"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La deixadesa val 50 euros cada dia.

psm-pollenca | 20 Setembre, 2013 09:59 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com els lectors d'aquest blog saben, el Tribunal Superior de Justícia de Balears va anul·lar una llicència a un habitatge situat a la zona del Calvari, a la cantonada entre el carrer Creus i el Carrer Bonavista. Hi ha hagut diverses sentències i resolucions tant del Superior com del Tribunal Suprem que han desembocat en l'ordre de demolició -ja fa 14 anys- per a la casa. D'aquest assumpte que ve d'antic (la llicència és del 1991) no n'hem fet gaire comentaris, ja que estava en mans dels jutges i no ens pertoca a noltros ni a l'Equip de Govern altra cosa que acatar les decisions judicials i no pretendre saber-ne més que els tribunals.

El que sí ens correspon és analitzar l'actuació de l'Equip de Govern i del Batle com a Regidor d'Urbanisme des que varen rebre l'ordre d'executar la demolició. La jutgessa, cansada de que l'Ajuntament no executàs la sentència de demolició, va imposar una multa al batle de 1000 euros cada deu dies fins que no compleixi amb l'odre de demolició. Aquest dimarts el batle va comparèixer davant la jutgessa per explicar els motius de la dilació en la demolició, però els motius devien ser tan poc sòlids que la jutgessa li ha mantingut la multa. Això sí, en vers de ser cada deu dies serà cada vint, per ajustar-se als terminis previstos a la llei, fet que suposarà una sanció de 50 euros per cada dia que es demori en executar la demolició. Segons la resolució, la sanció és justa i no li causa indefensió.

És cert que la sentència és antiga, però també ho és que qui havia rebut l'odre d'executar la demolició és l'actual consistori, i la seva obligació era d'executar-la, fet que han incomplit. La intenció de l'Equip de Govern amb aquesta demora per noltros és clara: evitar que s'associi a la batlia del PP amb les demolicions d'habitatges il·legals; després que el batle hagi repetit reiteradament que a Pollença no vol sentir ni parlar de demolicions, seria contradictori executar amb diligència una demolició, ni que sigui per ordre judicial; per tant han pretés transmetre que si ho fan serà a contracor i obligats per la justícia.

Els motius que va explicar el batle a la jutgessa són per llogar-hi cadiretes.

Per una banda el batle li va explicar que Pollença és un municipi ingovernable per la gran quantitat de partits, fet que li va impedir habilitar una partida pressupostària per executar la demolició.

Li hem de recordar al batle que ningú no l'obliga a ser-ho, i que si el govern municipal està en minoria és per la seva incapacitat per reunir més suports a la seva gestió. Tornam a recordar que el millor que podria haver fet el batle és presentar una moció de confiança per clarificar els seus suports, ja que la moció de censura és impossible, i així sabríem de manera fefaent fins a quin punt té capacitat per governar el poble. No ho ha volgut fer i ara el municipi li resulta ingovernable.

La resta de partits no en tenim la culpa de que l'Equip de Govern hagi presentat els pressupost del 2013 tan tard, al mes de juny. En qualsevol cas tampoc el batle mai no ha demanat als partit de la oposició per fer una simple modificació de crèdit per habilitar una partida per executar la demolició, si calia en un ple extraordinari i urgent. Res d'això. Per tant la responsabilitat és de qui és i la jutgessa ho té ben clar, a raó de 50 euros cada dia.

Després d'aquesta imposició de multa que deixa en tan mal lloc al batle com a responsable d'urbanisme (i no és el primer bunyol que ha organitzat dins l'àrea d'urbanisme), i que ens col·loca com a municipi al mateix vergonyós nivell que Deià amb el batle Jaume Crespí o Campos amb el batle Sebastià Sagreres -curiosament tots del PP- pensam que el millor que podria fer el batle es deixar la gestió de l'àrea d'urbanisme en mans d'un altre regidor. Tal vegada no s'impulsarà gaire aquesta àrea però al manco no es provocaran més entrebancs.

Veure article diario de Mallorca

Veure article Ultima Hora.

La casa que l'Ajuntament haurà de demolir parcialment (Foto Ultima Hora)

 

Comentaris

 

Caixa de resistència professors en vaga

PSM de Pollença | 23/09/2013, 09:54

Tenim entés que la que va obrir l'STEI al Banc Sabadell tenia l'objectiu de recollir aportacions més facilment des de fora de Balears.
Nosaltres hem fet l'aportació a la de Colonya, de l'Assemblea de Docents, assemblea que té el suport de tots els sindicats.

 

unitat

JRV | 23/09/2013, 09:31

Certament, docent, la Caixa hauria de ser unitaria, és una cagada que no ho sigui, hi ha hores i moments en que el protagonisme dels sindicats hauria de quedar relegat davant la lluita comuna, però massa sovint els sindicats no poden prescindir del protagonisme,talmkent els partits, i ho entenc un poc, no és el mateix STEI que AMPE, per exemple, però be està que davant l'enemic comú és post- possin les rivalitats...

 

Re: La deixadesa val 50 euros cada dia.

Docent | 21/09/2013, 23:10

Jrv, no te enfadis, es la mateuxa vaga, peri una caixa esta controlada per l'estei, sinducat, i l'altre per l'assemblea de docents, assemblea. Com pots veure no es exactament el mateix, encara que ho hauria d'esser no hi es, una la contrla una assemblea i l'altre una junta d'un sindicat. Tu me entens!.

 

Docent en vaga

JRV . | 21/09/2013, 21:58

Me sembla que la explicació del PSM està ben clara, "docent amb vaga" (no hi ha el nom.)
Banc de Sabadell 0081026824001564159
I Colonya 20560009744102003418
En tot cas: No és la mateixa vaga, o son moltes vagues diferents??
Jo he fet una aportació important(ho puc acreditar) i no he posat tantes pegues...
Es el que me pansava.
O tu en fas una pel teu compte?

 

Re: La deixadesa val 50 euros cada dia.

Docent en vaga | 21/09/2013, 03:13

A quina caixa de resistència heu ficat els diners, a la de la vaga que es va obrir al principi i que gestiona l'Assemblea o a la que ha obert l'STEI d'amagat i sense consultar amb ningú?

 

Caixa de resistència professors en vaga

PSM de Pollença | 20/09/2013, 12:55

Des del dilluns els diputats del PSM donen el 5% del seu sou a la Caixa de Resistència del professors en vaga.

Des del PSM de Pollença ja hem fet una modesta aportació corresponent al 25% de la indemització mensual del nostre regidor.

Vos recordam que els comptes corrents habilitats són:
Banc Sabadell 0081 0268 24 0001564159
Colonya 2056 0009 74 4102003418

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb