"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

MÉS per Mallorca es presenta

psm-pollenca | 18 Abril, 2014 08:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dimecres ha tingut lloc el primer acte per donar a conèixer el projecte de MÉS per Mallorca als mallorquins. A partir d'aquí MÉS s'anirà presentant a tots els pobles per acostar-se als ciutadans.

MÉS per Mallorca vol sumar forces entre partits, una unitat que és ben necessària també a Pollença. Però no només es queda en això. MÉS és un nou projecte, amb una organització pròpia feta des de baix, basada en l'Assemblea de tots els seus afiliats i simpatitzants, on tots hi tenen veu hi vot.

El passat 26 d'octubre MÉS va celebrar la seva assemblea constituent a nivell de Mallorca, triant la seva executiva amb llistes obertes i on hi varen poder votar tant els militants dels partits que s'hi han integrat com aquelles persones que, sense estar afiliades, es varen voler inscriure i votar.

MÉS per Mallorca permet la participació de tota la ciutadania, tant dels militants dels partits que s'hi han adherit, com de les persones que es vulguin afiliar a directament a MÉS per Mallorca, com també a ciutadans que hi vulguin participar sense ser militants. Per tant es tracta d'un projecte compartit entre persones que tenim inquietuts comunes, i no una unio entre cúpules de partits.

MÉS per Mallorca es un projecte municipalista, basat en el contacte directe de les assemblees locals i els càrrecs municipals amb els ciutadans dels municipis de Mallorca.

MÉS per Mallorca vol canviar l'actual línia dels governs conservadors i retalladors de drets i llibertats, però també generar un canvi social que faci una societat més justa i equilibrada, amb el respecte que totes les cultures i llengües mereixen, inclosa la nostra.

A Mallorca estam patint greus retrocessos democràtics, i en drets socials i nacionals. El Govern Bauzá, en compte de solucionar els problemes de la gent, només es dedica a satisfer els seus amiguets poderosos, a imposar la seva ideologia antimallorquina i a dividir la societat.

Davant això, volem traslladar un missatge d’esperança: és possible el canvi polític i social, per començar a solucionar els problemes reals de la ciutadania d’aquesta illa i per recuperar el futur que ens han robat.

Perquè tothom té dret a tenir un horitzó de futur, a realitzar el seu projecte de vida i a ser feliç.

Si volem un futur millor, hem de treballar per aconseguir-lo. És a les nostres mans.

Cal que siguem MÉS. I nosaltres, avui, deim: Som MÉS. Precisament perquè som MÉS, podrem recuperar el futur que ens estan robant.

 


 

Comentaris

 

Re: MÉS per Mallorca es presenta

Tomeu C. | 19/04/2014, 10:19

Gràcies pel teu punt de vista Joan. Jo crec que novetats n'hi ha, i prou significatives. Que diversos partits d'esquerres, sobiranistes i de l'ecosocialisme, renunciin a les seves sigles per integrar-se en un projecte nou, que no es suma de quotes, sense comissions de seguiment de coalició ni executives paral.leles, ja és prou significatiu. L'experiencia de triar l'executiva de MÉS amb més de cent persones apuntades per votar que no eren militants, també ha estat prou novedós. La virtud de MÉS és que qui tengui més idees a aportar ho pot fer facil i lliurement participant directament.
La desició de crear MÉS ja ve d'abans de les passades eleccions, per tant no es tracta d'una estrategia circumstancial, sinó d'un plantejament més seriós i profund de respondre al que els ciutadans reclamen actualment dels partits polítics.
N'anirem parlant i posant les bases per tal que MÉS també sigui una realitat a Pollença. I Joan, hi estas convidat a participar.

 

poc canvis

d'acord | 18/04/2014, 21:09

Joan C, una altre cosa que no ha canviat és UM, ha canviat les sigles, això sí, ara es fa dir PI.

 

Re: MÉS per Mallorca es presenta

Joan C. | 18/04/2014, 20:21

Molt be!!......però no he lleguit res que no hagui escoltat els darrers 20 anys!!!.

Dues coses, per aportar, la primera que crec que l´unic que ha canviat és la conjuntura política, per lo demés seguim igual. Això sí!! ens trobam un PP molt agressiu i intolerant...cada vegada més extrem. Això, juntament amb la poca empatia del PSOE, afavoreix aquesta unitat de partits d´esquerra que té com resultat MÉS.

La segona, crec que MÉS representa una unitat de partits d´esquerra reconvertits en un únic partit i aquí hi ha una generositat important (també condicionada per la necessitat). Això me sembla be i també l´objectiu de millorar el funcionament del partit perque sigui el més assembleari possible i així estar més aprop de les persones. Crec que cal millorar les formes de participació i comunicació dins els partits polítics sense que això suposi una perdua de la seva funció. No ens podem perdre en debats estèrils. Els partits tenen un objectiu i una funció molt específica en una Democracia.

Dit això penso que en Democracia no tan sols si participa des de la política, hi ha una important xarxa d´associacions, agrupacions, sindicats, grups de pressió.... que fan moltes coses. Però en Democracia son els partits polítics (o grupacions d´electors) qui canalitzen la participació social en política per dotar a les Administracions de representació ciutadana. Els partits polítics són vehícle de participació col.lectiva en Democracia. Però ara resulta que alguns critican el vehícle, diuen que no serveix, que no és prou participatiu.....però a pesar d´això els mateixos que tan el critiquen segueixen creant partits polítics, que neguen ser-ho, però se presenten a les eleccions en aquesta forma per arribar a les Administracions..curiós!.

No crec que per millorar o canviar el món o afavorir la participació de les persones necessariament s´hagi de fer un partit polític. Ni haver d´arribar a ser diputat o regidor d´un Ajuntament. Però si hi participes has de saber que la política serveix per fer polítics. Persones que han de saber entendre, compartir i canalitzar la representació d´altres persones. Qui no té la capacitat d´obtenir i implicar un nombre significatiu de persones, amb la paraula i els fets, dins el propi partit, difícilment, conseguirà això quan tengui poder i representi a moltes més persones dins una Administració. Si no saps fer el que pretens a casa difícilment ho feràs a fora. Com he dit abans hi ha altres formes de participar amb els interessos col.lectius.......però la clau de la participació política es que d´aquesta hi hagi una unitat prou ample, diversa i sòlida que ens permeti projectar l´ideologia, voluntat i posicionament de quan més gent millor a les accions i actuacions a les Administracions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb