"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Primàries obertes a MÉS per Mallorca. Benvinguda a Esquerra i Independents de Santa Margalida.

psm-pollenca | 10 Juny, 2014 10:14 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals 

Aquests passat dissabte MÉS per Mallorca va celebrar la seva assemblea per debatre i aprovar el seu reglament de primàries.

Abans de començar se va fer un minut de silenci en record del company Sebastià Serra, mort recentment de manera sobtada després d'una vida de dedicació al país i als drets dels treballadors. També es va llegir un manifest de suport a Jaume Sastre, que fa un mes que es troba en vaga de fam per demanar a José Ramon Bauzà que dialogui amb el sector de l'ensenyament per desbloquejar el conflicte educatiu.

L'assemblea va comptar amb una molt alta participació que fa fer tornar petit l'auditori de Santa Maria. Els assistents, militants dels diversos partits que conformen MÉS i ciutadans que, símplement inscrivint-se a l'entrada, tingueren dret a participar i votar les propostes que es varen discutir. Entre els nous assistents a l'assemblea els militants d'Esquerra Republicana, recentment incorporats a la federació PSM-Entesa-Esquerra; varen rebre la benvinguda per part del portaveu de MÉS i el president d'Esquerra-Illes va intervenir per mostrar la seva satisfacció i suport al projecte de MÉS. A l'Assemblea hi assistiren membres del PSM de Pollença i també representants de la seccció pollencina d'Esquerra Republicana.

També els Independents de Santa Margalida, Son Serra i Can Picafort s'han sumat al projecte de MÉS. D'aquesta manera MÉS suma forces per moure un vertader canvi a la societat mallorquina i en les institucions de govern.

MÉS per Mallorca ja va elegir el seu equip gestor, l'executiva, en l'assemblea del passat novembre pel sistema de llistes obertes, amb una votació oberta a militants i ciutadans sense afilicació. Ara s'ha volgut donar una passa més i de cara a les properes eleccions s'ha aprovat el reglament de primàries.

Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals d’una formació política al Parlament i al Consell. L’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca, reunida avui a Santa Maria, ha aprovat amb un 99% dels vots el reglament que regularà les primàries obertes per elegir els candidats i candidates electorals. El reglament estableix que hi haurà dues votacions separades: una per elegir el o la cap de llista a cada institució, i una altra per elegir la resta de candidats i candidates que conformaran el conjunt de les llistes.

Les primàries seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que assumeixi els valors progressistes. Qualsevol ciutadà o ciutadana hi podrà participar, gratuïtament, tant per votar com també per presentar-s’hi i ser elegit o elegida. El calendari és el següent: el procés comença dia 15 d’octubre amb la inscripció al cens i la presentació de les candidatures, i culminarà dia 15 de novembre amb les votacions. Hi haurà taules a tots els municipis de Mallorca, i a aquells llocs de fora de Mallorca on hi hagi ciutadans i ciutadanes censats aquí que hi vulguin participar.

Els ciutadans i ciutadanes que participin a les primàries obertes de MÉS per Mallorca podran triar 18 candidats i candidates (la votació serà paritària) que s’hauran d’ordenar per ordre de preferència perquè puguin expressar el grau de suport a les persones candidates.

D’altra banda, l’Assemblea Oberta també ha aprovat un reglament per regular les incompatibilitats i la limitació de mandats a què s’hauran de sotmetre els càrrecs (tant públics com orgànics) de MÉS per Mallorca. Segons el document aprovat, els càrrecs executius (president del Govern o conseller, per exemple) es podran exercir un màxim de dues legislatures. Els càrrecs representatius (diputat o diputada, per exemple), un màxim de tres legislatures. I no es podrien ostentar dos càrrecs diferents i cobrar dos sous públics alhora. A més, els càrrecs públics hauran de retre comptes anualment davant l’Assemblea, que tendrà la potestat de revocar-los.

 

 

 
 
 

 

 

Comentaris

 

La Gola

PSM de Pollença | 12/06/2014, 09:49

Després d'elogis i genuflexions continues del nostre batle al conseller de Medi Ambient, Gabriel Company...."El alcalde de Pollença anunció esta semana que el Ajuntament asumirá de forma urgente las obras de dragado del canal de la Gola «vista la falta de interès y sensibilidad que muestra la Conselleria de Medi Ambient»". Jas PP.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticias/part-forana/2014/126296/pollen-intervendra-gola-para-evitar-desastre-ante-desinteres-del-govern.html

 

Countryside

Mary Jane | 11/06/2014, 23:08

La cantante Amaral, ha denunciado por plagio a la Consellera de Educación del Gobierno de las Illes BAlears, la canción con titulo "sin TIL no soy nada", és identica a la de la cantante donostiarra.

 

Re: Primàries obertes a MÉS per Mallorca. Benvinguda a Esquerra i Independents de Santa Margalida.

PSM de Pollença | 11/06/2014, 09:44

Gràcies Joan C., pels teus ànims. Des d'aquí t'animam a participar del projecte. Creim fermament que el camí és no tenir por de la participació i de la democràcia. Els partits-bunker-secta no tenen sentit; cal anar cap a nous models de partits-eina-punt de trobada.

 

Re: Primàries obertes a MÉS per Mallorca. Benvinguda a Esquerra i Independents de Santa Margalida.

JOan C. | 10/06/2014, 11:42

Molt bona noticia i feina a MÉS!!.....com ja vaig dir a qualque comentari me pareix que aquest es un bon camí per tornar interessar a les persones en la Política i implicar a més gent en el funcionament democràtic de les institucions públiques. El camí es ser més transparent i participatiu en el funcionament dels partits polítics i no desprestigiar-los o criticar-los de forma demagògica. Enhorabona!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb