"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El PSM exigeix a l'Ajuntament que revisi la legalitat i seguretat dels aparcaments de Formentor.

psm-pollenca | 10 Setembre, 2013 16:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En els darrers plens el PSM ha demanat pels aparcaments de Formentor, per tal de saber si s'ajusten a la legalitat amb la corresponent llicència d'instal·lació i obertura d'activitat. Hem de recordar que, per aparcar a Formentor, l'empresa propietària (l'Hotel Formentor) cobra entre 8 i 10 euros i que aquests són els únics aparcaments que hi ha a la urbanització; una urbanització on està prohibit estacionar, tot i que els vials són públics, la qual cosa provoca una situació de monopoli dels aparcaments que proporciona una situació molt avantatjosa a l'empresa.
Després de demanar per les llicències reiteradament, l'única explicació que ha donat el batle i regidor d'urbanisme és que el mateix hotel havia comunicat que sí tenien els permisos corresponents, però que no s'han pogut localitzar dins l'Ajuntament. Resulta més que sospitós aquest excés de confiança en un negoci del qual no s'ha pogut localitzar cap dada que n'avali la legalitat dins l'Ajuntament.
Aquesta preocupació que manifestam des del PSM ve justificada pels potencials riscos que suposen els aparcaments de Formentor. Un d'aquests aparcaments es troba situat dins el que actualment és un alzinar, sense cap tipus de mesura de protecció contra incendis, ni extintors, ni vies d'evacuació, ni boques de reg, amb els cotxes aparcant entre els arbres i en una zona on anys enrere ja es va haver de tancar un aparcament de característiques similars. Aquest aparcament suposa un elevadíssim risc d'incendi, ja que, tot i que es tracta de solars urbans, la seva naturalesa és totalment boscosa i són annexos a les zones boscoses d'alt risc d'incendi (segons el Pla Territorial). Qualsevol espurna o deflagració que es produís en els vehicles podria tenir conseqüències nefastes. A sobre, un operari atura els cotxes que circulen pel carrer per desviar-los cap a aquest aparcament, fet que provoca llarguíssimes coes.
L'altre aparcament, situat a l'entrada de la urbanització (tot i que té una configuració més pròpia d'un aparcament, amb asfaltat, cobertes i extintors), presenta un estat de degradació molt important, amb les estructures metàl·liques oxidades i deformades, i amb les cobertes de fibrociment en un estat de destrucció destacable. Aquest darrer fet resulta especialment perillós en cobertes de fibrociment prohibides actualment, que quan es degraden alliberen a l'ambient les fibres d'amiant que provoquen la malaltia anomenada asbestosi, de greus conseqüències.
Per totes aquestes irregularitats, que donen una pèssima imatge als turistes que visiten Formentor i que poden afectar la seguretat i la salut públiques, demanam al batle que es revisin les llicències i l'estat d'aquestes instal·lacions i que s'actuï en conseqüència, ja que en cas contrari l'Ajuntament serà coresponsable de les conseqüències que aquestes instal·lacions puguin provocar. La legislació obliga l'Ajuntament a fer mantenir els edificis i les instal·lacions en correctes condicions per tal de protegir la seguretat pública, seguretat que, en vista de l'estat actual d'aquests aparcaments, es troba en entredit. Cal recordar, a més, la importància de les ZEPAS annexes a Formentor, recalcada per la recent sentència del mes de maig sobre l'adaptació del Pla General al POOT.
També demanam que es revisi la prohibició d'aparcar en tota la urbanització, ja que hi ha vials prou amples que sí poden contenir un cert volum d'aparcaments i en millors condicions que no aparcar dins un alzinar, fet que trencaria així l'actual monopoli de l'hotel sobre la disponibilitat d'aparcaments.
 
S'ha situat un aparcament dins un alzinar
 
 
Un individu atura els cotxes per fer-los entrar dins l'alzinar o fer-los retornar a l'aparcament de l'entrada a l'urbanització
 
L'aparcament situat a l'entrada de l'urbanització presenta un estat lamentable amb rotura de les cobertes de fibrociment "uralita"

 

 

 Fins i tot les estructures metal·liques estan deteriorades donant una pèssima imatge

 

 

 

Comentaris

 

Radio Pollença

PSM de Pollença | 12/09/2013, 07:34

Pou escoltar l'entrevista al nostre regidor Tomeu Cifre Bennàsar al podcast de Ràdio Pollença, parlant de Cala Carbó, el festival, Formentor, etc...:

h
ttps://dl.dropboxusercontent.com/u/37902883/TARDES/10-09-13-Ronda-oposició-PSM.mp3

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb