"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

EL PP contra el lloguer turístic d'apartaments i cases.

psm-pollenca | 11 Octubre, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En mallorquí hi ha una dita carregada de seny: “No es pot bufar i xuclar alhora”. Això és el que li està passant al PP de Pollença que ens desgoverna el municipi juntament amb el PI. I no ens referim únicament a l'afer del TIL i la vaga de docents, on per una banda es diu que no s'està d'acord amb la manera de fer del Govern Balear i per l'altra s'accepten les seves imposicions sense inmutar-se, no fos cosa que perillàs la cadira.

Ens referim al lloguer turístic d'apartaments i cases de poble “entre mitgeres”. Aquestes immobles han quedat fora de la regulació turística del Govern Balear (la famosa Llei Turística Delgado) i això ha fet que des de la recent modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans per part del Gobierno de España el seu lloguer s'hagi vist legalment molt dificultat, excloent-lo dels canals de comercialització turística. Hem de recordar, encara que tothom ho té molt present a Pollença, que aquests apartaments i cases, juntament amb les vivendes en finques rústiques, constitueixen la principal negoci turístic del municipi i actualment ja una senya identificativa de l'oferta turística de Pollença. De les repercussions que això suposa ja se n'ha parlat molt: repartiment dels guanys entre una població molt àmplia, possibilitat de rendibilitzar i mantenir immobles que si no es llogassin no serien sostenibles, gran suport a l'oferta complementària de bars i restaurants, etc... Inconvenients també n'ha duit, com l'abús sobre el sòl rústic o el desplaçament d'altres sectors econòmics menys rendibles, sense cap dubte, però actualment ja es tracta d'una oferta consolidada de molta importància. Precisament els habitatges en blocs d'apartaments o les cases de poble són les tipologies que manco incidència d'obres il·legals han tingut, comparat amb el sòl rústic. Per això suposa un agravi comparatiu especialment lessiu que sigui a aquests habitatges als que es penalitzi condemnant la seva comercialització turística a la clandestinitat.

Sortint al pas d'aquesta situació en el passat ple es va aprovar per unanimitat una moció consensuada entre tots els grups demanat al Govern Balear la modificació de la Llei Turística per regular i permetre el lloguer turístic d'apartaments i cases entre mitgeres. Una bona mostra de que quan hi ha predisposició favorable i diàleg es pot arribar a acord que redundin en benefici del municipi.

En la mateixa linea el grup de MÉS per Mallorca al Parlament va presentar una proposició no de llei (l'equivalent a una moció al Parlament) per tal de que es modifiqués la Llei Túrística en el sentit que hem explicat. En aquesta institució, emperò, el PP s'hi ha oposat, fent cas omís a la demanda de la oposició, però també a la demanada de tot el Ple de l'Ajuntament de Pollença i als seus companys del PP pollencí. Arribats a aquest punt cal demanar-se amb qui estan els membres del PP local?, amb les postures dels seus companys de Palma? O bé devora les necessitats dels pollencins que els seus companys ignoren? Cal tenir-ho clar perquè les galtades que ha rebut Pollença en aquesta legislatura ja passen de mida: subvencions perdudes a l'Auditori, subvencions perdudes al Festival, subvencions perdudes del Pla d'Obres i Serveis, imposició del TIL, ara aquesta prohibició dels lloguers...La indefinició és connivència i les postures davant tots aquests atacs i menyspreus ja no poden continuar essent tan indefinides, cal prendre partit pels interessos dels ciutadans que representam al ple de l'Ajuntament.

A continuació, Proposició no de llei del Grup MÉS per regular el lloguer d’habitatges amb usos turístics (PDF – 187.4 kB)

10 d'octubre de 1013

El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha defensat avui a la Comissió de Turisme del Parlament una proposició no de llei per regular el lloguer turístic particular, limitat per la Llei del Turisme autonòmica i la Llei d’Arrendaments Urbans, que tanca la porta a la possibilitat que els habitatges particulars plurifamiliars es destinin a ús turístic.

Abril ha afirmat que “el PP ha arribat a emprenyar a tots els sectors econòmics, els particulars i fins i tot els seus batles amb aquesta deriva de legislar a favor d’uns pocs, i la resposta del conseller Delgado davant la polèmica desfermada aquest estiu és impresentable: fer la vista grossa”.

Per al Grup MÉS, els particulars tenen tot el dret a llogar casa seva per a ús turístic, i el que han de fer les administracions és adequar l’oferta de lloguer particular a l’oferta d’allotjament reglada, tot garantint uns mínims de qualitat i un equilibri en l’oferta de places, tant hoteleres com de turisme residencial.

Segons Abril, “el PP hauria de deixar de legislar per a uns pocs, i treballar a partir del concepte de prosperitat compartida que defensam des del grup MÉS i comparteix el conjunt de la societat. El que no es pot fer és negar la realitat, i en aquest cas a més renunciar a integrar el lloguer turístic particular en l’oferta turística de qualitat i als ingressos que això podria significar per a les administracions”.

 

 

 

 

 

Comentaris

 

Sr. "la familia no es tris"

PSM de Pollença | 11/10/2013, 11:25

Senyor "la familia no es tris". Sembla que no s'ha enterat gaire del que diu l'article, deu ser cosa de la comprensió lectora.

La moció a favor del lloguer turístices es va APROVAR PER UNANIMITAT, PP INCLÒS en el passat ple (fa quinze dies) agafant la base d'una moció del PI.

La Proposició no de Llei es va presentar al Ple del Parlament aquesta setmana i el PP l'ha rebutjada.

A partir d'aquí el seu comentari no té cap ni peus, ni altra intenció que intentar ofendre, cosa que no fa qui vol, sino qui pot.

 

Re: EL PP contra el lloguer turístic d'apartaments i cases.

PSM de Pollença | 11/10/2013, 11:21

Un motiu més que justifica que des de l'oposició no volguessim aprovar precipitadament i sense cap explicació prèvia aquest catàleg que, cada cop més, sembla pensat per desprotegir els elements del Patrimoni que no interessin amb criteris polítics i no atenent a raons tècniques-patrimonials.

"El Ajuntament no cataloga Can Morató pese a que es Bien de Interés Cultural"

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ajuntament-cataloga-can-morato-pese-bien-interes-cultural.html

 

Re: EL PP contra el lloguer turístic d'apartaments i cases.

la familia no es tris | 11/10/2013, 08:58

En Tomeu Cifre pesemero deu ser el cosi curtet, per que sempre arriva tard i malament, el seu cosi tomeu cifre pepero sempre li va un parell de llocs endevant, ja ha aprovat una moció en contra del lloguers turistics , que trist deu ser sempre arribar tard

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb