"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

psm-pollenca | 20 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un any més una festa magnífica, per sentida, arrelada i espectacular, amb els foguerons, les beneïdes i els pins de Sant Antoni del Moll i Pollença com a grans protagonistes. Enguany el Pi de Pollença ha tingut un ressò especial. El pi es va aixecar enmig de la Plaça Vella carregat amb els tradicionals paperí i el gall, però enguany amb un afegit: una samarreta verda de la Plataforma Crida!, el símbol de la lluita de l'ensenyament contra les imposicions del Govern Balear. Per arrodonir-ho encara més, en Joan Miquel Seguí coronà el pi duent ell mateix una d'aquestes samarretes, i fent també ell seva la reivindicació com a docent que és. Tot un exemple d'orgull de poble i de ciutadania que no es vol deixar trepitjar. I una vegada més la iniciativa dels ciutadans va arribar allà on els polítics feren curt.

 

En els dies anteriors a Sant Antoni va córrer un motiu de polèmica entre alguns regidors. Li havíem fet saber al regidor Joan Ramon Mateu que per la importància d'aquest dia hagués estat oportú que el llaç quadribarrat hagués lluit al balcó de Can Llobera presidint la Plaça Vella. Aquest llaç es va posar a la primavera del 2012 en compliment d'una moció aprovada al Ple, i es va treure per fer les obres, avui dia ja acabades. Per tant res impedia que aquest símbol de la defensa de la llengua catalana penjàs de la balconada, i el regidor Mateu, com a responsable de Cultura, tenia la tasca de fer-ne un de nou i penjar-lo. A la proposta de que s'havia de veure al balcó el dia de Sant Antoni, amb la repercussió mediàtica que això tindria, només ens trobàrem negatives: "és cosa del Batle, encara no està acabat, el protagonista ha de ser el Pi, el posarem els dies següents..." en definitiva, que l'Ajuntament no va saber estar al seu lloc i, per sort, els pollencins sí.

 

Qualcú podrà pensar que amb els problemes que hi ha no cal perdre temps parlant de símbols i banderes, però es veu que es una qüestió que preocupa molt al govern de Bauzà, ja que aquest dilluns entra en vigor la Llei de Símbols, amb un Decret aprovat el passat divendres que encara limita més les possibilitats que donava la Llei. El llaç s'haurà de declarar símbol d'interès local per penjar-lo a edificis públics, però a les escoles ni tan sols així hi podrà ser, ja que requerirà del permís del govern Balear, permís que mai no arribarà, vist el contingut del nou Decret. Fins i tot hi ha hagut polèmica a la xarxa perquè IB3 en principi no havia penjat a la web la retransmissió de la pujada; finalment es va penjar, encara que molt més tard que els la resta de videos de Sant Antoni, no sabrem mai si per les pressions. Molt trist, però a aquestes alçades encara hem de lluitar per moltes coses i també pels nostres símbols.

 

Actualització: El regidor Mateu ens informa que finalment avui dilluns a les 16h es col·locarà el llaç a Can Llobera. Esperam que aviat també el trobem al Moll i Sant Vicenç, tal i com es va aprovar. 

 

Foto:Diario de Mallorca

A continuació publicam les gloses que varen acompanyar al nostre fogueró:


 

 
 
 

 


Sant Antoni i els TILmonisSant Antoni dels Embuts

s'ha enfadat amb el govern:

Han sortit tots de l'Infern,

no hi quedarà cap banyut”


La consellera Trepitja,

i el dimonió Bauçà

i un batle de doble cara,

a tots els aglapirà.


Fora el TIL i els governants

que volen fotre a la gent.

Escoles i ensenyament

ben lluny d'aquests comediants.El rellotge del campanar

 

Troben que rellotge és vell,

al vint-i-ú fou posat.

Onsevulla hagués firmat

amb noranta està com ell.La Font de Can Teresa

 

Hi ha font, això ja és massa,

aferrada a Can Teresa,

l'hi han feta una endemesa

movent-la un pam cap a PlaçaLa tanca publicitària il·legal

 

Que mos tapàs el Calvari

no se podia aguantar

fins que varem remugar,

i desferen el desvari.Les auto-ajudes socials dels regidors

 

Barrams, ulleres, formació...

volen cobrar per decret.

I a jo m'han deixat ben net

pagant la contribució.

Comentaris

 

Re: El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

Jaume Gual | 22/01/2014, 16:14

Jo crec que es quant més objectivament se pot valorar.

De totes maneres com te posat el que mímporta es el fons no el moment.

 

Re: El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

Tomeu Cifre B. | 22/01/2014, 15:26

Ara ja es mal de dir, a toro passat.

 

Re: El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

Jaume Gual | 22/01/2014, 10:04

Me sambla Tomeu que estam totalment d'acords amb aquest tema i s'ha de continuar fent front en comú i no fer-ne partidisme com fan alguns.

El tema amb el que no hem estat d'acord i crec que es una quaestió d'opinio és si havia d'estar penjat el dia del Pi o dia 20 amb l'entrada en vigor de la llei de simbols. El fons és el mateix i se desllueix amb tanta "tonteria".

Al final tot i que creiesseu que era millor fer-ho el dia de Sant Antoni, i compartesc els vostres motius perque també els trob importants, la repercussió del llaç crec que ha tengut molta més sonada haven-t'ho fet el dia 20. Te una càrrega simbòlica més forta, hi ha tingut molta repercussió mediàtica. Ara a coques menjades, podreu veure que la senyera no hagues tingut cap repercussió el dia del pi, n'hi l'aguessin enfocada, ni n'haurien parlat, vist lo vist, i crec que el Pi ja va tenir la seva repercussió ben notoria gracies al poble. Amb això no dic que El-PI sabes que això passaria, tant de bo, pero crec que la seva opció ha resultat ser la millor.

 

Re: El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

Tomeu Cifre B. | 22/01/2014, 00:04

Tens tota la raó, Jaume Gual, en Joan Ramon és responsable de Normalització Lingüística, matèria amb la que va íntimament relacionada la col·locació del llaç.
De tota manera, amb les successives disseccions de l'Àrea de Cultura per repartir-la entre diferents regidors, no és gens estrany que qualsevol s'arribi a perdre.

Per altra banda crec que és important que es tornàs a posar el llaç com a símbol de la llengua que és i més ara que sembla que el volen proscriure. Però això no treu que hagués estat molt millor aprofitar la repercussió de la retransmissió d'IB3 per deixar clar dant a nivell intern de Pollença com cap a la resta de les Illes una postura clara sobre la llengua del nostre poble.

 

Regidories

Jaume Gual | 21/01/2014, 17:23

Crec que en Joan Ramon no es regidor ni responsable de Cultura, això si no vaig errat es competència del Batle.

Ell ho és de Normalització Lingüistica i per això tal volta és el responsable dels llaços, o se n'ha fet.

Crec que això un regidor de l'ajuntament ho hauria de saber.

 

Re: El llaç que hauria d'haver acompanyat al Pi de Sant Antoni.

Jaume Cifre | 21/01/2014, 16:42

Trob molt més reivindicatiu, si realment vols fer notori estar en contra de la llei de símbols, que es penjàs ahir que, no el dia de Sant Antoni.
Un 10 al vostre portaveu, saber que lo important és el país per sobre de bregues polítiques!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb