"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ajuntament: de les paraules als fets amb el TIL.

psm-pollenca | 17 Setembre, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Fa uns dies el batle de Pollença va fer una entrevista a la Cadena Ser allà on reconeixia que hi havia divisió en el PP sobre el Decret de Tractament de Llengües, el decret que volen vendre com a d'implantació de l'anglès a l'ensenyament, però que en realitat el que pretén és reduir les hores de classe en català fins a una situació minoritària.

Com a declaració d'intencions l'aplaudim, i esperam que a partir d'ara el nostre Ajuntament sigui tot un exemple en la defensa del català i en accions que contrarestin les polítiques hostils del Govern Balear. Les paraules es demostren amb els fets, i fins a dia d'avui els fets desmenteixen les paraules del Batle.

Efectivament, la voluntat de consens que explica el Batle es contradiu amb el govern a cop de decret que està fent a Pollença (vegi's com ha actuat entorn tota la polèmica sobre el Festival, per exemple, o abans amb el nomenament de la seva Sercretàtia, o llevant infraccions urbanístiques a la Junta de Govern). També es contradiu amb el fet que en els darrers anys les votacions del PP sovint no han donat suport a les accions en defensa del català, des d'una còmode abstenció per no desentonar massa amb els seus socis de govern, però en definitiva contradient el compromís amb el català que ara vol expressar el batle. De fet la moció que ha fet "famós" al balte per ser-ho del "primer municipi que va rebutjar el TIL" ni la va presentar el PP ni tan sols la votaren a favor. Vegem-ho:

  • Ple de març de 2010. Moció per fer complir l'ordenança d'ús de la Ràdio Municipal per la que el català és la llengua d'ús habitual. (per fer complir una ordenança ja existent ens titllaren de “provocadors” i “radicals”). No fou aprovada.

PP: Abstenció.

  • Ple d'abril de 2012. Moció per l'adhesió de l'Ajuntament a la Plataforma per la Llengua i la col·locació de llaços reivindicatius a les façanes de tres edificis públics. Aprovada.

PP: Abstenció

  • Ple de setembre de 2011. Moció per tal que el català continuàs essent un requisit en l'accés a la funció pública. Aprovada.

PP: Abstenció

  • Ple de juliol de 2012. Moció per tal que la relació de llocs de treball de l'ajuntament inclogués el català com a requisit. Aprovada.

PP: Abstenció

  • Ple de gener de 2013. Moció per reprovar al Ministre Wert i al Conseller Bosch per les seves intencions d'aplicar la nova llei d'educació LOMCE que suposa un atac a la normalització lingüística a les escoles. (Amb la famosa frase del ministre dient que calia “espanyolitzar” els alumnes). Aprovada.

PP: Abstenció

  • Ple de juny de 2013. Moció de rebuig al decret sobre el Tractament Integral de Llengües i suport a la vaga. La moció més específicament referida al motiu de la vaga. Aprovada.

PP: Abstenció


Ara tindrem un nou regidor de Normalització Lingüística, en Joan Ramon Mateu del PI. Entre les intencions expressades per aquest partit i les paraules que hem sentit del Batle confiam que a partir d'ara puguem veure accions concretes que demostrin que el compromís amb la nostra llengua no es queda només en les paraules i que facin del municipi una punta de llança contra la política anti-català i d'agressió a l'ensenyament públic del Govern Balear.

 

 

La propera vegada que facem un acte similar hi esperam veure el Batle.

 

 

Comentaris

 

Demolició

PSM de Pollença | 18/09/2013, 19:50

Ens hem enterat que el batle, per justificat el NO cumpliment de la sentència, ho ha justificat dient que li era difícil cumplir-la perque a Pollença hi ha molts de partits i que ell no té majoria absoluta per aprovar la partida pressupostària.
Ni a noltos ni a la resta de la oposició -no ens consta- NO ens ha demanat mai per fer una modificació de crèdit que permetés executar la sentència. Per moltes altres coses les resol a cop de decret sense haver de menestar a ningú. Curiosament per això resulta que sí.

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/intenta-evitar-multa-demolicio-Calvari_0_995300620.html

 

Comissió Informativa setembre

PSM de Pollença | 18/09/2013, 16:51

“DECRET DE BATLIA NÚM. 823..- En l'exercici de les competències que l’article 21.1 c) de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, pel present RESOLC:
Primer.- Convocar sessió ordinària de la COMISSIÓ INFORMATIVA D’ASSUMPTES GENERALS a celebrar dia 23 de setembre de 2013, a les 12,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior de dia 19 de juliol de 2013

2.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PECH a l'àmbit de les illetes de Plaça (edifici de l'antiga peixateria)

3.- Aprovació inicial, si procedeix, del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la imposició i ordenació l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis assistencials Patronat municipal Residència Social Santo Domingo

5.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença

6.- Designació de representant municipal a l’’Assemblea General de l’entitat Sa Nostra

7.- Designació Festes Locals 2014

8.- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm. 646 de dia 29 de juliol de 2013

9.- Moció presentada pels grups municipals PSOE , A i la Regidora no adscrita en relació al TIL.

10.- Coneixement de les resolucions del Batle en matèria de cessaments i nomenaments de, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides respecte àrees de gestió

11.- Varis”

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb