"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Respostes al ple de juny (2): Repartiment àrees, Can Franch, camins, turisme...

psm-pollenca | 21 Juliol, 2014 09:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


 1. Que es va decidir en Celebrada la quarta convocatòria de la Mesa d'Alcaldes pel Turisme? Com millorarà això la qualitat turística?

  R: M.P.Buades (Regidora Turisme, PP). Els varen comunicar com funcionaran els punts d'informació. També sobre el Pla de Desenvolupament Turístic de Pollença que ha preparat la Federació Hotlera de Mallorca.

  Aquest és el Pla que es du a aprovar en el proper Ple.

 2. El 30 de maig es varen fer la foto anunciant «el nou equip de govern» al Facebook municipal. Quines son les atribucions de tots i cadascun dels regidors de l'equip de govern? Ja ho saben o encara no han passat de fer-se la foto?

  R: T.Cifre (Batle,PP). Quan es facin els decrets de nomanemanet ja ens avisaran.

  Una total falta de respect al Ple. Ja ho sabem que en fer-se els derets ens avisaran, legalment no pot ser d'altra manera. Esperavem qualque explicació del repartiment o del motiu de la demora, explicació que no es va produir. Finalment ens hem assabentat del repartiment d'àrees per la premsa, i la descripció més precisa l'hem obtinguda d'un article de Pimeco, ni més ni manco.

 3. Vist que el Consell ja ha dictaminat que Can Franch té valors suficient com per ser inclòs en el Catàleg Municipal i que no hi ha motius per treure la protecció de BIC a Can Morató, fan comptes incloure aquests edificis en el catàleg municipal i caducar d'una vegada la llicència a la demolició de Can Franch?

  R: T.Cifre (Batle,PP). Es reitera en que no s'ha de catalogar Can Franch per no haver de pagar indemnitzacions, malgrat el que digui el Consell. La caducitat de la demolició es farà.

  En aquest assumpte l'Ajuntament ha jugat a fer l'anguila, sense fer la caducitat d'una demolició que es podia fer, donant temps a la propietat per carregar-se l'edifici i treient-lo del Catàleg tot i els valors que té. Un total despropòsit patrimonialicida.

 4. Com afecta l'aprovació del Pla Hidrològic a la «legalització» del Pollença Park? Quines repercussions té damunt el projecte de peatonalització?

  R: T.Cifre (Batle,PP). Afecta a la unitat d'execució, de tal amnera que no es podrà fer tot el vial. S'haurà de modificar puntualment el planejament per adaptar-se.

  Encara no està aprovat el planejament i ja s'ha de modificar.

 5. Tornam a estar en plena temporada turística i una de les excursions més populars pels turistes del Port de Pollença és la d'anar a Cala Sant Vicenç pel Coll de Síller. Aquest itinerari continua sense senyalitzar provocant la confussió entre els turistes. Faran aquesta senyalització d'una vegada per totes?

  R: T.Cifre (Batle,PP). Diu que s'ha de fer un conveni amb la propietat, que si no podrien tancar el camí.

  Com es notori aquesta legislatura, tot el que tingui a veure amb camins no ha avançat ni un milímetre.

 6. La «Ruta de la Biodiversitat del Camí de Coves Blanques» assenyala que es tracta d'un recorregut fàcil sense gaire entrebancs. En canvi ens troban una barrera permanentment tancada amb un cartell de «propietat privada» que va apareixent periòdicament, haven d'accedir al camí per damunt unes roques. Poden solucionar aquest problema?

R: M.P.Buades (Regidora Turisme, PP). El cartell és de «vedat de caça». Es pot passar per accedir al camí i hi ha un cartell de les rutes de biodiversitat.

La veritat és que el cartell que ha anat apareixent és de «propietat privada», independentment que n'hi pugui haver algun altre. L'accés pel portell és complicat i la barrera està tancada i no la controla l'Ajuntament, tot i ser un camí municipal.

 

 1. Amb quin criteri s'estan concedint llicències de reforma i reestructuració a Formentor que en realitat conserven una part ínfima de l'edificació original i que, de fet, suposen obres de nova planta, quan resta pendent la dotació de serveis que impedeix aquestes obres? Quin percentatge de les edificacions preexistents es permet demolir? Es permet eliminar la part de l'edificació que resta «per demolició accidental»? No consideren que això suposa un frau de llei?

  R: T.Cifre (Batle,PP). S'han obert dos expedient d'infracció a xalets que havien demanat obres de reforma i en realitat han fet demolicions totals.

  És sorpressiva la manca de control en un indret tan sensible com és Formentor.

 2. Malgrat rebutjassin la nostra al·legació al Pressupost del 2014 al respecte, tornam a demanar que es facin controls arqueològics en les obres als edificis municipals situats al Centre Històric, en concret a Can Llobera i, si s'arriba a fer res, a la Pescateria.

R: T.Cifre (Batle,PP). A Can Llobera no cal fer res. A la Pescateria ja en parlarem en funció del projecte que s'executi.

La premissa del control arqueològic hauria de sortir del propi Equip de Govern. No és de rebut exposar-se a la pèrdua de material arqueològic valuós ni considerar el control arqueològic com una trava, sinó tot el contrari, com una oportunitat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb