"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Què vol aquest Govern?

psm-pollenca | 04 Octubre, 2013 10:35 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El nostre company Joan Ramon Bosch que viu aquesta vaga com a docent a Eivissa ens envia les seves reflexions i ens mostra la seva perplexitat davant un Govern autista que s'ha desconnectat completament de la societat de les Balears, amb l'únic objectiu d'imposar les seves obsessions polítiques. Recordau que estam oberts a les vostres reflexions en forma d'article que podeu enviar-nos per correu electrònic debudament signades.

 

No entenc res. En un moment de crisi econòmica, la gran solució del Govern balear sembla ser l’enfrontament directe. En primer lloc contra els docents i de retruc, contra tota la comunitat educativa. Es crea confusió allà on hi hauria d’haver consens, i es crea desafecció cap a les institucions per part de la gent. Unes institucions que en principi ens haurien de marcar el rumb però que semblen voler amagar les debilitats de la seva gestió incrementant els conflictes en temes tan sensibles com l’educació i la sanitat.

Aquest és un conflicte educatiu sense precedents. Cal assenyalar que l’estiu passat els docents demanaven diàleg amb el Govern, però aquest es va enrocar i va respondre sistemàticament amb l’únic argument de tenir la majoria absoluta. Sembla ser que un dels pocs objectius d’aquest Govern és la persecució ideològica: es posaren nerviosos amb els llaços a les escoles, i ara aproven una llei per urgència per prohibir la llibertat de les escoles, per perseguir uns llaços que proclamen un compromís amb la llengua i amb la identitat. Un govern que en temps de crisi perd el temps en perseguir llaços!!! Tot això acompanyat d’una campanya infame de desprestigi i atac al professorat, malgrat que en el seu programa electoral deien que pretenien donar-li prestigi.

Mentre, els docents, inspectors educatius, sindicats, Universitat... és a dir, una majoria dels professionals de l’ensenyament els diuen que s’equivoquen, vostès -senyors del Govern de Bauzà- com a gran argument tan sols recorden que tenen majoria absoluta.

Tres directors d’instituts de Maó expedientats sense sou i feina per haver complit la llei, és a dir, per fer cas del consell escolar que segons la LOE (Llei Orgànica d'Educació) és qui decideix el projecte lingüístic de centre. Uns expedients oberts per raons partidistes, com ho demostra el fet que la inspecció educativa ha afirmat que no ha participat en la proposta d’obertura d’expedients disciplinaris als directors, tot desmentint la portaveu del Govern. Una portaveu que es mostra sectària i que, a més, falta a la veritat en més d’una ocasió, ja que acusar els docents de no voler millorar el nivell de l’anglès dels nins i nines que representen el nostre futur és una burda fal·làcia. Els pares preocupats sortiren al carrer, no per negar-se el trilingüisme, sinó per oposar-se a una “absurditat” anomenada TIL. Mentre veiem com algunes escoles oficials d’idiomes encara no disposen de mestres; aquest és el seu compromís amb l’ensenyament de l’anglès?

La llista de greuges als docents és llarga, per tant no seguiré amb la seva enumeració. El que m’agradaria saber, emperò, és si tenen prou dignitat per sincerar-se. És que pretenen -vet aquí la pregunta concreta i fàcil de respondre-, carregar-se l’educació pública? Volen desviar l’atenció cap a un tema amb el qual no hi havia conflicte per amagar-ne d’altres? Sincerament, no entenc res.

Joan Ramon Bosch Cerdà

A "Polònia" han retratat agudament la submissió de Bauzà als plans de Rajoy i Wert.

No governa pels ciutadans de Balears, sino per acontentar als seus caps madrilenys. Al minut 21.

 

"Pobres profesores, habian traido propuestas para el consenso, los muy hippies"

 

 

Comentaris

 

dubtres

Sense estIl | 07/10/2013, 23:06

El Govern no té doblers per les beques de menjador, que s'ha gastat en la campanya promocinal del TIl als mitjans de comunicació?

 

ja ho val

toni | 06/10/2013, 16:14

La conselleria va esperar dues setmanes a convocar el comite de vaga per mirar de desgastar els mestres, i ara diu que els preocupava que els nins perdesin classe, com poden ser tan mentiders?

 

Endavant

tolo | 05/10/2013, 17:11

Aquest no és un curs normal, és un curs en que els docents han dit basta a imposicions i desbarats d'uns ineptes que pretenen fer veuré que governen...

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 04/10/2013, 20:05

Els mestres i professors demostren més seny i preocupació pels alumnes que un Govern autista i tancat en banda. "L'Assemblea de Docents de Mallorca acorda suspendre la vaga indefinida "

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/LAssemblea-Docents-suspen-manera-temporal_0_1004899732.html

 

gràcies mestres

Toni | 04/10/2013, 12:31

Enhorabona als mestres, mentres vosaltres estau el carrer perdiguent sou per una escola digna, alguns són al seu despatx esperant sobres...

 

Re: Què vol aquest Govern?

M. Cànaves | 04/10/2013, 11:19

En aquestes alçades resulta prou evident que les pretenssions del govern del PP no tenen res a veure ni amb els docents ni amb l´educació....... aquest conflicte se genera per altres intencions. En el blog de la Punta hi ha un comentari d´un afiliat del PI que en fa una interpretació que me pareix una mica subrealista però també ho es el que fa el PP.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb