"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Reglament d ela Llei de Turisme i les VTV, el PP contra Pollença

psm-pollenca | 20 Agost, 2014 09:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Amb la Llei Delgado-Bauzà de Turisme de l'any 2012 ja es va veure quins eren els interessos i prioritats d'aquest Govern en matèria turística. Una llei pensada perquè les grans cadenes hoteleres tinguessin total llibertat per acabar de treure rendiments econòmics dels seus antics hotels, oblidant-se de l'oferta de més petita escala o de tot el secotr de l'oferta complementària. Aquesta Llei Turística, unida a la modificació de la Llei d'arrendaments urbans que va modificar el govern Rajoy, va deixar fora de la legalitat als lloguers en edificis plurifamiliars. Els apartaments en blocs de pisos varen passar a estar en un a difícil situació legal que encara no ha estat ben resolta, exposant als seus propietaris a les sancions de la conselleria si els comercialitzen.

Ara, la Conselleria de Turisme, ha preparat un borrador de Reglament a la Llei Turística que, lluny de modular i aclarir els dubtes que plantejava la Llei, encara ve a agreujar els problemes que havia generat.

Respecte del lloguer turístic d'apartaments en blocs de pisos no n'aclareix res, deixant als propietaris en la mateixa inseguritat jurídica. Fins i tot l'actual conseller Martínez s'ha atrevit a dir que «no es tramitaran sancions si no hi ha denuncies». Es dir, la seguretat dels llogaters estarà en funció que algú els denuncii o no.

Però per acabar-ho d'adobar el Reglament estableix que les els habitatges turístics entre mitgeres que es vulguin llogar hauran de tenir una antiguitat superior al 1960. Aquests, a més, necessitaran el consentiment del veï. Així ho especifica l'article 105:


Article 105. Habitatges objecte de comercialització d’estades turístiques

1. De conformitat amb l’article 52 de la Llei 8/2012, la tipologia dels habitatges objecte de comercialització d’estades turístiques és la següent:


a) Habitatge unifamiliar aïllat, que inclou la possibilitat d’habitatge unifamiliar entre mitgeres, sempre que sigui l’únic a la parcel·la i sigui de construcció anterior a l’any 1960, i sempre que s’aporti una declaració signada pels propietaris dels habitatges contigus on manifestin el seu consentiment per a que es comercialitzin estades turístiques. En el cas que els propietaris dels habitatges contigus revoquin aquest consentiment, s’obrirà procediment per donar de baixa l’habitatge objecte d’estades turístiques.


(...)


Resulta absurd demanar una antiguitat tan gran per un habitatge turístic. Aquesta antiguitat del 1960 és la mateixa que es demana per un agroturisme! Tampoc és comprensible que es deixi en mans del veï la possibilitat o no de llogar un habitatge; perquè no es demana el mateix requisit als hotels? El "Sí" d'un veï pot arribar a tenir un important valor econòmic. El control de renous i molesties s'ha d'exigir en tots els casos, siguin turistes o residents, sempre conforme a les ordenances que ja estan en vigor. No té sentit criminalitzar «a priori» als habitatges que es lloguin.

Per altra banda de res han servit les mocions aprovades a l'Ajuntament per tal que es regulin els lloguers en apartaments. Segueix la incongruència que un habitatge aïllat es pot llogar, malgrat sigui urbanísticament il·legal, i en canvi un apartament no, per molt legal que sigui. Orelles sordes a les peticions del nostre municipi, que té en els habitatges turístics una de les seves principals fonts d'ingressos.

Ja n'hi ha prou que des de diferents organismes dirigits pel PP aquesta legislatura s'estiguin fent normes i actuacions que van contra els interessos dels pollencins. Aquest cas n'és un més. Necessitam un Ajuntament que es sàpiga posar fort davantt aquestes actitud i defensi els nostres interessos, no que acali el cap i consenti que ens maltractin com a poble.


Veure articles anteriors:

El PP contra el lloguer turístic d'apartaments i cases.

Les al·legacions pollencines a la Llei General Turística

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb