"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Privatitzant carrers a Formentor

psm-pollenca | 26 Agost, 2013 10:30 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tot i que no és una qüestió nova, ja que fa anys que des del PSM ho venim denunciant, aquest estiu s'ha agreujat la usurpació i ús privatiu que estan realitzant alguns propietaris -entre ells el propi Hotel-, dels vials públics de la urbanització de Formentor (Veure article “Prou usurpacions a Formentor” al castell Digital: http://psm-pollenca.balearweb.net/post/95559 )

S'ha de recordar que els vials de la urbanització son públics, fet que ja quedar clar l'any 1996 quan es va plantejar aquesta qüestió i l'Ajuntament va emetre sengle informe tècnic i jurídic que deixava clar aquest caràcter públic (Veure informe). A més, aquests vials donen accés a nombroses zones verdes municipals que serveixen d'accés al mar, conforme la llei de Costes i tal i com recull el Pla General.

Dons així i tot aquest estiu hem pogut comprovar com s'ha agreujat l'ús privatiu dels carrers que en fan alguns veïns de la zona. Tot just arribar a Formentor, el vial que dona accés a la zona de “Niu de les Àguiles”, on s'hi troben fins a cinc zones verdes municipals, ha estat tancat amb una cadena i nombrosos cartells prohibint el pas; fins i tot en les hores diürnes s'hi ha situat un guarda sense cap tipus de identificació. El nostre regidor Tomeu Cifre va intentar accedir al vial, fet que se li va impedir al·legant que “si no ets resident als chalets no pots passar”. També els segon accés a aquesta zona, més proper a la platja i situat es sòl urbà, ha estat impedit situant-hi una cadena i cartells.

Més endavant s'hi troba una tanca metàl·lica de grans dimensions amb una garita on s'hi troba un guarda de l'empresa de seguretat contractada per l'Hotel. Aquesta instal·lació fou construïda en el seu moment de manera il·legal i ara serveix als propietaris de l'Hotel per controlar qui accedeix a la urbanització sense cap habilitació legal per fer-ho.

En el vial que puja cap a la part alta de la urbanització també s'hi ha apostat un vigilant que informa de la impossibilitat de passar si no s'és propietari de cap de les cases. A banda de tractar-se d'un vial públic, aquest acaba donant accés a altres zones verdes municipals i accessos a la mar.

En el carrer paral·lel a la platja un operari de l'Hotel atura el trànsit per indicar als cotxes que, o bé han d'aparcar dins el pinar a un peu de 10€/dia, o be han de girar i aparcar a l'aparcament a 8€/dia, donant a entendre que només es pot continuar si es va a algun chalet o a l'Hotel. Aquesta acció provoca llargues cues als cotxes que entren en aquest carrer, confonent als ciutadans sobre la possibilitat real d'accedir a la resta de la urbanització.

Finalment es pot comprovar com una empresa de seguretat privada (Trablisa) fa de “policia privada” pels carrers de Formentor, col·locant-hi cons de plàstic i ordenant als conductors el que poden i el que no poden fer, sempre conforme els interessos de l'Hotel, quan, tractant-se d'uns vials públics urbans, la única autoritat amb potestat per fer això seria la policia municipal.

Finalment també s'ha tancat l'accés al camí vell del Far de Formentor, situant-hi una altra cadena i un guarda que en controla l'accés.

Des del PSM hem demanat al Batle Tomeu C. Ochogavia (PP) que prengui mesures, ja que no es pot consentir que l'espai públic sigui privatitzat per interès d'uns pocs veïns ocasionals de la urbanització. Són nombrosos els exemples que la deixadesa respecte dels bens municipals a la llarga ha tingut greus conseqüències sobre la titularitat pública. A més, aquesta privatització i mercantilització dels espais públics dona una pèssima imatge d'un dels indrets més visitats del municipi i de Mallorca com és Formentor.

 

Camí d'accés a la zona de “Niu d'Àguiles” o “Punta de la Moneia”, amb cartells, cadena i guarda.

 

Vial en sol urbà que dona accés a diversos solars urbans.

 

 

 

Tot i ser una urbanització amb vials públics, es pretén controlar-ne l'accés

 

 

Un operari atura els cotxes al mig del carrer per obligar-lo a aparcar a l'alzinar (10€) o retornar a l'aparcament, provocant llargues cues.

 

 

L'empresa de seguretat contractada per l'Hotel fa de policia dins la urbanització, fins i tot donant instruccions de trànsit.

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

 

FESTIVAL

Molt de Valent però poc Joan | 27/08/2013, 22:07

Paradoxes de la vida: el Festival de Pollença conclou a Alcúdia. Qui ho hagués dit, ai si en Philip Newman aixecàs el cap!

 

Re: Privatitzant carrers a Formentor

PSM de Pollença | 27/08/2013, 12:56

Alguns dels carrers tancats donen accés a solars on s'han fet habitatges recentment amb llicència municipal, cosa que seria impossible si no "confrontassin amb via PÚBLICA". Per tant al·legar dubtes per part del mateix ajuntament que dona les llicències no té cap altre sentit que embullar la troca per justificar la inactivitat còmplice.

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 27/08/2013, 09:27

"El PSM alerta que barren el pas a camins públics de Formentor ". El batle demana prudència sempre en favor dels tancadors, ja no de camins, sino de CARRERS. Prudència que no han tingut ells en posar cadenes i vigilants.

Dious de la setmana passada li ferem arribar aquesta situació sense encara haver tingut resposta. Es ben clar on i qui són les prioritats.

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/PSM-barren-camins-publics-Formentor_0_982101878.html

 

Ja ho val

ido | 26/08/2013, 13:53

El grup Barceló s'ha acostumat tant a apropiar-se del que no ès seu a la republica dominicana, mèxic... que ha trasladat aquestes practiques a Mallorca...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb