"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Preparant el ple de juliol

psm-pollenca | 18 Juliol, 2013 15:16 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest divendres tenim la comissió informativa per preparar el ple ordinari de juliol de la setmana que ve (dijous 25). No hi hem presentat cap moció, ja que tenim moltes preguntes acumulades de plens anteriors i per aquest en tenim una bateria més relacionades amb qüestions referents a la temporada turística. Així i tot ens podeu fer arribar els vostres suggeriments o propostes: com veis el municipi amb la temporada turística en marxa, com estan les platges, la ocupació de la via pública, neteja, les festes, etc...

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior de dia 9 de juliol de 2013

2.- Nomenament de Filla Adoptiva de Pollença a la Sra. Clara Hammerl

S'aprovarà aquest nomenament després que s'hagi tramitat el corresponent expedient. Clara Hammerl, la dona de Guillem Cifre de Colonya, té merits propis per ser filla adoptiva, per la seva col·laboració amb l'escola de Colonya i per haver estat la primera presidenta d'una caixa d'estalvis quan el seu marit va morir, en un context social hostil.

3.- Dedicació d’un carrer a la Sra. Margarita Comas Camps

La dona de Guillem Bestard, pedagoga pionera, menorquina de naixement. Es tracta del carrer annex a La Gola. Aquesta dedicació i l'anterior nomenament de filla adoptiva es varen aprovar al ple de desembre de 2008 per unanimitat de tots els grups a proposta d'una moció d'Alternativa.

4.- Aprovació, si procedeix, del conveni entre l’IBISEC i l’Ajuntament de Pollença per procedir a la reforma de la coberta del CEIP Joan Mas

5.- Distincions La Patrona 2013

En principi hi haurà quatre distincions que vos donarem a conèixer quan siguin definitives.

6.- Varis”

 

 

Clara Hammerl i Margalida Comas, dues dones a les que intentarem donar un just reconeixement.

 

Aquestes són les preguntes que duim endarrerides del passat ple, a les que n'hi afegirem una bateria més referides a qüestions turístiques i les que ens faceu arribar:

 

PRECS

 1. Vistes les declaracions de la Consellera d'educació, en que acusa de forma gratuïta als docents d'adoctrinar alumnes, consideram que s'hauria de demanar una rectificació per part del Ajuntament, doncs ho consideram un insult cap els professionals de l'educació que tan bona tasca fan al nostre municipi, feta a més sense aportar cap dada que ho demostri.


PREGUNTES

 1. Igual que han fet amb Alternativa, ens poden delegar la tramitació de l'expedient per nomenar un carrer de Pollença amb el nom de Pere Josep Cànaves? Poden formalitzar el nomenament del nostre regidor com a representant a l'Institut Ramon Llull mitjançant un decret?

 2. Observam que la ruta de coves blanques, surt com a Ruta 5 a la ruta de la biodiversitat de l'Ajuntament de Pollença. Hem vist com a l'entrada del camí hi ha una senyalització de camí privat, es considera cap actuació per part del ajuntament per tal de no confondre els usuaris de la ruta?

 3. Ens agradaria saber si desprès de la visita per reclamar al Govern Central per l'obertura de la base militar, hi ha hagut cap proposta per part del ministeri per tal de considerar l'acord de plenari.

 4. Si segons el batlle, l'aparcament del hotel Formentor té llicència d'activitat. Ens poden proporcionar una còpia de la llicència. Quin és el preu que s'ha fixat per l'ús del aparcament?

 5. Ha fet cap gestió l'ajuntament per tal de corregir la injusta situació que s'ha creat amb el pagament pels fondejos a la Punta de l'Avançada, un lloc on segons la pròpia conselleria de Medi Ambient, no hi ha posidònia. Quina opinió mereix a l'equip de govern les tarifes que es volen fer pagar?

 6. Se sap si hi ha previst cap control a Cala Murta i a altres punts, on s'observa que moltes embarcacions fondegen gairebé a la vorera, amb el risc i molèsties que això suposa. Es podria sol·licitar la col·locació de boies de senyalització de la zona de bany (no de fondeig) ?

 7. Quines actuacions s'estan fent per part de l'Ajuntament per promocionar el sector primari del municipi?

 8. Té l'equip de govern algun interès en la creació de marques alimentàries o d'altres productes agraris municipals o comarcals, relacionades, per exemple, amb la marca ja creada de mé? 4. Si afirmatiu, què ha fet, al respecte?

 9. Quines actuacions té previst efectuar enguany l'equip de govern de les mancances contemplades a les enquestes enquestes de satisfacció fetes pels turistes que ens visiten?

 10. Entre aquestes queixes la mala senyalització del Camí del coll de Síller s'hi trobava present, s'ha fet res per esmenar-ho?

 11. Estan garantits els tiquets de menjador escolar pels alumnes que ho necessitin i les seves famílies no els puguin assumir? Quin percentatge del ticket es subvenciona?

 12. Com és que a la comissió informativa se'ns va dir que no hi havia programa del Festival i en canvi tant a la revista Sa Plaça com a Ràdio Nacional com l'Hotel Formentor ja han anunciat actes i concerts ?

 13. Perquè l'equip de govern en el negociat per la direcció artístic del Festival ha convidat a dues persones relacionades amb el guanyador (que ni tan sols han fet oferta) i en canvi no s'ha donat opció a proposar altres possibles directors, incomplint així la moció del Ple?

 14. Està aturada l'ordenança pel lloguer o cessió d'espais municipals que se'ns va avançar fa mesos i no s'ha tirat endavant?

 15. Està aturat el procés d'adaptació del Pla general al Pla Territorial de Mallorca?

 16. En quin estat es troba la redacció del Catàleg de Patrimoni de Pollença?

 17. Que s'ha fet per complir efectiva i realment amb les prescripcions del Departament de Patrimoni per l'obra del Calvari que textualment indicaven “seguiment arqueològic a la clastra davant el calvari” i que no es varen incorporar fins a l'aprovació definitiva del projecte?

 

Comentaris

 

sabeu res?

toni | 23/07/2013, 00:50

Ja han tornat posar la Font robada de la plaça?

 

Canvis a la Junta

PSM de Pollença | 18/07/2013, 23:44

El regidor Garcia d'Alternativa ens informa que el batle li ha comunicat que dema el destituirà com a membre se la Junta de Govern. També demà es cumpleix el termini donat pelmregidor Roca per talmque Convergencia pacti la seva entrada en el govern municipal. No sabem si aquest dos fets tenen rel·lació, pero suposam que demà a la Comissió Informativa Ordinària ho aclarirem. Vos informarem si hi ha canvis en el govern munipipal.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb