"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Equilibrant la informació sobre la rehabilitació de façanes

psm-pollenca | 18 Novembre, 2013 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Dissabte passat va sortir a la premsa una noticia en principi positiva: L'Ajuntament atorgarà subvencions per rehabilitar façanes. La noticia deia que l'import total del pressupost d'aquestes subvencions serien “60.000 euros en dos anys”. Aquesta noticia sortia el mateix dia als quatre principals diaris de Mallorca i amb un contingut molt semblant, fet que es du a pensar que fou una nota de premsa sortida del propi Ajuntament. Des de fa unes setmanes l'Ajuntament té contractada una persona -el podríem anomenar “cap de premsa”- que entre altres feines assignades té la de donar a conèixer “les accions de govern”, entre les quals s'hi pot incloure la que fa referència a aquesta subvenció. Des del PSM el que demanaríem és major rigorositat a l'hora de fer aquestes notes de premsa i que no es converteixin en un intent de fer veure als pollencins que viuen a un poble on tot són flors i violes. Especialment significatiu és que aquesta notícia “positiva” surt en una setmana en que el nostre batle ha estat tan qüestionat per la seva inassistència a l'Assemblea de Batles. I és significatiu perquè no coincideix amb la convocatòria de les subvencions, ja que com podeu veure al web de l'Ajuntament aquesta convocatòria encara no s'ha publicat. Símplement s'ha cregut que era un moment oportú per donar una bona notícia; tampoc la noticia en cap moment fa referència a partir de quina data es poden sol·licitar aquestes subvencions.

A més la notícia s'ha “inflat” dient que la quantitat serien 60.000 euros en dos anys. El pressupost del 2013, el darrer aprovat, tan sols consigna una partida de 30.000; preveure que pel 2014 hi haurà una altra partida igual és un futurible que no està en mans de l'equip de govern, sinó que és una decisió del Ple on qui té majoria és l'oposició. Per tant dir que es gastaran 60.000 euros en dos anys és el que vulgarment en deim “tirar-se a la piscina”, es diu i ja es veurà. Per part del PSM ja avançam que si el programa enguany té unes bases adeqüades -que encara no ens han presentat- i funciona bé poden comptar amb el nostre suport per repetir-lo i augmentar-lo fins i tot l'any que ve. Si funciona bé, es clar, cosa que encara s'ha de veure.

Per tant demanaríem a l'Ajuntament que en properes notes de premsa siguin més veraços i que sobre tot transmetin informació, que és el que els pollencins necessiten, i no estampes de color de rosa sobre el nostre municipi.

Sobre les subvencions en qüestió valoram positivament que es donin, però com ja varem dir al ple del pressupost, pensàvem que també s'haurien d'atorgar per eliminació de barreres arquitectòniques en edificis privats o per millora de l'eficiència energètica, amb un concepte més actual i no tan superficial del que és la rehabilitació. També creiem que s'haurien de poder donar a reparacions en edificis catalogats de tot el municipi, ara que tenim un catàleg aprovat inicialment, ja que recull edificis amb importància patrimonial del Port de Pollença i de Cala Sant Vicenç. Si just en poden ser beneficiaris els edificis del centre històric de Pollença, tant el Moll com la Cala en quedarien fora, cosa que considerariem negativa.


Actualització

Avui dimarts 19 s'ha penjat la convocatòria de les subvencions a la plana web de l'Ajuntament -encara sense fer la instància específica-.

Malauradament la convocatòria deixa fora els edificis catalogats del Port de Pollença i Cala Sant Vicenç i no s'inclou la proposta de suvencionar la millora de l'eficiència energètica o l'eliminació de barreres arquitectòniques.

Com es pot comprovar a la base 4ª el pressupost per aquestes subvencions és de 30.000 euros (no 60.000), per a l'any que vé es pren un compromís que no està en les mans de l'Equip de Govern prende, sinó que és competència del Ple.

Una llàstima que els grups polítics municipals ens haguem d'enterar per la premsa i que no poguem fer les nostres aportacions al contingut d'aquestes bases de subvencions. Una opacitat que cada dia va a més.


  El Port i Cala Sant Vicenç també tenen edificis que són ben mereixedors de subvencions per rehabilitació de façanes, o fins i tot de cobertes, pel seu valor històric (Casa Llorenç Cerdà a Cala Sant Vicenç).

 

 

 

 

 

Comentaris

 

Bòquer

PSM de Pollença | 18/11/2013, 11:00

A través dels nostres representants de MÉS per Mallorca hem sabut que aquests dies els tècnics del Departament de Patrimoni han estat fent feines de camp per delimitar el jaciment el Pedret de Bòquer. La delimitació s'està fent a partir de la noticia sobre el tema que varem enviar als mitjans de comunicació, que ha posat de manifest la necessitat de fer-la. La nostra instància oficial demanat-ho al Consell va ser arxivada automàticament per part dels responsables polítics sense cap tipus d'estudi.

Perquè es vegi que, per desgràcia, fa més una noticia al diari que cent instàncies oficials.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb