"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'Equip de Govern romp el consens amb les platges.

psm-pollenca | 24 Maig, 2014 10:47 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Una vegada més es demostra que en verd d'anar cap endavant, anam marxa enrere. Si al principi de legislatura verem acordar entre tots els grups una licitació dels serveis de platges per quatre anys (1 prorrogable 3 més) per evitar els problemes de cada any a l'hora de posar en marxa els serveis i el retard que de vegades això suposava, ara l'equip de govern PP-PI ha decidit fer-hi tota una sèrie d'afegits, aquesta vegada sense cap tipus de consens amb els grups de la oposició (d'UMP no ho sabem). No es tracta de canvis menors, sino de tot un parc aquàtic de 1600m2, casetes de massatges, un mou bar a Llenaire que suposa haver de transplantar tamarels, una escola de vela... unes modificacions que al manco mereixen qualque tipus de comunicació o debat.

NOTA DE PREMSA CONJUNTA

GRUPS MUNICIPALS D' ALTERNATIVA PER POLLENÇA, PSOE, PSM I  ESQUERRA REPUBLICANA

Els grups municipals de l’oposició citats denunciam l’opacitat, i  la nul·la voluntat de l’equip de govern del PP-PI de debatre i cercar el consens amb els partits de l’oposició per decidir quin model de platges volem  pel nostre municipi.

A l’explotació dels serveis de platges per enguany s’han introduït nous serveis dels que no s’ens ha informat  a cap partit de l’oposició. Les platges de Pollença fins l’any passat no havien comptat amb cap instal·lació temporal de quiosc al considerar-se que aquest tipus de serveis havien de ser prestats pels establiments situats darrera la platja. Ara al quiosc que ja es va instal·lar el passat any se n’afegeix un altre a no gaire distància, així com nous serveis:un parc aquàtic, amarraments i Flysurf a la Gola, hamaques balineses, amarraments a la Gola, un centre de massatges, caixes de seguretat, una escola de vela a Can Cullerassa.... Un canvi  important de model de les platges, que s’hauria d’haver comunicat i consensuat entre tots els grups, més encara tenint en compte que es licita per la temporada 2014 prorrogable per tres temporades més, o sigui que afecta a  la següent legislatura.

És totalment inadmissible que es canviï sense cap tipus de debat públic ni polític el model de serveis de les platges. Al principi d'aquesta legislatura tots els partits varem consensuar una licitació per quatre anys que ara, sense haver-se esgotat el termini, s'ha canviat unilateralment per part de l'equip de govern sense cap tipus de consens ni tan sols comunicació.  A sobre quan, a més a més, el nou projecte d’instal·lacions de temporada no s’ha aprovat per cap òrgan municipal, només la licitació per part de la Junta de Govern. Els grups de l’oposició ( Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra ) consideram que la incorporació de nous elements, activitats o serveis a les platges hauria ser objecte de debat públic i polític en el Ple de l’Ajuntament i no anar als fets consumats. Entre altres temes consideram que seria convenient  debatre si és necessari incorporar dos quioscs a la platja quan hi ha suficients establiments a uns metres de distància per  donar aquests serveis. Per altra part resulta inaudit que per instal·lar el nou quiosc es vulguin “trasplantar”  vuit tamarells. Un altre aspecte que ens ha sorprès és la decisió  de desplaçar els jocs infantils que fa anys que els licitadors ja haurien d’haver instal·lat a la platja, i que actualment no existeixen, al costat d’un dels quioscos. És clar que l’equip de govern prioritza la comercialització de la platja i els serveis de pagament per davant dels serveis públics gratuïts.

Podeu veure la documentació del contracte i el projecte aquí.

Al Moll l'Ajuntament vol que es posi una instal·lació semblant a aquesta sense haver-ne ni parlat amb la oposició

 

 

Ara Balears:"L’oposició critica “el canvi opac de model a les platges” a Pollença"

 

 

Comentaris

 

Re: L'Equip de Govern romp el consens amb les platges.

Corb marí | 26/05/2014, 17:35

Una cosa es el que es fa i es diu i l'altra la legal. Llei i Reglament de costes en ma, només se pot autoritzar el que demana l'Ajuntament per a les instal.lacions de temporada. Seria qüestió d'exigir-ho.

 

Platges

PSM de Pollença | 26/05/2014, 16:22

Avui l'equip de govern, a la Comissió Informativa, ha donat explicacions sobre les platges. L'explicació és que si no licita l'Ajuntament aquests nous serveis tanmateix ho farà Costes sense que l'Ajuntament hi guanyi res.
Es a dir, que l'Ajuntament ha de passar pel tub que li imposi Costes, depenent del Ministeri de Medi Ambient, una administració governada pel mateix partit. A més, tal i com ens han comentat, Costes canvia de criteri per pressions de particulars propietaris d'habitatges a primera línia, però en canvi no farà cas d'informes desfavorables que pugui fer l'Ajuntament. Senzillament lamentable tot plegat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb