"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple de Novembre: PP, PI i UMP exculpen el batle.

psm-pollenca | 29 Novembre, 2013 11:28 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Lamentam que la inassistència del batle a l'Assemblea de Batles no hagi rebut reprovació

Com ja es sabut, el batle de Pollença no es va presentar a l'Assemblea de Batles celebrada el 8 de novembre, deixant al poble mancat de representació en la discussió sobre el Tractament Integral de Llengües. La postura del Ple de Pollença, contrària majoritàriament al TIL, no es va traslladar a l'assemblea pels interessos partidistes del Batle.

Davant aquesta situació, els partits de l'oposició PSM, Alternativa, PSOE, Esquerra i no adscrits, presentàvem al ple ordinari de novembre una moció en la que demanàvem la reprovació del batle pel seu comportament.

Lamentam que el PI no hagi estat conseqüent amb la postura defensada a altres municipis i hagi posat per davant la seva situació dins l'equip de govern a la defensa de l'ensenyament de qualitat, votant conjuntament amb el PP contra la reprovació. Igualment lamentam que UMP s'hagi inhibit de posicionar-se en una qüestió que afecta tant a les escoles del Port de Pollença, amb una abstenció que impedia la reprovació del batle.

De tota manera esperam que l'equip de govern demostri el compromís que diuen tenir amb l'ensenyament amb accions concretes que ajudin a resoldre satisfactòriament el conflicte.

 


 

Ahir es va celebrar el ple ordinari, que podeu sentir al podcast de Ràdio Pollença (clicau aquí). Amb nombrosa assistència a la sala de plens de persones interessades en les mocions sobre l'ensenyament i la inassistència del batle a l'assemblea de Batles, que esperaren pacientment a que es discutissin, cap al final de l'ordre del dia.

En aquest ple es va demostrar el pacte de govern, escrit o no, amb àrees delegades o sense, entre PP, PI i UMP, que donarà a l'Equip de Govern una àmplia llibertat per aprovar tot el que considerin oportú, sense necessitat d'haver de negociar res amb la resta de l'oposició. 

(Veure documents del Ple)

 

1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2013 de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Queden factures pendents d'exercicis i legislatures anteriors. Es va cridar als suposats responsables de les feines perquè signassin les factures. El nostre regidor, Tomeu Cifre, va ser requerit per signar unes factures entrades quan ja no era responsable de cultura, allà on l'SGAE reclama drets sobre els concerts de Sons de Nit del 2009. Efectivament aquests concerts es feren, però per tractar-se de cantautors no cal pagar cap dret a l'SGAE, per tant l'ajuntament estudiarà fer una contraproposta a l'SGAE sense aquests concerts. Finalment només es va dur a aprovar una factura signada per l'anterior batle Joan Cerdà, per importa aproximat de 700 euros.

Aprovat. A favor: 9, PP, PI, UMP - En contra: 2, A – Abstencions: 6, PSOE, PSM, ERAM, NA

2.- Aprovació, si procedeix, de l’ampliació del termini d’informació pública de l’expedient relatiu al Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic (Expedient núm. 5611).

Aviat s'acabarà el termini d'exposició pública i encara no s'ha feta la reunió amb els tècnics redactors. S'allargarà l'exposició pública per tenir un mes més per fer al·legacions.

Aprovat per unanimitat.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’addenda al conveni signat dia 3 de gener de 2011 entre la Conselleria d’Educació i Cultura i l’Ajuntament de Pollença per al finançament de les obres d’ampliació de l’IES Guillem Cifre de Colonya.

L'obra del pavelló de l'IES ha tingut un sobrecost de 45.000 eur. Com que la conselleria dona els doblers a l'Ajuntament per pagar conforme un conveni, s'hi ha d'afegir aquesta quantitat.

Aprovat per unanimitat.

4.- Ratificació, si procedeix, del conveni entre l’Ajuntament de Pollença i la propietat en execució de l’acord adoptat per l’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 29 de novembre de 2012, respecte l’aprovació definitiva del procediment de desafectació del tram del camí núm. 73 Camí de Cala Bóquer, als efectes de formalitzar la seva permuta amb tram alternatiu.

Aquest conveni ve d'una desafectació feta ja fa un any. Una desafectació del camí per desviar-lo que trobam que tenia moltes mancances. No estam en contra de desviar el camí, però en tot aquest assumpte s'ha cuidat molt poc l'interès públic, sense cap mirament per preservar el jaciment de Bocchoris i en canvi cuidant molt de no molestar uns xalets amb il·legalitats. En coherència amb el nostre vot contrari de fa un any tampoc podíem donar suport a aquest conveni.

Aprovat. A favor: 9, PP, PI, UMP - En contra: 6, A, PSOE, PSM, ERAM, – Abstencions: 2, NA

 

5.- Moció presentada pel grup municipal CiUxP de suport de l’Ajuntament a una educació de qualitat i compromís dels representants municipals per defensar aquesta postura (veure)

6.- Moció presentada pels grups municipals PSOE, A, PSM-EN, ERAM i Regidors no adscrits de suport de l’Ajuntament a una educació de qualitat i contra l’aplicació del TIL i compromís dels representants municipals per defensar aquesta postura (veure)

Aquestes dues mocions es varen discutir conjuntament ja que s'assemblaven molt. La principal diferència és que la presentada per l'oposició incloïa la reprovació del batle per la seva absència de l'Assemblea de Batles i comunicar a l'assemblea el suport del Ple de Pollença a la moció que allà es va debatre.

La moció presentada per CiUxP la consideràvem completament insuficient i reiterativa d'altres anteriors aprovades pel Ple. Una rentada de cara per justificar la postura del batle i no haver-lo de reprovar. Tenim la convicció que fa uns mesos, abans d'entrar al govern municipal, ni s'haguessin plantejat donar el suport que ahir donaren al batle.

La postura d'UMP, amb una abstenció que facilitava que no es reprovàs al batle, i unes explicacions en base a justificar que UMP és un partit polític amb idees apolítiques, totalment fora de lloc i només explicable amb el pacte tàcit que tenen amb el PP en base a les inversions pactades pel pressupost de 2013.

Una llàstima que la postura de falta de valentia del batle demostrada quan no va anar a l'Assemblea de Batles, finalment no hagi tingut cap tipus de correctiu per part del Ple, com sí ha passat, en canvi , a altres poble. Pollença, amb aquesta postura, s'allunya de la primera línia de defensa de l'educació i la cultura que pensam que li correspondria.

En la reprovació del batle hi va haver un empat que es va resoldre amb el vot de “qualitat” del batle, rebutjant-se.

Moció de CiUxP que NO incloïa la reprovació del batle: Aprovada. A favor: 8, PP, PI – Abstencions 9, PSM, A, PSOE, UMP, ERAM i NA

Moció de PSOE, A, PSM-EN, ERAM i Regidors no adscrits que SÍ incloïa la reprovació del batle: Rebutjada. A favor: 8, PSM, A, PSOE, ERAM i NA – En contra: 8, PP, PI. Abstencions: 1, UMP.  Rebutjada amb el vot de qualitat del batle resolent l'empat.

 

7.- Aprovació, si procedeix, de la designació de representant municipal membre de l'òrgan rector de l'entitat Urbanística Col·laboradora de Conservació del sector UP-3 del PGOU Golf de Can Porquer i de la constitució en escriptura pública de l'esmentada entitat (Expedient núm. 236/05).

Aquesta entitat s'ha d'encarregar de mantenir en bones condicions la urbanització a costa dels particulars. La nostra abstenció es justifica en el vot contrari al seu moment respecte del Pla Parcial de la urbanització.

Aprovat. A favor: 12 abstencions: 5

8.- Aprovació, si procedeix, de l'acord extrajudicial envers el recurs contenciós administratiu interposat per l'entitat Proyectos Urbanísticos DUVA S.L. (Actuacions judicials P.O. 43/2013) – (Expedient núm. 5524).

Aquest punt es va retirar davant les nombroses dubtes que encara hi ha sobre la qüestió i punts sobre els que l'informe jurídic encara no ha pogut donar llum per la falta de dades.

9.- Propostes / Mocions d'urgència

No n'hi hagué.

 

Informació de Batlia

S'ha denegat la subvenció a l'ajuntament per instal·lar plaques solars al Centre de Dia

S'està pendent de resoldre les deficiències que la Conselleria de Medi ambient ha posat al projecte de canonada per dur aigua a Cala Sant vicenç a través del Coll de Síller.

Precs i preguntes

En farem un article específic.

 

Malauradament a Pollença el PP ha comptat amb el suport del PI, que no es va atrevir a reprovar al batle per la seva actitud, com sí va fer a altres pobles com Llubí o sa Pobla.

 

 

Comentaris

 

(In) Cultura

de PPena | 29/11/2013, 18:11

La (I)responsable de les qüestions educatives del Govern parlà almenys dues vegades de "trepitja" en comptes de PISA, tal com es pot escoltar en l'enregistrament de la intervenció de Camps, ella com a Consellera, és una bona mostra del baix nivell de la nostre comunitat...

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 29/11/2013, 12:44

El Pi salva el batle de Pollença de la reprovació.

h
ttp://www.arabalears.cat/premium/tema_del_dia/Pi-salva-batle-Pollenca-reprovacio_0_1038496306.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb