"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Resultat del ple de juliol: Pla Turístic, Pont Romà, Platges...

psm-pollenca | 25 Juliol, 2014 17:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquests son els resultats de les votacions del Ple Ordinari de juliol d'ahir dijous. En destacam les nostres mocions i el Pla de Desenvolupament turístic, que vos explicam als punts respectius.

A aquest Ple ja varem presentar les mocions i les preguntes conjuntament el PSM i Esquerra Republicana com a MÉS per Pollença, encara que a nivell formal s'hagin de mantenir els grups independentment.

Hi havia 15 regidors per l'absència de Pepe Garcia (A) i Javier Barba (PSOE).

Veure tota la documentació del Ple

 

Segon.- ORDRE DEL DIA de la sessió:

1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions anteriors

Actes encara de plens del 2013. Aprovades per assentiment.

 

I.- PART RESOLUTIVA

2.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit (Expedient núm. 4/2014/INT)

Es tractava de factures especialment de l'SGAE de l'anterior legislatura. El nostre regidor Tomeu Cifre fa explicar el perquè entre elles hi figuraven tres factures del cicle Sons de Nit del 2009. Cinc anys enrere el pagaments a l'SGAE no es tenien gens clars i ni els empresaris, ni els tecnics municipals ni tampoc els políticsreparaven en la necessitat de pagar aquests imports a la Societat d'Autors, especialment tractant-se de cantautors que interpretaven les seves pròpies obres. Després l'SGAE ha reclamat aquests pagaments i va arribar a un acord amb l'Ajuntament que amb aquest reconeixement es fan efectius.

Aprovat. A favor: 11, PP, PI, UMP – Abstencions: 4, A, MÉS, PSOE

 

3.- Dació de compte de resolucions adoptades per la Batlia contràries a les objeccions efectuades per la Intervenció i resum de les principals anomalies detectades en matèria d’ingressos

Es tracta d'una formalitat a la que obliga l'actual legislació, en aquest cas per factures antigues que no havien passat epl procés de contractació reglamentari. No es votava.

4.- Ratificació de la resolució de Batlia núm. 704 de dia 3 de juliol de 2014

Es tractava d'anomenar advocat i procurador per defensar l'Ajuntament al plet que li han posat per la desclassificació del Vilar.

Aprovat per unanimitat.

5.- Aprovació, si procedeix, de la resolució/extinció de la concessió “de fet” de prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua potable a la Cala Sant Vicenç.

Formalitat necessària en el procés de recuperació de la concessió del subministrament d'aigua a Cala Carbó. Hi estam d'acord, ja que el servei que s'oferia fins ara era molt deficient. Varem manifestar, això sí, que consideravem que no s'havia d'haver fet pagar els 300 euros als usuaris, ja que ells no n'han tingut la culpa de la mala gestió del subministrament.

Aprovat per unanimitat.


(aquí va deixar el Ple el regidor Llobeta, PP, quedant-ne només 14)


6.- Aprovació, si procedeix, del Pla de Desenvolupament Turístic Municipal.(veure)

Els ajuntaments han d'aprovar aquests plans per exigència de la Llei Turística. També és un requisit per poder accedir a les subvencions de Turisme. Segons la regidora Buades fa molts mesos que el redacten conjuntament amb alguns representants del sector. En canvi els grups municipals no l'hem tingut fins divendres passat. A partir d'aquí, després d'examinar el seu contingut, ens sembla un pla molt poc realista i no ajustat a Pollença.

L'equip de govern mateix reconeix que és per poder optar a subvencions i que «el pla bò serà el de 2016-2017», una actitud que no ens sembla gens seriosa a l'hora d'abordar un aspecte clau com és el turisme a Pollença. Tot això a banda d'estar escrit només en castellà, fet que contradiú les propies ordenances municipals. Varem demanar que el retirassin, millorassin, traduissin i ja el durien a aprovació al ple extraordinari d'agost, però no ens volgueren fer cas a les nostres propostes (veure).

Aprovat. A favor: 10, PP, PI, UMP – En contra: 4, MÉS, A, PSOE

7.- Aprovació, si procedeix, de la determinació de les festes locals en l’àmbit del municipi de Pollença per a l’any 2015

L'any vinent moltes festes cauen en cap de setmana, i La Patrona en diumenge. Es va decidir fer festiu Sant Antoni, tot i que sigui en dissabte, i Sant Pere, en dilluns. Varem demanar implicació municipal en la festa de Sant Pere.

Aprovat per unanimitat.

8.- Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores i de la convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva a les associacions o entitats de caire social.(Veure)

Les bases per subvencions a entitats que treballin en serveis socials. Ara hi ha un periòde per qui hi vulgui presentar al·legacions.

Aprovat per unanimitat.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per declarar Pollença municipi anti taurí.(veure)

Una moció en la linia d'altres anteriors de protecció dels animals. El batle va dir que s'havien de respectar perquè eren legals, i les va comparar amb les bregues de galls i de cans. Quina defensa de les «corrides»! El vot d'UMP sovint és força inexplicable.

Rebutjada. A favor: 4, A, MÉS, PSOE – Abstencions: 5, PI – En contra: 5, PP, UMP

10.- Moció presentada pel grup municipal UMP per l’adhesió a la plataforma “Balears diu NO” a les prospeccions petrolíferes.(veure)

El mateix partit que diu sí a les curses de bous demana un no a les prospeccions. I el mateix partit -PP- que a Madrid diu SÍ a les prospeccions a Pollença hi diu NO. A MÉS deim NO allà on ens trobem i per tot igual.

Aprovada per unanimitat.

11.- Coneixement de les resolucions del Batle en matèria de nomenaments de membres de la Junta de Govern Local com també de les delegacions de Batlia conferides.

El batle va desglossar les àrees que gestionarà cadascun dels nous regidors de l'equip de govern i va anunciar l'entrada de Joan Ramon Mateu a la Junta de Govern.

Maria Teresa Farré Hernández serà la Delegada de Fires, Mercats, Comerç, Participació Ciutadana i la Delegació Especial de la Cala Sant Vicenç

Margalida Capllonch Humbert farà de Delegada de Joventut i regidora de l’Institut Municipal de la Ràdio

Marilen Capllonch Humbert serà Delegada de Mediació Cultural i Educació i de les Biblioteques Municipals

Martí Roca Olivieri serà el responsable del Festival de Música.

Nosaltres ja en varem donar la nostra opinió.

12.- Propostes / Mocions d’urgència

Distincions a la Patrona a:

Tomàs Ripoll Vera i Juan Manuel Torres Velasco pels seus estudis sobre la mort sobtada a Pollença.

Fernando Perianes López per la seva dedicació desinteressada pel poble i l’enregistrament en video d’esdeveniments de la vida pollencina

Al Grup Nord de Mallorca d’Espeleologia en el 50 aniversari.

Aprovat per unanimitat

MOCIÓ DE MÉS PER POLLENÇA PER L' APROVACIÓ PER PLE DELS PROJECTES D'EXPLOTACIÓ DELS SERVEIS DE PLATGES

Demanavem així major transparència i majors garanties que el procés de licitació dels serveis de platges (gandules, xibius, casetes de massatges, parc aqüàtic...) es farà ben fet, sense crear els conflictes que es creen actualment entre els projectes que fa l'ajuntament i licita i el que finalment concedeix Costes, que pot ser molt menys. Això provoca situacions conflictives i certament kafquianes, com l'actual tramitació d'una denuncia que ha fet Costes a un dels concessionaris, instant a l'Ajuntament a fer cumplir la Llei quan ha estat el propi Ajuntament el que ha propiciat aquest incumpliment. Això pot ser un greu perjudici pels licitadors que arrisquen els seus doblers i també pel propi Ajuntament si les denuncies s'acaben materialitzant amb multes. L'Ajuntament no pot propiciar aquestes situacions absurdes.

L'equip de govern es va escudar amb les competències de la Junta de Govern, però segur que es podrien trobar maneres (amb juntes de portaveus o donant compte dels projectes al Ple) per no dur els projectes i les licitacions de manera tan amagada fins que ja no hi ha remei.

Rebutjada. A favor: 4, MÉS, A, PSOE – En contra: 10, PP, PI

MOCIÓ DE MÉS PER POLLENÇA PER LA DELIMITACIÓ DEL BIC DEL PONT ROMÀ I PROPOSTA DE MILLORES

Es tracta de cumplir amb la Llei de Patrimoni, que diu que els Bens d'Interés Cultural, com el del Pont Romà, s'han de delimitar per fixar l'àmbit de protecció, a ixò és, a banda del propi pont, l'entorn que cal que es protegeixi per preservar la contemplació i entorn del Pont Romà.

Una delimitació ben necessària ara que el nou Pla General pretén situar parcel·les edificables devora el Pont Romà i hi ha una operació urbanística a l'altre costat.

També es demanava un projecte de millora de l'entorn i la sol·licitud de subvencions.

Aprovat per unanimitat.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes”


Les explicarem en un proper article.

Comentaris

 

Peatonalització

PSM de Pollença | 31/07/2014, 10:30

Només 4 mesos d'obres? Tant de bò, però ho dubtam. No voldríem els carreres enlaire amb la temporada començada. Seguim pensant que hagués estat millor plantejar-ho per fases en un seguit d'hiverns i si no s'ha fet així ha estat pel retard en el començament (ja el varem anunciar pel 2013) i per poder tallar la cinta abans de les eleccions.

h
ttp://www.arabalears.cat/xarxa_local/semitancament-transit-Moll-comencaran-novembre_0_1184281612.html

 

TILpocresia

PSM de Pollença | 31/07/2014, 10:29

Ahir el batle de Pollença (PP) deia -a la boca li fan dir el que volen-, a la Revetlla Pollencina del Convent, que avui en dia el català necessita més protecció que mai. Avui la seva companya, la pollencina Directora General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà Moragues (PP), resol IMPOSAR el projecte de tractament integrat de llengües (TIL) als centres que no n'hagin volgut aprovar un, com és el cas d'alguns centres de Pollença. Coherència total.

h
ttp://www.caib.es/eboibfront/ca/2014/8353/544764/resolucio-de-la-directora-general-d-ordenacio-inno

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb