"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ni una passa endarrere?

psm-pollenca | 16 Juny, 2014 08:49 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un article del nostre company Joan Ramon Bosch Cerdà en el 40è dia de vaga de fam de Jaume Sastre per reclamar al Govern Balear diàleg amb el sector eductiu. Recordau que podeu enviar-nos les vostres col·laboracions a psmpollenca@mallorcaweb.net: 

A mi, tot i que tenc certa predisposició a veure amb simpatia les causes perdudes, sempre m’han semblat contradictoris els lemes “ni una passa endarrere” i aquell que diu que “rectificar és de savis”.

Per això mateix, em sembla complicat trobar un equilibri entre mantenir-se ferm en les conviccions pròpies i comptar amb una capacitat de reflexió i de discerniment que ens allunyi, com éssers pensants que suposadament som, dels sectarismes, i fins i tot dels partidismes més interessats que, en ocasions, fins i tot poden arribar a actituds intransigents i poc reflexives.

Cal, doncs, considerar, que davant un posicionament oposat al que un defensa s’ha de procurar analitzar si actuam de manera visceral, o si, en tot cas, només ens deixam moure per impulsos primitius.

Posem per cas que jo sigui mestre, de primària per afinar més, i amb l’especialitat en llengua estrangera –la qual cosa em permet poder ensenyar matèries en anglès-, per tant, diríem que professionalment això em beneficiaria, atès que les mesures del Govern ampliarien les meves opcions de poder fer feina, però que, per altra banda, consideràs que el decret TIL és un vertader nyap, serien poc reflexives i interessades individualment les fonamentacions en contra del TIL?

Diguem que -després d’un any de conflicte educatiu- els mestres, la universitat, la inspecció educativa, importants sectors dels pares i departaments de llengües, entre d’altres, demanen consens en els projectes educatius, i que, a més, aquesta situació anàs precedida de retallades en ajudes per menjador escolar o pel programa de reutilització de llibres, i que la Conselleria seguís aplicant l’estratègia de “ni una passa endarrere”, deixant per altres moments, tal vegada ni això, aquella altra que diu que “rectificar és de savis”, doncs a mi em sembla interessant defensar un altre model, el de consensuar entre tots un model educatiu per als nostres nins i nines.

Per tant em deman, veient que la Conselleria no rectifica en res, i que diferents sectors del món educatiu demanen diàleg, quina part de les esmentades hauria de mantenir-se ferma i quina hauria de rectificar?

Finalment, imaginem un món kafkià, impossible en el segle XXI, en què un govern nomenàs una persona com a màxima responsable d’Educació, considerant, això sí, que no tenia cap experiència en aquest sector i que, fruit d’això, la responsable tingués el demèrit d’aconseguir que tot el sector educatiu es posicionàs en contra del mateix govern, i que, per acabar-ho d’arreglar, la màxima responsable d’Educació digués que el col·lectiu dels mestres no era un interlocutor vàlid per parlar de modificacions en el sistema educatiu. Si això es donàs, em deman, qui no hauria de fer cap passa endarrere, i qui hauria, si en sabés, de rectificar?

En Jaume Sastre du 40 dies de vaga de fam per demanar una cosa tan senzilla com és diàleg. 

 Comentaris

 

Gràcies Joan CC

Tomeu C. | 27/06/2014, 09:56

Fàcil no ho és, Joan CC, ni agraïda tampoc, ja que és una feina que es veu poc i et procura més antipaties que simpaties. Però al final es tracta de ser una mica seriós i professional -encara que en política aquesta paraula sembla proscrita- i fer allò pel que t'han votat: fiscalitzar i controlar; no t'han votat per riure les gràcies ni aplaudir.

 

Re: Ni una passa endarrere?

Joan C C | 26/06/2014, 07:54

Sempre he pensat que no ha de ser fàcil la feina que fan els regidors de l'oposició, especialment Tomeu i Pepe, de denunciar les coses mal fetes. No es una feina gens gratificant i en el cas de Tomeu que té com a contrincant al seu cosí, encara té molt més mèrit. Enhorabona per la teva feina i endavant Tomeu

 

Pescador al dic sec.

Tomeu C. | 25/06/2014, 23:52

Uep, galletes ja mos ne pegam unes quantes a cada ple.

Si hi ha res a dur sobre yacusis, ja diras el que, vist que estas tan informat, i ens ilustres una mica.

 

Re: Ni una passa endarrere?

Pescadors d'aigua dolça | 25/06/2014, 19:53

Del jacuzzi del teu cosí el batle no dius res però, se veu que te té ben ensenyat.

Si te portes bé te donarà una galleteta.

 

Re: Ni una passa endarrere?

Tomeu C. | 25/06/2014, 18:10

És important que anem agafant consciència del patrimoni de Pollença. És una cosa que als pollencins ens hauria d'importar com a herència que hem rebut. Tampoc els turistes que ens venen a visitar ho faran per veure un poble sense encant, sinó, que sap mantenir viva la seva història. És cert que la font de Can Teresa, el BIC del Centre Històric o les obres varies en indrets històrics haurien merescut més atenció. Però si ara hi ha un grup de gent que es mobilitza arran de la pescateria, per jo benvingut sigui. Només la pedagogia que es fa ja ho val la pena.

 

no convé xerrar

antoni | 25/06/2014, 17:47

N hi ha que callen sempre i quan algu se mou, ja se posen nirviosos. N hi ha que no han dit res de la Pescateria, de Can Teresa, del grifó, de la plaça... i no diran res mai. Així tots contents, callats i contents.

 

no convé xerrar

antoni | 25/06/2014, 17:47

N hi ha que callen sempre i quan algu se mou, ja se posen nirviosos. N hi ha que no han dit res de la Pescateria, de Can Teresa, del grifó, de la plaça... i no diran res mai. Així tots contents, callats i contents.

 

Re: Ni una passa endarrere?

Pescadors de notorietat!! | 25/06/2014, 11:32

Afegir a lo que ha dit na Lola que també damunt el Juma qualque cosa ha passat!!!

 

Als ilustres firmants de la pescateria

Lola Xi Neta | 25/06/2014, 00:10

Srs Ilustres firmans del doc. de la pescateria:
Les pedres de la pescateria fa anys infinits que no hi son, fins ara no he sentir a ningú dir res.
La pescateria fa 20 anys que està tapiada en bloqs, fins ara ningú a piulat.
La font de la plaça ha estat un bon grapat d'any sense sebre el seu rumb. Ningú de vosaltres a piulat.
A darrera la font, hi han fet tres pisos on avanç hi habia un corral, i 9 finestres on avanç només hi havia un finestró. On ereu els Ilustres? Com així ho heu obert la boca?
I ara que és el que hem de protegir, una uralita que es cau a troços, unes pedres que son per "el Huerto de la Hucha" (pels inteligents)?
Moure-se si, clar que si, però en coherència i pels tots els temes que ens efecten a tots, no per "ilustricia" i notorietat.

 

Re: Ni una passa endarrere?

Tomeu C. | 24/06/2014, 22:57

Tothom té dret a viure i expressar-se. L'important, com vaig dir en la primera assemblea de Podem, fer participar la gent i sumar forces per fer altres polítiques a les que ens imposen.

 

PODEMOS NO ÉS PODEM

Joan de la Gerreta | 24/06/2014, 22:37

Sembla que PODEMOS cou per Can Alternativa, o al manco se'n despren dels darrers moviments i comentaris. L'era Garcia comença es seu compte enrera...
El temps possa tothom al seu lloc, fins i tots els millors.

 

ja ho val

Jordi | 20/06/2014, 08:16

A mi em sembla que aquest govern és tan dolent, que molts dels simpatitzants del PP per primera vegada des del 78 no es senten per res representats...

 

de PPena

Tolo | 17/06/2014, 11:18

Bauzá dimisió, Bel Cerdà no tens raó...

 

Nou esTIL

Jordi des recó | 16/06/2014, 21:43

Està clar, no hi interlocutors valits... per això en Josegorron va cercar una persona amb una experiència en educació i amb una gran capacitat de diàleg.
Per això mateix, la consellera diu que els mestres no són les persones adequades per parlar de materia educativa, alomillor el que no es fa bé des del govern és negociar amb el col·legi de farmeceutics el curriculum educatiu de les illes Balears.
Per cert, avui he vist una notícia que diu que els diplomats en magisteri ara podràn demanar per regentar farmàcies...

 

de PPena

trist | 16/06/2014, 19:04

Un president trist com ell Mateix.

 

Jaume Sastre

PSM de Pollença | 16/06/2014, 17:58

En Jaume Sastre ha deixat la vaga en el 40è dia, pels greus advertiments que li havien fet els metges. Tot un exemple de coratge, 40 dies de vaga de fam pel diàleg. Encara ha quedat més en evidència, si es podia, l'actitud sectària i covarda del Govern Bauzá.

h
ttp://www.arabalears.cat/balears/Jaume_Sastre-vaga_de_fam-Bauza-negociacio-TIL-Assemblea_de_Docents_0_1157884404.html

 

de PPena

de ppena | 16/06/2014, 11:44

Quin govern més penós

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb