"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ni precaritzar ni privatitzar el port públic.

psm-pollenca | 22 Gener, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En les darreres setmanes s'ha parlat de la possibilitat que el Govern Balear aprovi la privatització dels ports públics de la seva competència, entre ells el del Port de Pollença.

“Los clubes temen que el paso a manos privadas de los puertos públicos suponga la expulsión de la náutica de los aficionados menos adinerados”

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/01/14/nauticos-piden-govern-evite-grandes/903124.html

Des de fa temps la gestió del Ports ha estat objecte de controvèrsia: les llargues llistes d'espera per aconseguir amarraments i les sospites entorn de la concessió dels amarraments mantenint l'ordre, el descontrol en els amarraments ja concedits, els elevats preus que han de pagar els usuaris habituals que paguen com a “passants”... una situació que denota una deficient gestió, i que ha duit a aquesta empresa pública a una situació de dificultats econòmiques. La darrera, el procés de renovació d'amarraments, que ha obligat als titulars a desplaçar-se personalment a Palma a renovar la concessió, o presentar una fe de vida certificada davant notari; això tot i tenir cinc funcionaris treballant al port.

Crida l'atenció la mala situació econòmica, ja que el “producte” que ofereix aquesta empresa té una elevada demanda i és un dels sectors estratègics en el turisme nàutic, amb unes tarifes actualment ja força elevades, essent per un llaüt entorn dels 1200 euros anuals, i fins a 2.500 pels que no tenen un amarrament assignat.

La solució és la millora de la gestió, lluny dels interessos polítics, però no la privatització que ha posat en marxa el Govern Balear. L'experiència privatitzadora ja la va posar en funcionament el Govern Balear amb el port de Calanova i el resultat ha estat la pujada sistemàtica de tarifes, deixant-ne fora a molts usuaris habituals. El port és un element clau tant pel sector turístic com per l'accés dels ciutadans a la mar, la immensa majoria d'ells propietaris, amb molts esforços, de petites embarcacions. La privatització farà encara més difícil el manteniment d'aquestes embarcacions, perjudicant també als que fa anys que paguen elevades quotes esperant un amarrament fixe, que perdrien el seu lloc en la llista d'espera.

L'experiència ja ens ha demostrat com funcionen aquests processos de privatització, amb un temps de precaritzar el servei per justificar la privatització, per després concedir la concessió a empreses ben rel·lacionades amb els governants. 

Des del PSM-MÉS de Pollença estam per la millora de la gestió, el manteniment dels serveis i la gestió pública d'un servei fonamental pel nostre municipi, i creiem que l'Ajuntament s'ha d'implicar pel manteniment del servei públic.

 

 

Els amarradors ja es mobilitzaren contra les boies de pagament a l'Avançada i ara es troben amb una nova operació per recaptar més a costa dels amarrament. 
 

 

Comentaris

 

Ajudes

Pere Daniel | 23/01/2014, 18:54

Molt bé!!!
Enhorabona i gràcies. Teniu raó, la vostra feina mai és agraïda. Seguiu així.

 

Ara Balears

PSM de Pollença | 23/01/2014, 10:00

Sigui poc o molt seran uns euros més per a finalitats útils pels pollencins (es veu que van grossos si consideren 10.000 euros pocs doblers) Eren una vergonya aquestes noves "auto-ajudes" dels regidors. Si s'ha corregit aquest despropòsit ha estat per la feina que hem fet des del PSM i els altres partits de la oposició, de vegades tan ingrata i poc agraïda, però que redunda en benefici dels ciutadans.

La partida de despeses personals de Pollença, a Serveis Socials

Així ho indicà ahir el batle, Tomeu Cifre Ochogavia (PP), que calculà aquesta partida en "9.000 o 10.000 euros"

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/partida-despeses-personals-Serveis-Socials_0_1071492927.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb