"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pacte PP-PI a l'Ajuntament (amb UMP de crossa).

psm-pollenca | 19 Juliol, 2013 17:15 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Avui hem celebrat la comissió informativa prèvia al Ple ordinari del proper dijous. Els temes a tractar eren els que ja vos hem comentat en l'anterior article i no hi ha hagut gaire discussió. A més s'hi han afegit qüestions de caire urbanístic, com la demolició de l'habitatge del carrer Creus cantonada Bonavista, la modificació del Pla Especial de les Illetes de la Plaça per permetre un porxo superior al solar de la peixateria i les al·legacions d'un veïnat, així com la modificació del l'unitat d'execució del Pollença Park per una errònia delimitació.

Al final de la comissió hem demanat pels canvis a la Junta de Govern i al mateix Govern Municipal que avui recollia la premsa.

Sobre la Junta de Govern (recordem, formada fins ara per PP i Lliga de part del govern i Alternativa per la banda de l'oposició, que es dedica a l'aprovació de factures, ocupacions de via pública, sancions, etc), resulta que s'hi han fet els següents canvis: Per una banda s'ha destituit a Pepe Garcia d'Alternativa i s'ha anunciat que s'anomenarà a Nadal Moragues d'UMP en funció del pacte per l'aprovació del pressupost del 2013 i a un membre de Convergència com a nou soci del govern municipal. Hem demanat a Martí Roca de la Lliga si compartia aquesta canvis, ja que va ser la Lliga que va demanar la presència d'Alternativa com a partit més votat de la oposició, criteri que ara es canvia per posar a UMP, no pel nombre de vots, sinó per seu acord per aprovar el pressupost. En Martí ha dit que sí, ja que considera que UMP continua representant al oposició. No sabem si els seus companys del PI comparteixen aquest criteri, ja que nombroses vegades han considerat a Alternativa com a soci de govern de PP i Lliga pel fet d'estar dins la Junta.

Per altra banda se'ns ha confirmat que l'altra part del PI que fins ara no estava en el govern, Convergència, s'hi integrarà. No se'ns ha volgut dir quines àrees dirigiran els nous regidors Joan Ramon Mateu i Miquel Ramon, i que es repartiran les tasques després de les festes.

El batle també ens ha confirmat que algunes àrees les estan dirigint “de fet” altres regidors tot i no estar delegades. Així en David Alonso gestiona esports, en Miquel Llobeta l'Àrea de Sant Vicenç o en Martí Roca l'Escola de Música, i que això pot variar amb l'entrada dels nous regidors.

Des del PSM hem demanat que les àrees que efectivament gestiona cadascú estiguin avalades per un decret oficial de delegació de funcions, ja que és la forma legal i correcta, i no d'una manera irregular.

Des del PSM demanam al nou equip de govern PP-PI i a UMP que els dona suport a la Junta i en els pressuposts, que facin públics els pactes que diuen que tenen signat o que signaran aviat, ja que així es dona transparència a la gestió política i els ciutadans poden saber les prioritats de cadascú. També demanam que els informes sobre l'auditoria que queden pendents es facin amb la major celeritat possible perque no es pugui sospitar que el pacte pretén evitar que es facin aquests informes, aprovats pel Ple (de fet des de Convergència havien manifestat que volien que es fessin abans del pacte). També els desitjam l'encert que els ha mancat fins ara, ja que això revertirà en una millor gestió del poble.

Constatam la incongruència del pacte amb les declaracions que s'han fet durant aquesta legislatura. Recordam que el PP ha acusat en els plens municipals al regidor J.R. Mateu d'esser hereu d'Unió Mallorquina i a Miquel Ramon de ser el responsable de bona part del forat econòmic, desacreditant-lo com a gestor de l'Ajuntament. També des del PP s'ha acusat al regidor Moragues d'haver duit UMP a una situació lamentable (ple de 7/06/2013). També des d'UMP es va acusar al batle del PP de “putejar-los”(textual, Ple de 7/06/2013 ) i des de Convergència s'han fet nombroses crítiques a la gestió del PP, que es poden trobar en el seu blog “La Punta”; sembla que totes aquestes diferències s'han esvaït, fet que celebram, ja que el pacte el justifiquen “per donar estabilitat” al govern municipal.

 

 Ultima Hora 19/07/2013. E.Ballestero

 

Bona votació a tots i sort als candidats
 
 
 

 


Comentaris

 

Memòria

PSM de Pollença | 23/07/2013, 19:11

"Els nostres veïnats volen que d’aquí al 2015, sigui el batle de tots els pollencins al encapçalar la llista més votada, i la des d’avui regidora, Malena Estrany, la tinent batlessa, Estam convençuts que aquest pacte donarà tranquil·litat i estabilitat, no tan sols a l´ajuntament, sinó als ciutadans que estan preocupats per la inestabilitat política que podria provocar un govern amb poca representació". (T.C.Ochogavia, batle de Pollença, Ple del 11/06/2011).
Com canvien les coses, cal tenir memòria !

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb