"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un bon acte i un mal discurs

psm-pollenca | 05 Agost, 2013 09:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

L'acte institucional central del dia de la Patrona, que es celebra a l'esglèsia de Monti-sión, va tenir alguns fets destacables que val la pena comentar, ja que es tracta de l'acte amb més contingut polític de les festes.

Per començar, a causa de l'exposició de vestimentes litúrgiques, la disposició dels membres de l'Ajuntament fos diferent, a nivell del públic, fet que va donar més naturalitat y proximitat a l'acte, encara que per contra va fer que es perdés lloc pel públic.

El més destacable fou la presentació del quadre de la nova filla adoptiva de Pollença, Clara Hammerl, pintat per l'artista Josep Guasch, quadre d'un realisme notable. També les distincions que ja hem comentat en altres articles a l'Associació Ví Primitiu, el grup musical Corda Amarada i al metge Andrés Carretero (Veure memòria justificativa als expedients). Va ser un encert que cadascun d'ells tinguessin temps per dir unes paraules, ja que són els protagonistes de l'acte i als que el públic realment vol sentir.

També hi va haver un reconeixement a la Banda de Música que és l'ànima de la festa i a la que mai se li agrairà suficientment la seva tasca. Allò sorprenent fou que l'encarregat d'entregar el reconeixement fos el propi regidor de festes i no el de la banda, fet que ens dona que pensar que certs reconeixements s'entreguen més per lluïment de l'entregador que no de l'homenatjat.

Finalment hi hagué el discurs del Batle. Aquest va repassar algunes de les realitzacions de l'Ajuntament i dels projectes del futur proper, oblidant-se que la majoria són peticions sorgides dels consens entre tots els grups. No hi va haver cap referència a la relació de l'Ajuntament amb altres administracions: ni sobre les subvencions no rebudes del Consell de Mallorca al Pla d'Obres i Serveis, ni les perdudes pel Festival de la Conselleria de Turisme ni sobre la polèmica pel decret TIL contra el català a les escoles, ni sobre els fondejos, ni sobre el procés inacabat d'obertura de la carretera Vella de Lluc...

Això sí, hi hagué una referència a les noticies negatives sorgides del propi ajuntament, noticies que, segons el batle, no són del seu gust. Hagués estat el moment oportú per disculpar-se per haver estat el responsable de crear aquestes noticies i aprofitar per fer propòsit d'esmena, però això no hi va entrar. En canvi sí que va defensar el seu renovat pacte amb el PI (LLR+CiUP), alabant la “responsabilitat” d'aquests grups, però sense fer cap comentari sobre les causes de no haver fet aquest pacte tan bo, segons ell, a principi de legislatura.

A continuació el batle va protagonitzar la pixada fora del test de la jornada, el seu “fin de la cita” particular, en qualificar de “narcissistes” a la resta de grups del consistori per fer la seva feina de control a l'equip de govern. Una menció totalment fora de lloc, en un acte que ha d'esser institucional i no partidista, a on el públic aplaudirà per cortesia i la oposició no es podrà aixecar a replicar al batle.

No s'entén aquesta falta de fair-play quan el batle ja ha aconseguit el seu propòsit: desfer-se d'uns regidors que eren socis incòmodes, xapar a la Lliga i anul·lar al PI de cara a les properes eleccions en desactivar-los com a alternativa de govern. No era el temps de fer referències, aquestes sí, "barriobajeras" (agafant les paraules del batle d'uns pocs dies abans), sino d'esser generós, ja que en un moment donat pot ser necessari el consens d'altres grups municipals a banda dels seus socis estrictes. No sabem si aquestes són les noves formes i el major consens amb tots els grups que resa la lletra del nou pacte. 

Va apel·lar també a la seva majoria de vots, obviant a que el PP tan sols té 5 regidors de 17 i que el seu nou soci va rebre un important càstig a les passades eleccions perdent tres regidors. I obviant també que aquest nou pacte es queda amb 8 regidors, deixant a la majoria del ple i dels vots a les files de la oposició. A no ser que es compti a UMP dins el govern, cosa que aquest neguen reiteradament.

En definitiva una utilització partidista del discurs, que el va deixar molt per davall del nivell de l'acte institucional, i que a aquestes alçades ja hauria d'haver estat motiu suficient per qualque tipus de disculpa pública.

 

La nova filla adoptiva, Clara Hammerl, pintada per Josep Guasch

 

 
Els membres del PI ja exerciren tots com a membres de l'equip de govern, tot i no haver-se fet les delegacions oficials.
 
 
 

 

 

Comentaris

 

Re: Un bon acte i un mal discurs

Prediquen el que no creuen | 07/08/2013, 18:50

Una falta de respecte al poble de Pollença que es vestesquin de moro en Josep Melià, en Toni Amengual, en Joan Carles Verd i companyia quan només es poden vestir els residents a Pollença majors de 16 anys!!

 

El PP ho ha aconseguit...

vaga indefinida | 07/08/2013, 16:50

L'executiva del principal sindicat del sector educatiu, l'STEI-i, ja ha convocat vaga de professors i mestres per al dia 13 de setembre. Encara no ha decidit si serà una aturada indefinida o durant un període determinat, això ho acordaran els afiliats del sindicat el dia 2 de setembre.

 

Scala

ido | 06/08/2013, 00:04

La sentencia del caso Scala condena también al PP balear a indemnizar a la comunidad autónoma con 10.585 euros, cantidad que este partido desvió del Consorcio de Desarrollo Económico de las islas (CDEIB) al transporte de seis toneladas de folletos publicitarios para la campaña electoral del PP en Ibiza y Formentera en 2007

 

discurs

pep rotger | 05/08/2013, 18:51

Imppresentable, però això ja no ens ve de nou d'aquest Batle ternellenc!
I encara queden 2 anys!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0