"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Al·legam a l'ordenança de Convivència

psm-pollenca | 17 Febrer, 2014 12:03 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El passat divendres va acabar el període d'exposició pública per poder al·legar a l'Ordenança de Convivència i Seguretat que es va aprovar inicialment el passat mes d'octubre. Des del PSM hi hem presentat al·legacions, com tam,bé ho han fet Alternativa i Esquerra Republicana.

Les nostres al·legacions van en el sentit de reconèixer que al nostre municipi s'hi donen algunes expressions d'incivisme i d'atac al bens col·lectius, ja siguin ben materials, com el mobiliari urbà o immaterials com els renous. Des d'aquest punt de vista és normal que des de l'Ajuntament es vulguin prendre mesures per solucionar aquests problemes. El que no pot ser, emperò, es que per solucionar alguns problemes que es donen, segur, es pretengui fer una ordenança tan extensa i que regula tants àmbits de la llibertat individual i col·lectiva com aquesta. Fins i tot entrant a regular actuacions que al nostre municipi no han suposat cap problema especial de seguretat, com pugui ser regular la mendicitat.

Des del nostre punt de vista s'haurien d'haver intentat resoldre els problemes reals que en aquest sentit puguin afectar el municipi sense pretendre crear una regulació tan exhaustiva com el que pretén l'Ajuntament.

A més, el gran problema d'aquesta ordenança és que conté una indefinició molt gran. La prova és que està farcida d'expressions com “quan així ho aconsellin les circumstàncies”, “quan sigui oportú”, “si pertoca”, deixant en una forta inseguretat jurídica als ciutadans. Una eina com aquesta en mans d'un equip de govern irresponsable, pot causar molts perjudicis als ciutadans que s'expressin o es mobilitzin fent ús de la seva llibertat, o bé símplement realitzin activitats a l'aire lliure sense passar per cap peatge comercial (acampades, esports, etc).

També trobam que s'ha pensat molt en conductes incíviques de ciutadans, que podríem identificar com a jovent, grups reivindicatius, artistes de carrer, etc. I en canvi molt poc en les conductes incíviques realitzades per titulars de negocis o propietaris d'immobles o finques, que són pocs -com són pocs en general els incívics- però que també existeixen.

Des de l'Ajuntament, la regidora Buades ha pretés justificar aquesta ordenança dient que amb la mateixa es posaran multes (sancions administratives) a conductes que fins ara s'han de tramitar a través dels jutjats. A partir de l'experiència propera que hem viscut amb el nostre company Miquel Joan Amengual, qui va ser denunciat l'any 2012 pel simple fet de ser present a una concentració juntament amb molts altres pollencins hem comprovat de manera fefaent com les sancions administratives (multes) posen al ciutadà en una situació de complet desequilibri enfront de l'administració. Més en el cas en que les multes es basin exclusivament en actes o testimonis de l'autoritat policial, de qui la llei presumeix la veracitat, mentre que al ciutadà se li presumeix la culpabilitat. Aquesta presumpció de veracitat, que seria desitjable, és més que dubtosa quan es tracta de reprimir activitats de caire reivindicatiu estant directament a les ordres de l'autoritat política de torn. Aquest desequilibri entre el ciutadà multat i l'administració s'ha agreujat amb el fet que aquell, per recórrer judicialment les multes, ha d'acudir als tribunals del contenciós-adminitratiu, amb el cost de taxes que això suposa (especialment des de la darrera pujada de taxes del ministre Gallardón) i amb el pagament per endavant de les multes, malgrat finalment es pugui guanyar el contenciós.

Per afegir-hi al mullat, des de que es va redactar l'esborrany de l'ordenança fins a l'actualitat ha aparegut la Ley para la Protección de la Seguidad Ciudadana, una llei actualment en fase d'avantprojecte aprovat pel Consell de Ministres, que suposa agreujar el que hem explicat anteriorment, aquesta vegada per iniciativa del Govern Espanyol. La llei ha estat molt discutida pel que suposa de restricció de nombroses llibertats i per l'intervencionisme en molts àmbits de la vida de les persones i del desenvolupament lliure de les seves idees i activitats. Aquesta llei incideix en molts àmbits que també tracta l'ordenança municipal, fet que resulta transcendent a l'hora de valorar la conveniència o no de dur endavant aquesta normativa municipal.

Per això hem demanat que es suspengui la tramitació d'aquesta ordenança per evitar la sobre-regulació de la vida dels ciutadans, i que, si de cas, aquelles mesures concretes que calgui prendre per resoldre els problemes reals de Pollença s'incorporin a la ja existent ordenança de Policia i Bon Govern deprés d'un procés de diàleg i recerca del consens.

Veure al·legacions del PSM-MÉS

Veure el text de l'ordenança

 

El PSM de Pollença, per donar a conèixer les nostres postures,  feim servir un blog que mantenim amb els nostres recursos. En canvi el PP fa servir la web municipal per difondre les seves idees, en un debat que encara està obert i sotmès a exposició pública fins el passat divendres. Ens sembla una utilització partidista dels mitjans públics totalment inacceptable. La web municipal ha de servir per donar informació, no opinió política.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb