"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Moció pel manteniment de pediatria a l'Hospital d'Inca

psm-pollenca | 20 Març, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al proper ple de març, que es celebrarà el dijous 27, hi debatrem una moció que hem presentat a favor de la qualitat dels servei de l'Hospital d'Inca i pel manteniment del servei de pediatria.

Un dels guanys socials més importants per tota la comarca d'Inca, i en especial per Pollença on teníem Son Dureta a una hora de cotxe, va ser la posada en marxa de l'Hospital Comarcal, que va ser fruit de molts d'anys de reivindicació i mobilització ciutadana. Tanmateix, la política de retallades i restriccions que suporta la sanitat pública i que dificulta considerablement que es pugui oferir un servei sanitari universal i de qualitat als ciutadans de les Illes Balears, també afecten aquest centre hospitalari.

El personal de l’Hospital d’Inca fa un gran esforç per atendre a tots els usuaris, però és necessari disposar de tots els recursos humans i materials possibles per a cobrir totes les demandes. En aquest sentit, són reiterades les notícies relatives a les mancances o al tancament de serveis de l’Hospital Comarcal d'Inca. Tampoc descobrim res de nou si recollim les queixes que darrerament es comenten pel poble respecte de les deficiències en el servei a l'Hospital d'Inca.

Les notícies apunten al tancament de les consultes externes, de tal manera que l'Hospital Comarcal d'Inca perdria els serveis d'Al·lèrgia, Pneumologia, Neurologia, Nefrología, Neonatología, Cardiologia, Digestiu i Hepatología i Endocrinologia infantil. Així mateix, també s'eliminaria la consulta de Pediatria General que té la funció d'assessorar als metges de la comarca que sense ser pediatres actuen com a tal.

Per altra banda, els pediatres de l'Hospital Comarcal d'Inca han denunciat davant la Fiscalia la falta de mitjans que impossibiliten poder atendre dues urgències simultànies durant les guàrdies.

La sanitat és un dels serveis fonamentals que la ciutadania i la seva degradació o supressió afecta molt greument la qualitat de vida dels pollencins.

Per aquest motiu a diferents pobles de la comarca on el PSM i MÉS per Mallorca hi té representació presentarem mocions demanant a la Conselleria la millora de qualitat del servei i el manteniment del servei de pediatria, sol·licitant l'adopció dels següents acords:

 

Primer._ L’Ajuntament de Pollença reclama a la Conselleria de Salut que mantengui operatiu i amb tota la seva capacitat l’Hospital Comarcal d’Inca i es manifesta contrari al tancament de les consultes externes i a l'eliminació de la consulta de Pediatria General.

Segon._ L'Ajuntament de Pollença insta la Conselleria de Salut a posar tots els mitjans necessaris perquè el servei de Pediatria de l'Hospital Comarcal d'Inca pugui atendre dues urgències simultànies durant les guàrdies.

Tercer._ L'Ajuntament de Pollença convida el conseller de Salut i el gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca a mantenir una reunió amb els batles i regidors de la comarca pel tal de tractar aquesta situació.

 

Nombrosos regidors del PSM i MÉS dels municipis afectats es reuniren a Inca per reivindicar el servei de l'hospital. Des de Pollença ens sumam a aquesta reivindicació.

 


Comentaris

 

Comissió Informativa

PSM de Pollença | 21/03/2014, 08:52

Avui, comissió Informativa d'Assumptes Generals amb els següents punts:

“DECRET DE BATLIA NÚM. 285.- En l'exercici de les competències que l’article 21.1 c) de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, pel present RESOLC:
Primer.- Convocar sessió ordinària de la COMISSIÓ INFORMATIVA D’ASSUMPTES GENERALS a celebrar dia 21 de març de 2014, a les 12,00 hores a la Casa Consistorial.

Segon.- Ordre del dia de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària de dia 24 de gener de 2014

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària de dia 21 de febrer de 2014

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de crèdit per crèdit extraordinari finançat amb baixa per anulació (EXP MC 03/2014)

4.- Moció presentada pel grup municipal A per a la devolució del “cèntim sanitari”

5.- Varis”

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb