"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La peatonalització del Moll

psm-pollenca | 09 Juliol, 2013 10:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Fa unes setmanes varem assistir a la reunió explicativa sobre el projecte de la peatonalització de la primera línia Port de Pollença. Allà hi havia l'equip redactor del pla de mobilitat que acompanya al projecte i els tècnics municipals que estan redactant el projecte d'obra.

Com a concepte pensam que la peatonalització és una passa necessària per alliberar la primera línia i donar-li més qualitat com a passeig, tal i com s'ha fet a molts altres municipis de costa de Mallorca. La construcció de la circumval·lació, al nostre entendre, es justificava per tal d'aconseguir aquesta peatonalització, ja que si no no tenia sentit la construcció d'una infraestructura tan important (en alguns trams desmesurada, tot s'ha de dir).

La peatonalització que prepara l'Ajuntament té una part de reestructuració del trànsit i una part d'obra, com hem comentat, que abasta des de l'actual rotonda de Llenaire fins a la rotonda dels gelats. Pel que fa al trànsit es preveu que mantingui un carril de circulació amb aparcament al costat dels edificis. Es vol evitar que la circulació sigui continua d'un cap a l'altre del passeig i per això es preveuen trams amb sentits diferents (tal i com mostra el gràfic adjunt). Aquesta mesura, des d'un punt de vista tècnic, ajudarà a pacificar la circulació i evitar que els cotxes agafin velocitat, però és un dels punts polèmics de la proposta, ja que suposa un canvi molt important en la manera de traslladar-se dins el Port, que ara s'haurà de fer de manera prioritària entrant i sortint de la circumval·lació.

Respecte del projecte d'obres no vos podem mostrar imatges, ja que a dia d'avui encara no ens han facilitat el projecte en format digital,tot i haver-lo sol·licitat. El que podem comentar és que es preveu el carril de circulació de cotxes i el carril bici asfaltats, com els aparcaments laterals. La vorera del costat dels edificis s'eixamplarà i a del costat de la platja es mantindrà amb la mateixa amplada, però amb un nou paviment.

Un dels principals problemes és el cost de les obres. Es preveu que la Conselleria de Turisme hi aporti 600.000 eur. i l'Ajuntament n'hi afegeixi altres 600.000. Pot semblar una quantitat elevada, però si ho comparam amb l'aparcament del poliesportiu de Pollença, que ja va costar 500.000 eur., ens n'adonam que la superfície del passeig és molt més gran. Això provoca que la qualitat dels materials sigui de la gamma més bàsica. Com hem dit la zona de trànsit de cotxes, el carril bici i els aparcaments estaran asfaltats, quan a molts d'aquests passejos es posen llambordes (“adoquins”) que afavoreixen el trànsit lent. La vorera de la platja es formigonarà, ja que el pressupost no arriba per posar-hi rajoles noves. També es va explicar que no es pot fer res amb el muret de marès i els bancs de formigó actuals, ja que el pressupost no ho permet. A banda, a la reunió es plantejaren qüestions relatives al manteniment del nou mobiliari urbà i les faroles.

Pensam que aquest és un dels projectes més importants a realitzar al municipi, i això justifica que s'ha de tractar i parlar amb les associacions veïnals i empresarials del Moll, i també fer-ne prou publicitat (per exemple, exposant el projecte durant les Festes del Carme), ja que amb un projecte així no es pot actuar amb precipitació, sinó amb la major transparència i consens.

Pel que fa a la qüestió econòmica cal esser prudents i fer una obra amb la categoria que el Moll mereix. Com els mateixos tècnics afirmaren, no es poden fer miracles. Per això el projecte s'hauria de preveure per fases, per poder-hi destinar el pressupost de diversos anys, malgrat això suposi allargar l'execució durant una sèrie d'hiverns i pensant més enllà de la legislatura. Un projecte d'aquesta magnitud ha de ser la carta de presentació del Moll i ha d'estar a l'alçada del producte turístic de qualitat que el Moll vol oferir.

 

Reforma de la circulació que es vol aplicar

 

 
Model de passeig que es vol aplicar al Moll
 
 

 

Comentaris

 

Re: La peatonalització del Moll

PSM de Pollença | 11/07/2013, 09:55

Un, per aclarir-ho. Quines acusacions se li varen fer al senyor Valent? Perque si es tracta de les irregularitats que explicaven els informes de secretaria i d'intervenció, aquests informes no els varen fer el polítics, i fins a dia d'avui en Valent no els ha rebatut de cap manera. Per tant no veiem a on hi ha el fet que mereix disculpa; en canvi fets econòmics que mereixen explicacions que encara no s'han donat sí que n'hi ha, i molts.

Frases com la que apareix a El Mundo sí que mereixen disculpa, i que consti que ahir el Director es va disculpar a la reunió amb els representants municipals.

 

Re: La peatonalització del Moll

Un | 10/07/2013, 19:59

Jo crec que el director amb les seves paraules bo les dirigia cap al poble, sino cap a representants del poble que el varen acusar i que despres no es varen dusculpar. Ja es massa frequent a pollensa que segons qui faci acusacions i desprestigi a gent i despres quan es veu que no era veritat no passi res. A torn a recordar no es el mareix el poble, maxim respecte, que els representants del poble, que respecte tot el que se guanyin!

 

Re: La peatonalització del Moll

Tomeu C. | 10/07/2013, 16:46

Si es barat o es car és una apreciació personal. El cert és que és el preu que l'Ajuntament ha volgut pagar i el que el Director ha acceptat cobrar, i el mínim que s'ha de demanar a una persona que fa feina per l'Ajuntament d'un poble és que li tingui un mínim de respecte, respecte al que, amb aquestes declaracions, ha faltat.

 

Re: La peatonalització del Moll

Pere | 10/07/2013, 12:24

18.000.-€ anuals.....i que no es barato si el comparam amb el menorquí!!!. Na Malena Estrany va canviar, a dit, el Director del Festival per un millor (ja veiem els resultats) i també va canviar, a la seva voluntat, el model,es a dir, a més de música també se feria cinema, escultura, novel.la, etc ..(ja també hem vist els resultats). Ara el Batle se dedica a fer "batlades" i vol dur endavant un "festival", res a veure amb el que era un temps i pareix que tampoc amb el que pretenia ser. Es a dir, varem canviar "pets amb merda". Lo que havia de ser barato a sortit molt car. Algu i deu tenir qualque responsabilitat en això de carregar-se un Festival de Música de 50 ANYS?

 

Reunió Festival

PSM de Pollença | 10/07/2013, 10:40

Avui s'ha convocat una reunió amb el director del Festival, Joan Valent. La convocatòria oficial ha arribat a les 9,06h i la reunió és a les 12,30h. Veurem que en surt de la mateixa, després de que ahir El Mundo ja fes un avanç important del contingut del Festival (que desconeixiem) i el Director afirmés que :"No me mojaré por Pollença para que me traten de ladrón", unes paraules que, com a mínim, són una desconsideració cap al municipi i l'ajuntament que li pagarà 18.000 euros cada any, durant tres, sumant 54.000 euros.

 

peatonalizacion paseo pto pollensa

Emilio Navarro | 09/07/2013, 17:44

Me gustaria agradecer desde aqui al ayuntamiento de pollensa el esfuerzo que estan haciendo para conseguir que el puerto de pollensa sea un lugar mas agradable para sus habitantes y para fortalecer el turismo. Me gusta ver como Pollensa pueblo se embellece cada año y pienso en que esto se consigue gracias al esfuerzo de los comerciantes del Puerto que con sus playas, hoteles y restaurantes proveen a Pollensa de un glamour del que me siento orgulloso. Que bonito¡¡ Pienso cuando lo veo, Y que limpio¡¡ y en mi imaginario sueño con que el puerto tambien estara asi de bonito algun dia. Ahora me entereo de que van a peatonalizar parte del paseo del puerto. Por fin¡¡ Un sitio agradable por el que pasear y seguro que usan materiales de alta calidad como los del parking nuevo de pollensa. Esa piedra rustica tan bonita y seguro que pondran arbolitos que den sombra y un buen empedrado. Hoy estoy contento.
Gracias por ayudarnos a poder seguir contribuyendo a mejorar pollensa, gracias por ayudarnos a poder seguir pagando impuestos con nuestros negocios, gracias por pensar en el turista que nos ayuda a vivir mejor. Gracias ayuntamiento de pollensa, lo digo de corazon. Gracias¡¡¡¡

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb