"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La font i la tanca

psm-pollenca | 04 Desembre, 2013 09:31 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Són dos elements que, poc a poc i a força de fer força per part dels partits que estam a l'oposició, estan tornant a la situació d'on no n'haurien d'haver sortit mai.La font de Can Teresa que mai s'hauria d'haver mogut del lloc que ocupava a la Plaça Major, i la tanca publicitària de l'entrada de Pollença que mai no hauria d'haver copat les primeres vistes del poble. 

La Font

La font de Can Teresa es va treure de la façana que ocupava després d'una controvertida llicència d'obres i una posterior encara més polèmica obra de la casa on es situava. Una situació propiciada pel fet de no comptar a  Pollença amb un catàleg que protegís el nostre patrimoni ni una figura com el BIC del Centre Històric, que hagués pogut prevenir aquesta pèrdua (recordau qui era el cap d'aquella mobilització anti-BIC? el mateix que no s'ha mogut ara que el catàleg de patrimoni proposa fer el BIC en un any, que ara ja no li fa nosa).

Després que el PSM presentàs una moció 31 de març de 2011 i Alternativa una altra el 27 de setembre 2012, ambdues aprovades per una àmplia majoria, així com múltiples preguntes al Ple durant aquests darrers dos anys, a la fi des de l'equip de govern s'ha decidit a començar a executar els acords. La font s'està col·locant a un lateral de la façana i lleugerament separada d'aquesta. No és la solució òptima; hagués estat millor un projecte de reforma de l'edifici que respectàs la font al seu lloc original amb la dignitat que li pertoca, però això ara ja no és possible. Esperam que aviat tots els pollencins puguin tornar a gaudir de la font de la Plaça.

La font de Can Teresa en el seu lloc original i les actuals obres per recol·locar-la

 

La tanca

A l'estiu del 2011 es va col·locar una gran tanca publicitària a l'entrada de Pollença pel Roser-Vell. La tanca tapava completament la visió del poble, a banda d'haver-se muntat sense cap tipus de llicència. Des de llavors el PSM va demanar "per les bones" l'actuació de l'Ajuntament (veure), sense que ens fessin gens cas. Han calgut més de dos anys de preguntes a cada ple, escrits a l'Ajuntament i al Consell per aconseguir que s'obrís un expedient d'infracció que el propi Ajuntament va deixar caducar. Finalment, al mes de juny vàrem arribar a registrar una moció de la que en pactàrem la retirada a canvi d'una actuació definitiva per part de l'Ajuntament, fet que ha duit a que finalment s'hagi desmuntat. No ens estanya la desesperació que sent qualsevol ciutadà quan demana a l'administració que faci complir les lleis i només es troba passivitat, quan no connivència. Com pot ser que un cas tan flagrant necessiti de més de dos anys d'insistència per resoldre's? Finalment aquesta insistència ha donat el seu fruit i la tanca s'ha desmuntat.

El problema de fons persisteix, ja que tanques sense permís enlletgint l'entorn del poble n'hi ha moltes (la majoria sense ni tan sols publicitar res), i de fet, tot just retirar aquesta se n'ha col·locat una de nova unes desenes de metres més lluny. Però el cas que ens ocupa era especialment sagnant pel lloc on es situava, incomplint la Llei del Sòl que impedeix col·locar elements que tapin els paisatges urbans històrics. La legislació actual ja les prohibeix, però aquesta questió hauria de ser una de les que quedassin perfectament clarificades en la redacció de l'adaptació del Pla General. Al manco l'impacte tan fort que produïa aquella s'haurà acabat, la primera visió del poble es millor sense tanca.

La tanca publicitària tapava la visió del Calvari en la primera vistaque es té del poble venint de Sa Pobla.

 

 
 
 
 
 

 

Comentaris

 

Quina barra

Xavier | 09/12/2013, 10:40

Ja era ben hora de posar a aquest bergant al seu lloc. S'ha pensat que Pollença es seva o que?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb