"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS per Mallorca dóna suport als docents amb motiu de la convocatòria de vaga indefinida

psm-pollenca | 04 Setembre, 2013 16:05 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Instam el Govern del PP a rectificar en les seves agressions a la comunitat educativa i a negociar amb els representants dels ensenyants

Des de la coalició MÉS per Mallorca expressam el nostre suport als docents amb motiu de la convocatòria de vaga indefinida que han anunciat els representants del col·lectiu a l’inici del curs escolar. Ja haviem avançat que donariem suport a les mobilitzacions que decidissin els representants de la comunitat docent perquè considerem justificats els motius que exigeixen una resposta: imposició del TIL, represàlies contra els directors d’instituts de Maó expedientats, retallades econòmiques i a la llibertat dels centres i de càtedra, insults reiterats, etc. Valoram el sacrifici personal que els docents estan disposats a fer en favor d’un benefici col·lectiu, com és mantenir una educació pública digna i de qualitat.

Des de MÉS per Mallorca denunciam la greu irresponsabilitat del Govern del PP, que amb la seva radicalitat s’ha posat en contra dels mestres i els professors d’aquest país, està desestabilitzant tota la comunitat educativa i està provocant el caos en l’inici del curs escolar. A parer del diputat Antoni Alorda “el simple fet que 4.000 professors hagin signat per una vaga indefinida ja hauria de fer trontollar tota la direcció d’educació, que hauria de dimitir o ser cessada d’immediat. Ben al contrari, els dirigents del PP continuen dejectant els professionals responsables de l’educació que s’han mobilitzat, és intolerable”.

Consideram imprescindible avançar en l’ensenyament de llengües estrangeres, especialment l’anglès, per tal que tots els alumnes dominin com a mínim aquesta llengua, a més de les dues llengües oficials, i afirma que aquest objectiu és àmpliament compartit per la comunitat educativa i la societat. Ara bé, aquest objectiu s’ha d’aconseguir de manera assenyada i consensuada amb el conjunt de la comunitat educativa, sense que vagi en detriment del català com a llengua de cohesió, i no amb imposicions i provocant enfrontaments que només perjudiquen els docents, els alumnes i els pares i mares.

Instam el Govern a rectificar en les seves agressions a la comunitat docent, a la comunitat educativa en general i a la llengua pròpia del país. Per tant, l’insta a retirar els expedients oberts als directors sancionats, a retirar el decret del TIL i a negociar amb la comunitat educativa per tal de recuperar el diàleg i el consens en matèria d’educació, la qual cosa permetria desconvocar la vaga, que hauria de ser un objectiu prioritari a partir d’ara mateix.

Veure comunicat del sindicat STEI

 

 

 

Comentaris

 

Per una educació digna.

Enllaçat | 04/09/2013, 17:03

reivindicacions, aprovades per consens per l'Assemblea de Docents:
1-Retirada del decret de TIL 2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols. 3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres. 4-Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades. 5-Substitucions immediates de les baixes. 6-Baixes 100% remunerades. 7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost. 8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l'1 de juny de 2012 i acompliment de l'acord salarial de 2008 per l'escola concertada. 9-Petició a la Conselleria d'Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE. 10-Suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.
Aquestes inclouen drets dels alumnes, i per tant les famílies, i dels docents. Només recordar que el dilluns la Conselleria va oferir als sindicats negociar millores salarials i poca cosa més, i això ens va indignar molt als docents. Senyora Consellera, encara que li costi creure-ho, els docents d'aquestes illes SÍ ENS PREOCUPAM PEL PRESENT I EL FUTUR DE L'EDUCACIÓ

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb