"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resultats del ple de Juny

psm-pollenca | 27 Juny, 2014 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de Juny. Si qualque cosa es va constatar és que la voluntat de consens de l'equip de govern s'ha esvait d'ençà que disposen d'una majoria absoluta de 10 regidors. També cal destacar que a aquestes alçades encara no s'han assignat tasques de govern a les noves tres regidores de l'Equip de Govern, per tant la seva feina fins ara es limita a votar amb els seus companys per donar majoria enfrot de la oposició, però no a gestionar cap àrea.

Veure tota la documentació del Ple

1.- Resolució d’al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l’Ordenança reguladora de preus Públics del Festival de Pollença 2014. Veure informe

Definitivament no varen voler acceptar ni la pujada del descompte a residents pollencins fins al 25% ni que la potestat per canviar els preus de les entrades continuàs com fins ara, essent competència del Ple Municipal. Tot i la baixada general de preus de l'any passat les vendes d'entrades continuaren mnvant i pensavem que un descompte als pollencins del 25% era més que just, ja que som els que ja pagam el Festival ambb els nostres impostots, ja sense l'ajuda de la Conselleria de Turisme. Per altra banda passar la competència de la modificació de preus del Ple a la Junta de Govern és una passa més en la minva de capacitat de control i democràcia.

Aprovat. A favor:10, PP, PI – En contra: 7, PSM, A, PSOE, UMP, ERC

2.- Aprovació, si procedeix, de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 3/2014/INT). Veure

Es tractava de factures de l'any passat de quotes fixes de subministrament de gas.oil per l'escola Port de Pollença, incloses al contracte de subministrament però que es carregaven a un compte equivocat i no es pagaven. La nostra abstenció es justifica en que no coneixiem el contracte que justificava el pagament ni el motiu que va provocar l'error en el càrrecs.

Aprovat. A favor:10, PP, PI, UMP – Abstencions: 6, PSM, A, PSOE, ERC

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de modificació de crèdit en modalitat de crèdit extraordinari i transferència de crèdit (Expedient núm. 5/2014/INT). Veure

Es modificaven les partides del Museu i de l'Àrea de Cultura per permetre la realitzacio de més activitats, tornant a valors que ja tenien uns anys enrere. Varem manifestar que ens semblava bé però que a banda d'actes puntuals com el Certàmen d'Àrts Plàstiques o l'exposició de l'estiu calia no perdre de vista que el principal son les activitats que es realitzen durant tot l'any.

Aprovat. A favor:10, PP, PI, UMP – Abstencions: 6, PSM, A, PSOE, ERC

4.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, de la modificació puntual del reglament municipal de proveïment d’aigua potable.

Els dubtes suscitats entorn de la modificació d'aquest reglament es varen resoldre amb els informes emesos per EMSER, que assenyalen que en el subministrament d'aigua a nou habitatges s'haurà de comprovar la legalitat uranística de les edificacions. A partir d'aquó consideram que és una millora que les edificacions legals per davant les quals passa la canonada d'aigua, malgrat estiguin en sòl rústic, es puguin subministrar de l'aigua municipal i no hagin de recórrer a pous o a subministraments irregulars. Per altra banda agafam la paraula a l'Equip de Govern que es comprometéa fer un reglament íntegrament nou durant aquesta legislatura.

Aprovat. A favor: 15, PP, PI, PSOE, UMP, PSM, ERC – En contra: 2, A

5.- Aprovació, si procedeix, del Conveni de Col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença per implantar un Registre Únic d’Entrada de documents.

Es tracta d'un conveni per tal que el registre a l'Ajuntament sigui vàlid per documents dirigits al Consell de Mallorca i viceversa. Es tracta d'un servei que facilita els tràmits als ciutadans.

Aprovat per unanimitat.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal del Pressupost General Municipal 2014. Veure informe

Es tractava de modificar puntualment la plantilla per tal que un policia municipal pugui cobrar el complement que li pertoca després d'acreditar que el seu nivell funcionarial és el C1, acreditació feta amb la matrícula a la Universitat.

Aprovat per unanimitat

7.- Moció presentada pel grup municipal A sobre referèndum per la República i ús públic de Marivent. Veure

Una moció molt similar a la presentada per MÉS com a proposició no de Llei al Parlament i al Consell de Mallorca. Tant PSM com ERC varem demanar que s'inclogués el dret de les nacions de l'estat a esdevenir repúbliques sobiranes si així ho decidien els seus ciutadans, esmena que A va acceptar i va ser inclosa en la moció. És evident que cal elegir el cap de l'Estat mitjançant un procés democràtic i no per dret de sang. La Constitució, que és l'argument esgrimit pels favorables a la monarquia, es va votar en un context de manca de llibertats i tutela militar que ja hauria d'estar superat. No s'ha de tenir por a consultar al ciutadans i un referèndum consultiu hi cap perfectament a la Constitució, malgrat després s'haguessin de posar en marxa els mecanismes legals per a la reforma constitucional.

Per altra banda la moció també demanava l'ús públic de Marivent, ja que els reis cada vegada hi acudeixen manco i que l'objectiu amb el que es va donar aquest edifici a l'antiga Diputació era per usos culturals. El batle, en un exercici de cinisme ja que ha demostrat repetidament que no hi creu, va demanar un procés participatiu pels usos de Marivent.

El punt 3er ha quedat així:

- L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República i en el cas de les nacions de l'Estat que ho decideixen puguin esdevenir repúbliques sobiranes.

Rebutjada. A favor: 4, A, PSM, ERC – En contra: 6, PP, UMP – Abstencions: 7, PI, PSOE

8.- Moció presentada pel grup municipal A sobre suspensió de licitació i informe jurídic (Costes). Veure

Compartim amb la moció que la darrera licitació romp el consens de principi de legislatura sobre les platges i que suposa un canvi de model que s'hauria d'haver debatut. També creiem que no és el model turístic que convé al Port de Pollença.

Igualment compartim que hi ha hagut irrgularitats en el procés de licitació que posen en dubte que sigui completament ajustada a la llei, i que el millor seria fer un informe jurídic per avaluar la legalitat i actuar en conseqüència.

En canvi no varem veure clar que s'hagués de suspendre la licitació quan ja està adjudicada, sino que això hauria de ser una passa posterior a l'informe, però A va mantenir el redactat de la moció tal i com estava. El batle no va entrar en el fons de la moció i va tirar pilotes fora qüestionant tant l'actuació de Costes com la de Ports dins la badia; ja comença a cansar com s'espolsen la responsabilitat damunt administracions gestionades pels seus propis companys de partit del PP, però sense fer res perquè això canvii. Haurem de fer més feina per controlar la gestió de les platges a partir de tots els bubtes que provoca la licitació.

Rebutjada. A favor: 2, A – En contra: 11, PP, PI, UMP – Abstencions: 4, PSOE, PSM, ERC.

9.- Varis

El batle va donar compte de l'adscripció als grups municipals de Convergència i Lliga (PI) de les noves regidores.


Precs i preguntes.

Haviem presentat aquest llarg llistat de preguntes que l'equip de govern ens va contestar (unes amb més encert que altres). En un proper article donarem compte de les respostes.

 

Fa un mes que es feren aquesta foto i la feina de les noves regidores encara no ha passat d'aquí, ja que no s'ha fet la repartició de les àrees. Sorprenent quan sentim a parlar al batle de la manca de temps i recursos humans per tirar endavant les diferents accions de govern. Cal deixar-se de batalletes internes i posar-se a fer feina, ja que quden pocs mesos de legislatura i molta feina a fer.

 

En canvi això és el que diuen els periòdics i que l'equip de govern ahir no va desmentir

 

 

Comentaris

 

Re: Resultats del ple de Juny

Marti Vert | 28/06/2014, 13:25

R Entrades regalades o comprades per qui pot. El populacho a veure la tele. La dreta es classista i governa per mantenir l'estatus. Que paguin el festival via impostos però que mirin des de la barrera als convidats i els qui poden pagar. Val més cadires buides que populacho. Com sempre.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb