"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Hippocresia ppetrolera

psm-pollenca | 10 Març, 2014 09:43 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

En el darrer ple, el 27 de febrer, ens varem trobar amb una moció presentada pel PP i el PI en contra de les prospeccions per cercar petroli en el mar balear. Ja resulta curiós que es presentin mocions en nom de PP i PI i no en nom de l'equip de govern, fet que demostra les ganes de fer lluir les sigles i no la institució que es governa en la realització de propostes. També és curiós que tant PP com PI -com també UMP- hagin dit moltes vegades que no votaran en mocions que anomenen “supramunicipals” (temes sobre els que el Ple de l'Ajuntament no pot decidir, sinó només opinar); es veu que només les troben justificades quan les presenten ells. Però aquestes no son les qüestions de l'article d'avui.

La qüestió, que varem posar damunt la taula quan discutíem la moció, és fins a quin punt els signants d'aquesta moció, especialment el PP pollencí i balear, es creien que el que demanaven damunt el paper. La pregunta que va fer el nostre regidor: “que faran per fer complir aquesta moció, a part de presentar-la? Que faran els diputats del seu partit que ens representen al Congrés quan es voti aquest tema? Els sancionaran si no voten contra les prospeccions?”

Només varem tenir per resposta uns quants tòpics: “que sempre tot ens sembla malament”, “ que la postura del PP de Balears contra les prospeccions és molt clara” i que “demanar segons què són preguntes filosòfiques”. Les respostes reals a les preguntes que varem formular les tinguerem l'endemà, quan es va votar una moció contra les prospeccions al Congrés de Madrid. Els cinc diputats del PP triats per Balears votaren a favor de mantenir les prospeccions. Qui ho entengui que ho compri. O, més ben dit, ho entenem perfectament: moltes ganes de quedar bé a Balears i cap ganes d'enfrontar-se amb el PP “central”.

El mal va començar quan el govern de Zapatero va donar la primera autorització a les prospeccions. Llavors el nostre company senador Pere Sampol va poder introduir una esmena al Senat -amb el suport del PP! - per revocar el permís. Finalment, quan la proposta va tornar al Congrés, l'esmena de Sampol no es va aprovar i es va concedir definitivament el permís. Per tant hi ha una primera responsabilitat del PSOE en aquest assumpte, que ha continuat l'actual govern del PP, deixant ben clar tant Mariano Rajoy com el Ministre d'Industria Soria que estan a favor de fer les prospeccions. Per tant que un partit com el PP presenti aquesta moció és només fum i ganes de fer gestos cara a la galeria, però compromís, cap ni un. Ben justificades les paraules d'un ciutadà a José Ramon Bauzà, “ets un hipòcrita”, i trist el paper del PP pollencí en fer de xotet de corda de Bauzà.

 

Proposam una consulta popular sobre les prospeccions i declarar Soria persona non grata

Barceló: “Rajoy va contra l’economia i el medi ambient de les Illes Balears. Un país modern escolta a la ciutadania i aposta per les energies renovables”

Bauzá ha d’exigir als diputats del PP a Madrid que tornin l’acta

Borrego ha de dimitir per enganar a la gent amb les prospeccions

 

Tant el col·lega del batle, Miquel Ramis, com la resta de diputats del PP balear, anaren a la seva i feren cas omís de la moció que va presentar el PP de Pollença.

 

 

 

 

Comentaris

 

Facebooker

PSM de Pollença | 14/03/2014, 09:54

Ja ens explicaras en que ha "moderat" el PI la Llei del Sòl.

Salut, alegria i bon govern !

 

Re: Hippocresia ppetrolera

Facebook | 14/03/2014, 08:42

Si que les enteses... La diferència és que en lo meu no n'hi ha gens d'ironia!

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 13/03/2014, 23:29

No has entès la ironia. No deim que Alternativa faci seguidisme del PSM. Deim que dir això o el contrari té la mateixa base argumental:ninguna. Amb quatre partits d'esquerres al Ple és normal que hi hagi punts de coincidència. Si el nostre punt de vista fos diferent i coincidissim amb el PI, també seria trist? No podem posicionar-nos en funció del que opinin els altres, sinó com sempre, en funció del nostre propi criteri.

 

Re: Hippocresia ppetrolera

Facebook | 13/03/2014, 20:27

Que alternativa fa seguídisme del PSM????!!!! Que mes voldríeu!
Una cosa es tenir coincidències en algun tema, com tambe a vegades les teniu amb altres partís fins i tot el PI. I l'altre molt diferent es seguir la mateixa "linea editorial" i tot!

 

Seguidismes

PSM de Pollença | 13/03/2014, 19:49

Potser es Alternativa que fa seguidisme del PSM. O el més probables és simplement que en aquest assumpte coincidim. Per cercar seguidismes el més bo de trobar es el que fa el PI al PP pel que respecta a la llei del sòl.

 

Re: Hippocresia ppetrolera

Facebook | 13/03/2014, 19:16

El que es trist és el vostre seguídisme a Alternativa. On ha quedat el PSM?

 

Facebook

PSM de Pollença | 13/03/2014, 18:49

No sabem on hi trobes la curiositat ni la tristesa. Noltros fa temps que seguim molts debats i en aquest assumpte els arguments que fa uns anys donava UM ara els dona el PI, això sí que es curiós i trist.

 

Re: Hippocresia ppetrolera

Facebook | 13/03/2014, 18:24

Ostres que curiós. He estat seguint el debat mantingut entre els del PI i els d'alternativa al Facebook. Resulta que aquets donen exactament els mateixos arguments que els del PSM donen aquí. Que curiós! I trist a la vegada.

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 13/03/2014, 16:36

Els arguments del PSM ja els hem explicat més avall si et molestes en llegir la resta de comentaris: "Una llei que suposa perdre una magnífica oportunitat per regular integralment l'urbanisme a Balears i que augmenta la inseguretat jurídica, en augmentar l'arbitrarietat de l'administració per concedir permisos", i també hem dit que " farem un article explicant perquè creiem que és una mala llei (dolenta també per Pollença!)". Arguments n'hem donat, una altra cosa es que no t'agradin.

A més la postura del PSM respecte d'aquest tema és ben pública:

h
ttp://www.mespermallorca.cat/actualitat/article/contra-la-llei-del-sol-no-es-una

Respecte a que s'ha de votar que sí perquè el PP té majoria absoluta...si això ho hem de considerar argument, "acceptarem pop com a animal de companyia".

 

Re: Hippocresia ppetrolera

Anonim | 13/03/2014, 13:33

Jo de qui no he vist cap argument raonat és del PSM. En canvi aquest senyor que diu ser del PI n'ha donat uns quants, una altre cosa és que a tu no t'agradin!

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 13/03/2014, 09:52

Jaume, quan des del PSM diem que el PP i el PI en matèria territorial acaben allà mateix ens remetem a aquesta Llei del Sòl, o a l'Ullal, per exemple. Si volies argumentar discrepàncies del Pi amb el PP més hagués valgut que haguessis explicat les esmenes que li han aprovat a en Pastor -si és que n'hi han aprovat- per justificar el seu sí.

Quan criticam el sentit d'una votació ho feim mirant el que ha votat cadascú, no si el partit que ho ha votat ens cau més bé o més malament. Igual de criticable ens hagués semblat un sí del PSOE o del sum sum corda. Fer càlculs en el que hi guanyam o deixam de guanyar fent aquesta crítica es desconèixer els paràmetres en que es movem, que sempre són en fer o reclamar allò que creim que es correcte, independentment que a un o altre pugui agradar més o manco.
De tota manera farem un article explicant perquè creiem que és una mala llei (dolenta també per Pollença!). En canvi arguments raonats a favor no n'hem vist de part del PI. De tota manera és ben clar que el principal responsable és el PP, però el PI, es clar, li ha fet el joc.

 

Llei de Sòl

Jaume, militant del PI | 13/03/2014, 09:31

Companys del PSM crec que ambdos esteim ben d´acord que tenim altres feines que agraviar als companys, així que no perpetuaré aquests comentaris. "Mostrar el llautó" en el contexte que l´heu utilitzada és una expressió que fent un esfors fins i tot voltros podeu entendre que agravia...en el meu cas, a un militant del PI. Evidentment tot això és subjectiu i depèn de cada persona perque "la VOSTRA veritat" no coincideix amb la meva i als comentaris anteriors me remet.

Fent un reduccionisma simplista i crec que erròneament interessat dieu que el PI s´alinea amb les polítiques del PP. He intentat explicar que en aquest vot favorable a la Llei del Sòl no és així i he donat els arguments.Vosaltres no ho compartiu, me pareix be, però segueixo pensant que l´expressió que utilitzau no era adecuada i ofenssiva. Tranquils!!, tampoc se perdra res perque un servidor se molesti....puc viure amb això, però en el vostra cas crec que no feia falta haver de ser despreciatiu i tampoc entenc qué i guanyau voltros amb aquests desplant el PI.

Finalment, i evidentment és la meva opinió, molt radical això de dir "al mateix lloc que el PP". Les lleis de la Majoria Absoluta seràn per tots i les polítiques del NO a tot no porten enlloc. Me pareix increíble que vos molesti la coincidència que poguem tenir en alguns aspectos. Pel PI aquesta Llei del Sòl tampoc ens agrada per les raons que varem dir però, amb els seus defectes, és millor que la Llei del Suelo de 1976. La majoria absoluta del PP no pot suposar anar en contra del que creus per l´unic motiu de no coincidir amb el PP.I més, si tenim en compta que tan amb el vot de´n Toni Pastor com sense... la haguessin aprovada. Llavors, en aquesta tesitura voltros trobau que s´ha de prioritzar més lo que no diu o diu malament la llei que el que sí diu i suposa una millora.....són opcions!!. La del PI no va ser acomplexada malgrat en una altra conjuntura política ho haguessim fet d´una altra manera.

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 12/03/2014, 23:48

Altres feines tenim al PSM que intentar agraviar al PI. Si el PI s'agravia perquè es diuen les veritats, ja s'ho farà. En Pastor va dir, va remugar, va considerar... però hi va votar a favor. Això és el que queda, alineació amb el PP en polítiques territorials. Això és mostrar el llautó.
El que no du enlloc quan el PP governa amb majoria absoluta és no plantejar alternatives i acabar al mateix lloc que el PP. Així sí que hi haurà PP per molts anys !

 

Llei del Sòl

Jaume, militant del PI | 12/03/2014, 23:25

Amb aquests arguments vostres mai tendriem cap llei, per la senzilla raó que si no ho feis voltros res està be.

En cap moment el PI ha dit que cal aprovar qualsevol llei estigui o no be. Això es el que deieu els del PSM per agraviar el PI!!!. En Toni Pastor va dir que aquesta Llei del Sòl mancava de consens, que podria ser molt millor i que se perdria una oportunitat per solucionar moltes problemàtiques urbanístiques .........però tot això que dieu compartir ho qualificau com "mostrar el llautó"

La nova Llei del Sòl no es la que volia el PI però es millor que la del 76.....que això pel PSM es "bla, bla, bla".....que hi podem fer?. Tal vegada, companys de MES, hauríeu de començar a ser conscients de que el PP te una majoria absoluta i les polítiques poc possibilistes i del NO permanent no duen enlloc.

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 12/03/2014, 20:31

Amic Jaume, aquesta postura teva/vostra del "es igual si està bé o malament, l'important és aprovar-ho" no la compartim per res. Una llei, si està bé, se li dona suport. Si no està bé o li manca consens, no se li dona suport. Tenir foc dins les sabates per aprovar una llei simplement perquè fa trenta anys que s'hauria d'haver aprovat i ara s'ha d'aprovar sigui bona o dolenta, és incomprensible. Si però no, no però sí, un discurs massa "polític" en el pitjor sentit, que allunya als ciutadans dels debats polítics.

No som el partit del no pel no, sinó del no a allò que no està bé i del SÍ a allò que està bé. Llei del sòl en teníem una de preparada i no es va aprovar per culpa de PP i UM, llavors a l'oposició en el Parlament. En aquell moment no els varem sentir aquests arguments de la llei del 76, que si preconstitucional, i bla, bla.

 

Llei del sol

Jaume, militant del PI | 12/03/2014, 13:52

D´acord que s´ha perdut una bona oportunitat per fer una bona Llei del sòl....... i també que a mancat consens polític. Però això de que el PI ha mostrat el llautó....poc a poc. Aquesta nova Llei del sòl no és la que hauria fet el PI i crec que tampoc Més. Però siguem clars, és molt millor aquesta que haver de seguir aplicant els preceptes de la Ley del Suelo de l´any 1976. Encara que sigui pel fet que una surt del Parlament de les Illes Balears i l´altra de les Corts espanyoles (pre-constitucinals). I en aquest cas, tot i que el contingut de la nova llei del sòl és molt millorable i s´ha perdut una oportunitat per fer una llei moderna i més clarificadora, representa una evident millora de la normativa vigent i aplicable fins a l´actualitat.

Amics del PSM....els qui mostran el llautó i qualque cosa més de seguir amb aquestes manifestacions sou voltros, amb estrategias polítiques com aquesta la majoria absoluta del PP será perpetua. Aquestes polítiques del NO i del "se fà com jo dic o no és fà" duen el resultat que tenim ara.

 

Llei del sòl

PSM de Pollença | 12/03/2014, 10:21

Ahir el PP va aprovar la seva llei del sòl. Una llei que suposa perdre una magnífica oportunitat per regular integralment l'urbanisme a Balears i que augmenta la inseguretat jurídica, en augmentar l'arbitrarietat de l'administració per concedir permisos. Res de nou per part del PP, i una bona mostrada de llautó per part del PI, ja que Antoni Pastor li va donar suport. #defensenloseu

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 12/03/2014, 10:15

La moguda per la,platja del Moll es devia a la denuncia de uns veïns perquè s'estaven fent tasques de regeneració de la Platja. Ara estam intentant esbrinar si aquestes tasques s'ajusten a la legalitat i als permisos de manteniment de la platja.

h
ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=663713517025231&set=a.170579109672010.46340.100001597659640&type=1&theater

 

Re: Hippocresia ppetrolera

PSM de Pollença | 11/03/2014, 11:47

A aquesta hora no tenim noticies, però ho demanarem.

 

Platja

volander | 10/03/2014, 20:04

Sabeu quina moguda hi ha hagut avui per la platja del moll?. Policies guardia civil associació de veins costes etc

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb