la Simfònica tocant bandes sonores... (ens agrada molt sentir la Simfònica de Balears, de fet és la única orquestra que el Festival es pot permetre, ja que portar-ne de fora és molt car. Li hem d'agrair que hagi tocat i acompanyat a cantants en concerts memorables... però es la Guerra de les Galàxies el nivell que volem pel Festival ?) davant això que no hi hagi festival al juliol és el de menys -altre temps hagués estat prou polèmic, ara vist el vist és el de menys-, però al manco que el que es faci sigui de qualitat i tingui una singularitat especial.

Un desig final: que es reprengui el seny i que la organització del Festival de Pollença no depengui del caprici d'uns pocs polítics (d'un de sol, es podria dir), als que, a més, el Festival no els fa ni fred ni calor. I corregiu aquest desgavell: el Festival de Pollença, deixau-lo a Pollença, per favor.

 

El Festival de Pollença se extiende a Alcúdia con un concierto de Nyman

 

El Festival, del Claustre a l'Auditori d'Alcúdia. Té cap sentit això ?

 

 

 

Comentaris

 

Pla Hidrològic - Ullal

PSM de Pollença | 08/07/2013, 18:35

El Pla Hidrològic, que preveu la desprotecció parcial de l'Ullal, continua el camí marcat pel conseller Company lluny del consens social.

MÉS per Mallorca denuncia manca de transparència i consens en la tramitació del Pla Hidrològic.

h
ttp://www.mespermallorca.cat/actualitat/article/mes-per-mallorca-denuncia-manca-de

 

Canamunt

PSM de Pollença | 05/07/2013, 10:37

Conec un apotecari
que en el seu laboratori
ha creat un diccionari
de la llengua bâléàr.

Una fòrmula letal!
Una recepta inventada
d’un autèntic xarlatà!

Uns quants litres de gomina
i amb un poc de vaselina
ja diu que funcionarà.

Una barretja explosiva
que en lloc de fer tro, farà figa.

És així de barroer:
per aprendre bé el bâléàr
basta escriure malament.
Amb molt poca de cultura
i bastant pocavergonya.

Amb la llengua, poca conya
si l’estimes, xerres bé.

De models i de dialectes
aquí, en tenim devers mil.

Llengües cultes i de curtes...
La modalitat més curta
és quan ja no el fas servir.

(...) Pregó de festes de Canamunt de Palma. Miquel Àngel Llonovoy

Pregó complet:

h
ttp://www.diariodemallorca.es/elementosWeb/gestionCajas/DMA/File/LlonovoyCanamunt.pdf

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Tomeu C. | 04/07/2013, 18:32

Amic Pere, en l'olla de caragols que és aquest mal govern, no es millora el mal govern aficant-hi més caragols.
Al teu argument se li pot donar la volta molt fàcilment. Estan els partits que actualment governen al servei del poble, o al servei dels seus respectius partits? I els que hi volen entrar, ho fan per servir al poble o bé per poder presentar-se abans de les properes eleccions amb un grapat de feines fetes per poder vendre, un grapat de complicitats teixides des del poder o un grapat de clientelismes que pot donar la gestió del pressupost municipal? O és que senzillament no saben fer oposició?
Els que estam a l'oposició sabem que és on hi fa més fred i que els rèdits electorals difícilment es treuen des d'aquesta incòmoda posició, sino a l'escalfor del govern, així que ni demagògies (en podem sentir a cada entrevista del batle a la ràdio) ni electoralisme.

 

Govern municipal

Joan | 04/07/2013, 17:42

Puc estar d'acord amb tu Pere, però també pensó que els grups que ara mateix están al govern, están al servei del poble? Jo crec que no, en general están al servei del seus interessos personals i del redit electoral, per aquest ordre a més.

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Pere | 04/07/2013, 16:58

Company Tomeu, en aquestes alçades crec que valdria la pena fer un esforç i superar les demagogies. Ara me surts en que el relleu està dins la pròpia llista del PP?, que el problema no es de segles polñitiques sinó de formes de fer política?......, si fos així pareix que no estaries lluny dels qui anomanes "segon plat"... , dit en tot respecte.

El que ens agradaria no deixa de ser un desitg i, ara per ara, tenim un realitat que necessita respostes reals. I la resposta es donar una alternativa en els qui no saben governar i, sino és posible, condicionar aquests govern en la mesura del possible. La aportació en el debat es aquesta. Després de les darreres eleccions municipals estàn els grups polítics municipals a l´alçada del resultat electoral que han de gestionar?. Sincerament, crec que no. I també crec que, especialment la majoria de partits polítics que ara hi ha a l´oposició, no tenen cap intenció de servei al poble sinó l´unic objectiu son els rèdits electorals de les properes eleccions.

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Tomeu C. | 04/07/2013, 16:16

Jo no he dit que hagi de dimitir tot el govern municipal. He dit que han de dimitir els que no siguin capaços de gestionar. Ahir a la radio el batle va dir clarament que els temes el desborden i que per aquest motiu ara no faria Festival. Potser s'ho hauria de plantejar, ido, si no seria millor dimitir i dexar pas a gent amb més il·lusió. La llista del PP té 17 noms, com totes.

I el que és més important, sigui qui sigui que ocupi les cadires del govern, ja sigui el PP, sol o amb altres crosses, han de governar aplicant no solsament el seu programa, sino aplicant majoritariament allò que han triat els ciutadans per majoria i per tant han d'executar polítiques de consens, no polítiques partidites de sols cinc regidors, sino mesures que tenguin el suport d'una àmplia majoria del ple. Aquesta és l'autèntica alternativa de govern, el canvi en les desicions polítiques, no el canvi dels caretos dels polítics.

 

Urnes

jrv | 04/07/2013, 13:21

Jo no crec que les urnes, és a dir, els ciutadans i ciutadanes, siguin capritxoses, simplement son lliures i confiades en la capacitat i voluntat dels elegits pels votants-contribuents en gobernar amb seny i profit col·ctiu....però hi ha encara massa embustero, aprofitat, vanitós, prepotent pel mitg perque la bona voluntat s'obri pas...

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Pere | 04/07/2013, 13:19

Respecte el que se diu respecte i coherència....., tot és opinable, evidentment. El que estaria be saber, ja t´ho havia dit abans, es quina és l´alternativa a n´aquest govern?. Dius que han de dimitir, llavors quina serà l´alternativa si ja dius que per coherencia no podeu pactar amb altres partits?. Jo penso que en política no es poden fer "jutipiris" i manco ser uns irresponsables i deixar una Administració en desgovern. I també ho és dir que com que la gent ha votat un ventall d´opcions polítiques diverses i els partits de les mateixes no saben gestionar aquesta pluralitat, llavors esperarem a les properes fites electorals.

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Tomeu C. | 03/07/2013, 19:48

Qui ha dit que si pacten els altres no mos va bé.? Noltros respectam tots els pactes que es puguin fer. Altra cosa és que els trobem coherents o no, però respecte tot.

Noltros, si volem ser coherens amb el nostre programa electoral, no tenim socis que sumin una majoria absoluta per fer una moció de censura. Els numeros manden. Altra cosa seria que l'actual equip de govern, si són incapaços de gestionar, dimiteixin d les seves responsabilitats.

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Pere | 03/07/2013, 18:34

Ja teniu opció i possibilitat de governar però necessitau de pactes amb altres partits polítics..... perquè les urnes són així de capritxoses. Si pacten els altres no vos va be i per altra banda voltros no ho feis perquè considerau que es massa complicat. Coneixes altra opció de governar sense necessitat de pactes?.... o lo millor voldrieu governar voltros tot sols amb un regidor.Per cert!!....estaría be que ens explicassis això de "deixar pas", en a qui?. Estaria be saber en a qui li han de deixar o consideres que hem de fer un acte de fe.

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Tomeu C. | 03/07/2013, 17:24

No. El que volem es que governin Pollença correctament i si no es veuen capacitats que deixin pas a qui sí ho pugui fer. Tens cap altra opció ?

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Pere | 03/07/2013, 09:52

Idò, com que tot es patètic i està mal fet i esteim governats per una tropa d´incompatents.........esperarem a les properes eleccions a veure si zona la campana i les coses canvien. es això el que voleu?

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

Porquet | 03/07/2013, 09:28

I aquest govern que no insulta u poble de Pollença amb aquestes patètiques actuacions???

D'acord, ho deixarem en què no tenen vergonya i que estan deixant en ridícul aquest poble. I ja no sé si ho fan per incompetència, cobdícia personal o simple puteria (me perdonaran però no sé quin tabú aplicar-hi).

 

Re: Festival de Pollença o d'Alcúdia ?

PSM de Pollença | 02/07/2013, 23:33

Hem llevat un comentari perque hi havia un insult. No cal insultar per defensar les idees. I fins i tot quan les idees són bones, amb un insult per enmig perden la raó.

 

Turisme i cultura

Toni Marquet | 02/07/2013, 22:18

El festival de Pollença fou una important publicitat turística de qualitat per el nostre poble. I això que el PP s'omple la boca de que treballa per aconseguir aquest turisme de qualitat.

 

Desastres

ja ho val | 02/07/2013, 15:46

Despropòsit que l’Hospital d’Inca hagi tancat 18 llits hospitalaris i un quiròfan els mesos d’estiu per mor del pla d’ajustament econòmic imposat per a Conselleria de Salut.

 

trist

ja ho val | 02/07/2013, 11:45

Crec que ni les formes del govern ni les de l'anterior comentari són les adeqüades, així i tot, dir que el tema del festival mosta una vegada més la deriva d'aquest mal anomenat equip de govern-

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb