"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un port de Pollença per a tots i de servei públic.

psm-pollenca | 14 Juliol, 2014 10:23 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest passat divendres el diputat de Més per Mallorca, David Abril, va fer una xerrada al local de l'AVV del Moll sobre la Llei de Ports que aquesta setmana passada va aprovar el govern Bauzà. Abril va exposar com la nova llei té per objectiu la privatització de molts dels serveis que es donen als ports depenents de Ports de les Illes Balears (tots excepte Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i Formentera). La capacitat econòmica d'un promotor privat per fer obres de reforma i ampliació a un port s'imposarà per damunt la voluntat dels usuaris del port, podent aquell fins i tot redactar el pla d'usos del port. El model que el govern Balear pretén potenciar suposa prioritzar els serveis que donen molts rendiments econòmics com els amarraments de iots de luxe, per davant dels que no son tan rendibles com les petites embarcacions tradicionals i el sector pesquer.

Els ports són un servei bàsic en una terra que viu tan al costat de la mar, la porta que dona accés a poder gaudir del nostre entorn marí per part d'àmplies capes de la població no especialment rica.

Ara mateix la llei està aprovada, tot i que el seu desenvolupament aturat, davant les crítiques i mobilitzacions que ha despertat. Si alguna cosa va quedar ben clara en la xerrada és la necessitat de que els ususaris s'associn i facin valer els seus drets. Són molts anys d'una gestió fosca i deficient per part de Ports de les Illes Balears, però la sol·lució no és la privatització, sino una millor gestió d'aquestes infraestructures que no son deficitàries. També garantir la presència dels usuaris en la presa de desicions per part de Ports IB, per garantir que els interessos dels petits amarradors també seran tinguts en compte.

A Pollença es va aprovar, ja al mes de febrer, una moció defensant el port públic. La moció va ser aprovada amb tots els vots a favor, llevat de l'actual equip de govern PP-PI, que es va abstenir. Serà difícil en aquestes condicions que el nostre ajuntament sigui bel·ligerant davant el Govern Balear per defensar els serveis del Port, per això caldra que la mobilització dels usuaris i dels parits de la oposició sigui ben viva per evitar una privatització que aniria en detriment del servei i de les embarcacions tradicionals.

 

 

 

 
 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb