"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Recurs de reposició contra les ajudes mèdiques i socials als regidors

psm-pollenca | 14 Octubre, 2013 10:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En anteriors articles i en el ple de setembre ja hem parlat del decret del batle auto atorgant-se unes ajudes mèdiques i socials que correspondrien únicament al personal funcionari i laboral. Ja hem comentat que aquesta mesura és políticament impresentable i així ho varem denunciar al Ple de l'Ajuntament. No resulta de rebut que es vulgui aprofitar la signatura d'un nou conveni amb el personal, que limita l'import d'aquestes ajudes, per, aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, auto atorgar-se els mateixos beneficis i vendre-ho tot com si fos un estalvi. Això en un context de retallades i eliminació de pagues extraordinàries al personal per contenir la despesa.

A sobre les declaracions del batle afirmant que les ajudes havien de ser per tots “o tots moros o tots cristians” (Veure article al Diario de Mallorca) acaben demostrant la manca d'ètica que suposa la mesura, ja que en altres camps NO s'igualaran les condicions del regidors amb dedicació exclusiva: NO fitxaran, NO estaran sotmesos a un horari, NO se'ls aplicarà el règim disciplinari, NO hauran de passar per oposicions, condicions que afecten als funcionaris i laborals però NO al s polítics.

Això també ho tenia clar el batle quan l'any passat s'oposava a eliminar-se la paga extraordinària per solidaritat amb els treballadors:

“i que de tots els regidors i les regidores n'està ben orgullós amb la seva tasca però que una cosa es el règim dels empleats públics, als qui també se'ls hi aplica les ajudes previstes en els pactes i convenis, i una altra el règim dels polítics i la seva dedicació en l'exercici del càrrec.” (Batlle T.C.Ochogavia, acta del Ple de 25 d'octubre de 2012).

En el moment de retallar-se NO eren tots moros o tots cristians.

A nivell polític sembla complicat poder estalviar aquesta nova despesa als ciutadans, ja que com varem comprovar al passat Ple, UMP no semblava disposada, en primera instància, a retirar la dedicació exclusiva als regidors que havien de beneficiar-se d'aquestes ajudes, fer que ho evitaria. Veurem si més endavant recapaciten i s'afegeixen a intentar aturar aquest despropòsit.

No podem entendre tampoc com al PI pot donar suport al batle en aquesta mesura, però anunciar que ells no fan servir aquestes ajudes ni ho faran servir en cas de tenir qualque dedicació exclusiva (perdonau la llatinada, però hi va clavada: excusatio non petita, accusatio manifesta). Utilitzant, a més, els arguments esgrimits pel batle de que “suposa un estalvi” i que “s'ha acordat amb els sindicats”. L'acceptació d'aquest decret suposa una corresponsabilitat sobre el mateix, ja que al final hauran d'acabar acceptant les factures que es presentin a les Juntes de Govern.

Des de l'equip de govern no s'ha entés encara que, en una situació de govern en minoria, mesures d'importància (com el catàleg de Patrimoni, per exemple) o tan polèmiques com aquesta necessiten un ampli consens amb a resta de formacions polítiques per poder ser aplicades.

Per ara el que podem fer els grups de l'oposició que no estam a favor d'aquestes ajudes als regidors (PSM, A, PSOE, ERAM i els 2 no adscrits) és presentar un recurs de reposició contra el decret de batlia, pas previ a la interposició d'un recurs contenciós-administratiu.

El recurs es fonamenta en d'incongruència formal que suposa anunciar una mesura com a d'estalvi quan en realitat es tracta d'una nova despesa per les arques municipals, per la incompetència del batle per determinar les condicions de les remuneracions (ni que siguin en espècie) del regidors així com en la falta de competència de les “meses negociadores” entre sindicats i l'Ajuntament per acordar les condicions de remuneració i treball dels regidors amb dedicació exclusiva.


Veure decret de batlia d'extensió d'ajudes socials als regidors.

Veure recurs de reposició contra el decret

 


 

 

Comentaris

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 15/10/2013, 18:17

El Suprem confirma la condemna de cinc anys i mig de presó contra Munar

El tribunal ratifica la responsabilitat de l'expresidenta del Consell de Mallorca al cas Maquillatge

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/Suprem-confirma-condemna-Munar-Mundo_0_1011499001.html

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 15/10/2013, 11:25

La oposición recurre el decreto que permite al alcalde cobrar 1.200 euros en gastos personales.

h
ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=585664814830102&set=a.170579109672010.46340.100001597659640&type=1&theater

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 15/10/2013, 11:23

L'oposició recorre les despeses personals del batle de Pollença

h
ttp://www.arabalears.cat/xarxa_local/Loposicio-recorre-despeses-personals-batle_0_1011498941.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb