"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Al·legam al Catàleg de Patrimoni (segona part)

psm-pollenca | 04 Febrer, 2014 09:37 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Segona part de les al·legacions que hem presentat al Catàleg de Patrimoni, i de la que ahir penjarem la primera part.

 

  Protecció de vistes del carrer Creus

 • En les fitxes de protecció d’entorn ambientals hi apareix el carrer Creus – Camí del Calvari, PA-8, que puja al Calvari. Entre els valors ambientals a protegir d’aquest indret hi ha les vistes que s’ofereixen sobre el poble. Aquests valors ja varen ser defensats pel continguda la sentència 367/92 de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB. Actualment en aquest carrer s’hi poden trobar tanques metàl·liques cobertes amb superfícies de canyís o bruc que impedeixen les vistes en la mateixa mesura que una edificació de planta baixa. Consideram que la fitxa hauria de defensar aquestes vistes incloent l’eliminació d’aquests elements com a intervenció preferent, de tal manera que es condicionés la concessió de llicències a l’eliminació d’aquests obstacles visuals.

  Protecció traçat carrer Creus

 • Així mateix consideram que l'àmbit d'aquest element, inclòs a la fitxa PA-8, pel que fa al que s'anomena estrictament “Carrer Creus” hauria d'incloure la superfície del carrer, com succeeix a la resta del seu traçat, i no únicament les edificacions que hi donen façana.

  Recuperació de referits tradicionals

 • En els edificis amb la façana de pedra vista s'hauria de permetre la recuperació dels referits amb morters tradicionals, sempre i quan es demostri que en el passat la façana ja ha tingut aquest tipus d'acabat i la fitxa no protegeixi explícitament l'acabat de pedra vista.

  Catalogació de tot l'inventari d'aixetes i fonts urbanes

 • Dels grifons públics urbans tan sols se'n recullen tres (HU-7,HU-8 i HU-9), quan en realitat n'existeixen més. L'Ajuntament disposa d'un llistat dels mateixos que consideram que s'han d'incloure (Del Camp Redó, Carrer Bou, Pont de Sant Jordi, Can Teresa, el Quatre Cantons, Carrer Sant Sebastià, etc...)

  Catalogació dels bens situats dins la Base Militar

 • El catàleg no inclou cap element situar dins l'aeròdrom militar del Port de Pollença. S'hauria de fer l'oportuna recerca ja que existeixen edificis amb una certa antiguitat, així com els mollets amb interès constructiu. En cas de no ser possible la investigació s'hauria de procedir com en altres casos, catalogant preventivament tot el conjunt.

 

Dins els terrenys de La Base Militar hi quedaren edificis amb una importància històrica que no s'han inclòs al Catàleg (antic Hotel Mar i Cel, actualment formant part de les instal·lacions de la Base)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb