"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Vaga (in)presidida

psm-pollenca | 23 Setembre, 2013 09:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Començam la segona setmana de vaga amb un article del nostre company Joan Ramon Bosch Cerdà i unes reflexions de l'ex-regidora de cultura de Palma, Nanda Ramon. Recordau que si voleu que publiquem els vostres articles només ens els heu de fer arribar debudament signats:

 

Vaga (in)presidida

Segons els resultats electorals de les eleccions autonòmiques del 2011, varen votar un total de 426.569 persones, és a dir un 59,94% de l’electorat, d’un total de 720.666 possibles votants. Un nombre important dels ciutadanes i ciutadans que votaren, exactament 194.680, va votar al Partit Popular. Partint d’aquí també podríem dir que hi va haver 535.986 ciutadans que no van votar el Partit Popular, si bé aquest va ser el partit més votat amb diferència, per tant li correspon justament governar la nostra comunitat.

Per altra banda, personalment entenc el fet de presidir com el fet de dirigir deliberacions o treballs d’una assemblea, comunitat... Però sembla que, per les declaracions que escolt del senyor Bauzá, l’actual responsable de la nostra comunitat només fa cas de l’accepció que considera “presidir” just com ser cap d’una societat, sense cercar consens, ni escoltar les diferents sensibilitats. A més, titllant d’antidemocràtic el fet d’exercir el dret de vaga després que el sector educatiu esgotàs totes les possibilitats de diàleg. Fins i tot després de veure com ja no només docents, sindicats educatius i la Universitat sol·licitassin la retirada del decret de llengües anomenat TIL. Inclús quan el Tribunal de Justícia de les Illes Balears va suspendre cautelarment el Tractament Integral de Llengües, responent així a un recurs dels sindicats, el Govern, en lloc d’aprofitar per cercar una proposta consensuada, va decidir aplicar-lo mitjançant decret llei, contravenint per tant una resolució judicial. Si això és el que el senyor Bauzá entén per consens, anam arreglats.

Aquests darrers anys, en un context de crisi econòmica, el Govern de les Illes Balears ha reduït significativament el pressupost en educació, i això es reflecteix en menys professorat de suport i més alumnes per aula, la qual cosa dificulta l’antenció individualitzada, baixa la qualitat de l’ensenyament i augmenta el fracàs escolar. També s’han reduït beques de transport i menjador, i es redueixen els programes de reutilització de llibres, per tant, en uns moments tan delicats, el Govern, en lloc de donar suport a la tasca dels educadors, s’ha dedicat a posar en dubte la professionalitat d’aquest col·lectiu.

Tot això ha provocat que els docents de la nostra comunitat hagin decidit dir “basta” i hagin iniciat una vaga indefinida en defensa d’una educació pública de qualitat, per demanar que les lleis educatives es facin amb un ampli consens de tots els agents socials i educatius, i no per la imposició del Govern sense escoltar a ningú. Malauradament, vista la resposta d’aquest Govern, sembla que no està disposat a escoltar ningú que tingui una visió de fer les coses diferent a la seva, i això, en matèria educativa no només crec que és contraproduent, sinó que juga absolutament en contra d’una educació de qualitat.

Joan Ramon Bosch Cerdà

 

 

Reflexions sobre la gran frase del dia de Bauzá: "Pido a los huelguistas un respeto por la voluntad de la mayoría"

Jo he reflexionat això:

Però, de quina majoria parla aquest home?

1. Al programa electoral del PP no es parlava de TIL ni de trilingüisme. Només de Lliure elecció de Centre. Ja no se'n recorda ni de què va prometre? No pot apel·lar, per tant, "a la majoria que els va votar".

2. El curs 2012-2013 els pares triaren lliurement la llengua de l'ensenyament dels seus fills. Dues vegades, a més. La immensa majoria (més del 80% a pública i concertada) volgueren continuar amb el model lingüístic actual, votaren el PL del seu centre i triaren el català com a llengua vehicular. El Govern Bauzá no els va fer cas. Poc respecte per les majories, no?

3. El juny de 2013 els pares tornaren a ser cridats a una consulta. Aprovaren massivamet els PL aprovats pels consell Escolars del centre: més d'un 90% s'inclinaren per minimitzar el TIL per la via de l'article 20 i per salvar el màxim del model lingüístic vigent. En Bauzá, el rei de les majories, aprova un Decret Llei que anul·la la via de l'article 20, l'opció majoritàriament triada pels pares. Quin respecte per les majories demostra això?

4. El maig del 2011, 8 de cada 10 mallorquins NO votaren al PP. Una altra majoria guapa, no?. És el que va dir el ministre Sòria respecte als centenars de milers de participants en la Vía Catalana: "Más se quedaron en casa". Exacte, Sr. Ministre, això és el que els volia recordar: només els votaren un 20% de la població. La resta, votaren altres opcions o quedaren a casa. O sigui, que alerta amb les majories.

Nanda Ramon

 

Aquest proper diumenge els sindicats han convocat una manifestació a Palma

 

Comentaris

 

Ànims

Toni | 25/09/2013, 10:33

Enhorabona als mestres, gràcies per lluitar pel futur dels nostres fills.
Un gvern que ataca els mestres, és un govern indigne.

 

de PPena

tolo | 25/09/2013, 09:22

Llista de traïdors, botxins i botiflers de les Illes Balears i les Pitiüses, a dia 24 de setembre de l'any 2013 de l'era de nostre senyor Jesucrist:

Molt hble. molt traïdor José Ramón BAUZÁ I DÍAZ
Hble. traïdora Ana Maria AGUILÓ I GARCÍAS
Hble. traïdora. María José BAUZÁ I ALONSO
Hble. traïdora Rosa Maria BAUZÀ I COLOM
Hble. traïdora Lourdes BOSCH I ACARRETA
Hble. traïdora Margalida CABRER I GONZÁLEZ
Hble. traïdor José María CAMPS I BUENAVENTURA
Hble. traïdor Antoni CAMPS I CASASNOVAS
Hble. traïdora Margalida DURÁN I CLADERA
Hble. traïdor Jaime FERNÁNDEZ I JUAN
Hble. traïdor Óscar FIDALGO I BESTARD
Hble. traïdor Llorenç S. GALMÉS I VERGER
Hble. traïdor Miquel Àngel JEREZ I JUAN
Hble. traïdora Eulàlia E. LLUFRIU I ESTEVA
Hble. traïdora Maria Virtudes MARÍ I FERRER
Hble. traïdor Gabriel José MARTÍ I BALLESTER
Hble. traïdor Francisco MERCADAL I ALABERN
Hble. traïdor Manuel José MONERRIS I BARBERÁ
Hble. traïdora Catalina PALAU I COSTA
Hble. traïdor Pere PALAU I TORRES
Hble. traïdora María Asunción PONS I FULLANA
Hble. traïdora Margarita PROHENS I RIGO
Hble. traïdor Pere ROTGER I LLABRÉS
Hble. traïdor Fernando RUBIO I AGUILÓ
Hble traïdora Maria SALOM I COLL
Hble. traïdor Alejandro SANZ I BENEJAM
Hble. traïdora Margalida SERRA I CABANELLAS
Hble. traïdor Vicent SERRA I FERRER
Hble. traïdora Misericordia SUGRAÑES I BARENYS
Hble. traïdor Santiago TADEO I FLORIT
Hble. traïdora Carolina TORRES I CABAÑERO
Hble. traïdor Josep TORRES I CARDONA
Hble. traïdora Antònia VALLÈS I RAMIS
Hble. traïdor Carlos Luis VERAMENDI I MESTRE

Que Déu els faci pagar tot el mal que han infligit al poble català de les Illes Balears.

Amén!

PS: la Juana Maria no hi apareix perquè ningú l'ha triada democràticament com a diputada, per tant no té veu ni vot. És una amigueta que en Joserra a triat per a l'equip de govern per a legislar, no per a ratificar o aprovar les lleis absurdes que s'inventa. Això ho fan els seus legionaris del partit al parlament, és a dir, el que sí que hi apareixen, els darrers còmplices i responsables.

 

salut

Joan Ramon | 23/09/2013, 20:56

Una abraçada, salut i ànims Tomeu.

 

Re: Vaga (in)presidida

Tomeu Cifre B. | 23/09/2013, 17:42

Una abraçada, Joan Ramón.

 

Salut

Joan Ramon | 23/09/2013, 17:14

Gràcies, la carta és una més, de moltes que van fent els docents per mitigar la desinformació dels informatius de la cadena "pública" de les illes Balears, que es suposa toca representar tots els ciutadans i no hauria de ser el NODO Balear...
el trist, és que de mentres han anat desmantellant molt del construït a favor d'una educacií pública per a tots.
Salutacions des d'Eivissa a tots.

 

sinmateix

ja ho val | 23/09/2013, 17:03

Van quedar quinze a escoltar-lo? és a dir, periodistes i membres del PP?

 

Estarelles

PSM de Pollença | 23/09/2013, 16:08

Per que hem sabut la mostra de rebuig que va rebre n'Estarelles a Formentor va ser memorable i exemplar. Quan es va posar a parlar, de dos-cents assistents només en quedaren quinze a escoltar-lo. Una bona mostra de rebuig sense cap tipus de violència. Que n'aprenguin !

 

article Joan Ramon

Margalida Pons | 23/09/2013, 11:30

Molt bé Joan Ramón, perquè no publiquen aquest programa electoral de que tant parlen? Perquè no es miren aquestes xifres que dones de la gran majoria absoluta que tenen? Ara veig que l'unica manera de fer-los entrar en raó és plantar-los com varen plantar en Guillem Estarellas a Formentor. Mem si les cau la cara de vergonya quan van pel carrer. Moltes gràcies a tots els mestres que aguantau aquesta vaga, especialment als interins com tu que estareu a la llista negra.
Enhorabona i ànims.
Diumenge que vé veuràn la vertadera majoria a la gran manifestació a Palma

 

De PPena

endavant mestres | 23/09/2013, 11:02

Enhorabona als mestres, per la seva mostra de dignitat,de pena els polítics que per un càrrec es mostren disposats a insultar els docents...

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 23/09/2013, 09:51

S'ha de ser responsable i estar a l'alçada del càrrec.

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/09/23/oposicion-acusa-alcalde-irresponsable/876614.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb