"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Uns fets lamentables

psm-pollenca | 17 Març, 2014 09:34 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Com ja és sabut, al final de la setmana passada va aparèixer a la premsa la notícia del vandalisme perpetrat a sobre dels arbres recentment sembrats a la placeta Xaloc del Port de Pollença. Algú encara desconegut va rompre bona part d'aquests arbres. No cal ni repetir-ho: són uns fets condemnables i sense justificació. Ningú no pot atorgar-se el poder de fer malbé uns arbres que són de tots tots els pollencins.

Però la història té més matisos que cal analitzar. Els fets es remunten a l'aprovació del projecte per part de l'Ajuntament, per convertir aquesta placeta, situada enmig d'una rotonda urbana, que fins ara tenia unes palmeres (mortes a causa del becut), enrajolat i uns bancs, en una zona arbrada de terra. Aquest canvi es veu que no va agradar a tots els veïns de la zona. Com sol passar amb aquest i altres projectes municipals la publicitat i participació ciutadana va ser minsa, per no dir nul·la. Es dirà que el projecte va estar en exposició pública, però certament uns arxius amagats per dins al plana web municipal no son la manera més eficient de donar a conèixer un projecte.

Un partit present al ple (Esquerra) fent la funció que pertoca als partits polítics, va recollir les queixes veïnals i va demanar que la placeta fos utilitzable, amb bancs i zona de jocs infantils. La proposta pot ser més o manco encertada des del punt de vista tècnic. És cert que al voltant s'hi mou un cert trànsit, però també ho és que no es tracta d'una rotonda de la circumval·lació, sinó d'un carrer amb un trànsit moderat (segurament molt inferior al transit dels carrers adjacents al parcs infantils de la plaça Joan Cerdà o de l'aparcament del Carrer Roger de Flor). En qualsevol cas és una demanda legítima que havia de ser, al manco, debatuda i contrastada.

Per això no és de rebut que, una vegada algú va decidir rompre els arbres sembrats, s'insinui que s'havia incitat al conflicte. Intentar tapar la boca als partits polítics o a les reivindicacions ciutadanes dona mostra d'un baix nivell de sensibilitat democràtica.

Lamentable és que un representant municipal afirmi que l'autoria del vandalisme és responsabilitat de veïnats descontents, sense aportar cap prova, emperò: "Una serie de vecinos no han digerido bien la actuación del Ayuntamiento y han decidido arrancar los árboles" (el regidor de Serveis al diario de Mallorca). S'ha de ser un poc seriós amb aquests assumptes. Fent aquesta afirmació no té altre remei que anar immediatament a posar una denúncia amb nom i llinatges, ja que no es pot criminalitzar a tot un col·lectiu d'aquesta manera.

I per acabar-ho d'adobar, i aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, més lamentable resulta que surti l'Ajuntament amb una nota de premsa pretenent aprofitar políticament uns actes de vandalisme per “vendre” la necessitat de Ordenança de Convivència i Seguretat que el PP, acompanyat de PI i UMP, pretén implantar al nostre municipi amb una tramitació que encara no està completada. Per molta ordenança que existís això no hauria evitat els actes de vandalisme ni hauria facilitat la identificació dels responsables a qui aplicar sancions. I una vegada identificats els responsables hi ha eines legals per castigar tant judicialment com administrativament aquests vandalismes, ja sigui a través dels tribunals com amb l'ordenança municipal de Policia. A sobre la nota de premsa redactada, novament, fent un ús partidista del servei municipal de cap de premsa que pagam entre tots.

En definitiva un bon caramull de fets lamentables.

 

Diario de Mallorca (15/03/2014): "Los árboles recién plantados en una rotonda del Moll aparecen arrancados.El Ayuntamiento sospecha que un grupo de vecinos contrarios a la actuación han provocado los destrozos"

 

Foto: Diario de Mallorca

 

 
Nota que l'Ajuntament va enviar als mitjans de comunicació, fent aprofitant uns fets puntuals per justivicar l'Ordenança de Convivència.
 
Última Hora
 

 

 

Comentaris

 

Diario de Mallorca

PSM de Pollença | 18/03/2014, 10:40

Pollença
Alternativa y PSM acusan al equipo de gobierno de ´criminalizar´ a los vecinos del Moll
18.03.2014 | 06:30

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2014/03/18/alternativa-psm-acusan-equipo-gobierno/918766.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb