"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Tenim dret a decidir. No volem una monarquia imposada.

psm-pollenca | 03 Juny, 2014 09:47 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir un nombrós grup de pollencincins es concentrà a la Plaça Major convocats per PSM, ERC, A i PSOE per reclamar el seu dret a decidir sobre la continuitat de la monarquia o la instauració d'un model republicà. Aquest és el manifest que es va llegir:

L'abdicació del rei és una excel·lent notícia que es dóna enmig d'una profunda crisi de legitimitat de la institució monàrquica, del procés independentista català, d'una profunda crisi profunda crisi social i del sistema, i evidencia que el règim té por. És lamentable que el Govern espanyol vulgui despatxar aquest assumpte sense fer partícip la ciutadania. Davant d'aquest intent de reestructuració per part de l'Estat espanyol, cal empènyer amb més força que mai cap a la ruptura democràtica amb la monarquia

Han transcorregut trenta-nou anys des que es va instaurar a l'estat espanyol una monarquia com a forma d'Estat, amb un Rei imposat pel dictador i mai subjecte a un referèndum de la ciutadania. Aquest va ser un dels preus que es va pagar en el procés de la Transició, al no tenir lloc la ruptura democràtica i articular-se una reforma pactada, sota la pressió exercida per l'exèrcit sorgit del cop d'estat de 1936 contra la II República.

La instauració d'aquesta forma de la Monarquia de Juan Carlos de Borbó va ser acompanyada, a més, per la introducció en la Constitució de 1978 de tot un seguit de preceptes que configuren a aquesta institució amb perfils clarament antidemocràtics com l'article 56, apartat 3 que estableix que “la persona del Rei és inviolable i no està subjecta a responsabilitat”.

Amb l'abdicació del rei tenim la ferma convicció que ha arribat el moment de posar fi a aquesta anomalia. Per a nosaltres, no és una qüestió de persones, sinó de la institució monàrquica en si, a la qual considerem obsoleta, anacrònica i contrària als principis de la democràcia, conforme a la qual tots els que ens representen han de ser lliurement triats pel poble, inclòs el cap de l'Estat.

La solució a l'abdicació de Joan Carles I no és mantenir una monarquia que va ser imposada per la dictadura franquista, no ens val canviar un rei per un altre, no volem més imposicions des dalt. Som ciutadans no súbdits volem decidir en plena llibertat el règim que desitgem. "La democràcia del segle XXI exigeix que es convoqui un referèndum vinculant a tot el poble per decidir si es vol república o monarquia"

 

 
 
 

 

Comentaris

 

A passarell

PSM de Pollença | 06/06/2014, 11:13

Passarell, no sé que entens tú per "forastero", però si mires la llista de l'executiva, per exemple, hi trobaras més d'un llinatge de fora de Mallorca. Aquest és un projecte a les antípodes de la xenofobia i a les antípodes del sectarisme que mostres amb el teu comentari.

 

Tenim dret a decidir. No volem una monarquia imposada.

Passarell | 05/06/2014, 18:30

Paco, y algún forastero en las listas no iria mal a estos rojos separatistas de MAS, quiero decir MÉS. Te vas a presentar?

 

Llistes obertes i assembleàries

PSM de Pollença | 05/06/2014, 17:05

Hola Paco. A les properes eleccions esperam que la llista electoral dins la que es presenti el PSM sigui la de MÉS per Mallorca a Pollença, assumint els estatuts que regulen l'elecció dels candidats. Per tant la intenció es tenir a Pollença el mateix funcionament que a Mallorca i que aquesta elecció sigui oberta als ciutadans.

 

Re: Tenim dret a decidir. No volem una monarquia imposada.

Paco | 05/06/2014, 14:10

los que seguimos votando al psm tambien queremoss tener el derecho a decidir, por eso espero que para elaborar la lista municipal de las elecciones municipales del proximo año se siga el ejemplo
h
ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2014/06/05/ciudadanos-podran-elegir-lista-electoral/937778.html

 

Re: Tenim dret a decidir. No volem una monarquia imposada.

Axut | 03/06/2014, 21:33

Despres de les eleccions municipals podrà haver-hi canvis susubstancials. Ara s'ha de posar el llevat

 

Re: Tenim dret a decidir. No volem una monarquia imposada.

Axut | 03/06/2014, 21:33

Despres de les eleccions municipals podrà haver-hi canvis susubstancials. Ara s'ha de posar el llevat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb